Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: choynka
2006-05-22, 09:19
Co to za słup niebieskiego światła?
Autor Wiadomość
Grimps 

Wysłany: 2006-02-14, 13:22   

Cytat:
Koledzy drodzy, wiadomka na 100% ze ten słup, to światło z bunkra.
A z kad to wiesz? Ja mysle ze to nie jest swiatlo z bunkra. A co do strony to bedzie pewnie dostepna po pewnym odcinku. Tak jak mialo to miejsce z paroma innymi stronami o serialu ktore zostaly otwarte po premierze odcinka w ktorym byla mowa o tym co jest na tej stronie :]

Jaraz 

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-15, 10:24   

To na pewno jest światło z bunkra. Przecierz ono pada pod kątem prostym do włazu, a to znaczy,że albo pochodzi z bunkra, albo z nieba. A skąd akurat nad włazem wzięło się jakieś źródło mocnego światła. :idea:

Fiona 
Just me...

Wysłany: 2006-02-15, 15:14   

najprawdopodobniej to wlaz, to wiemy wszyscy, i pewnie rzeczywiscie ta stronka bedzie kiedys udostepniona, bo nie wierze, zeby nikt nie zauwazyl, tego "bledu"

Einsteino 

Wysłany: 2006-02-15, 18:07   

jezeli chodzi o swiatlo ktore pojawia sie z bunkru to wtedy gdy Locke gadal do wyspy po wypadku Boona jest ono slabsze i zielone ale to z pewnoscia z powodu 30 cm grubosci , brudnej szybki. Właczył je zapewne ten caly Desmond. Siedzi tam facet sam i przestraszyl sie pewnie nieco gdy nagle uslyszal jak ktos wolal...
W scenie gdy Kate zchodzila w dol takze widac swiatlo ale jest wtedy przeciez wiadome ze siedi tam ten facio i to on musial je wlaczyc zeby ją zdezorientowac i przestraszyc tych co ewentualnie byli jeszcze z nia [czyli Locka] - mialo zapewne wygladac na to ze ją cos porwalo [z tad odwiazana lina..].

[ Dodano: 2006-02-15, 18:12 ]
A z kad to swiatlo - odpowiedz jest prosta - gdy jack zszedl do bunkru widzi lusterko i wielki reflektor - a w scenie z Kate widac, ze to swiatlo nie idzie z calego dna szybu ale ma zrodlo w malym prostokaciku - wlasnie w lustrze. Chytra sztuczka, ktora pozwala odstraszyc wroga [ale nie zdesperowanego rozbitka samolotu :) ] i pozwala przy okazji obserwowac z bezpiecznego miejsca wlaz...
I jeszcze jedno - swiatlo z bunkra jest mocne ale nie tak bardzo jak na tej stronie i nie rozchodzi sie pionowo jak swiatlo lasera ale rozprasza sie na boki :)

to jest tez fizyka [swiatlo i jego rozchodzenie itp.] prosze panstwa, a z fizyki jestem nawet calkim calkiem i pozatym mam akorat ten jeden odcinek na kompie i moglem sprawdzic na biezaco swoja teorie :D

pozdro

mart.tusia 
Sawyer only... :)

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-02-15, 20:04   

w każdym razie to światło z bunkra =) Einsteino, widocznmie nie zdążyło się rozejść i zrobili zdjęcie, heh

Wawo 

Wysłany: 2006-02-15, 21:42   

a zresztato jest strona jakiegos kolesia zapewne, i kazdy moze sobie taka zrobic z słupem swiatła!!! wiec wg mnie juz niepotrzebne te domysły!!

Babinicz 
OTHERman

Wysłany: 2006-02-28, 22:54   

Mam trochę inną teroię na temat tego swiatła. Co prawda nie ma ona nic wspólnego z fundacją Hanso do której prowadzi link po kliknięciu na swiatło, ale zwróćcie uwagę na 14 odcinek na fragment jak Sayid troturuje Henriego:

Henry: Mieliśmy radiolokator z nadajnikiem.
Sayid: Jaki to był nadajnik?
Henry: Typu ADF. Chcieliśmy, żeby ktoś nas zauważył.

Nie znam się na nadajnikach, więc może to nie to, ale czy mógłoby to być światło tego nadajnika?

LoiZ 
Trance Music 4ever

Wysłany: 2006-03-03, 16:33   

Ja tez sie nie znam, wiec moge sie mylic, ale widziałes kiedys nadajnik ktory swieci takim swiatłem, bo ja nie. A tak w ogole to byc moze to swiatło nic wielkiego nie oznacza. Mozliwe ze pochodzi z bunkra, no ale co z tego

Banan 

Wysłany: 2006-03-04, 18:43   

te rozbłyski zobaczył Alvara Hanso gdy plywał statkiem i wtety postanowił ze zbuduje na wyspie bunkry i ze tu bedzie prowadził badania mowił dokładnie ak stworzę ludziom idealne srodowisko do zycia .Alvara Hanso chciał to ukryć przed wszystkimi nawet przed rzadem USA i dlatego uprowadzili ludzi poprzez katasrofe (było to ładna przykrywka bez konsekfencji i jeszcze poza kursem ) to wszystko jest udowodnione na filmiku i tam wlasnie jest pokazane ile jest stacji do czego służa i co ma zamiar zrobic alvara nie znam linku ale mozna poszukac

got 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-06-04, 18:37   

mi sie wydaje , że ten słup swiatła to poprostu wybuch dynamitu. Pałki dynamitu jak wybuchły to uszkodziły właz , i do bunkra wpadł jeszcze jaden dynamit który po chwili wybuchł i ten słup światła to poprostu ogień z dynamitu , który wyszedł z bunkra.

mr.OTHER 
ZNAWCA Lost!
Native

Wysłany: 2007-06-04, 19:05   

nie, ja nie mam zdrowia na Ciebie got. Przecież tam nie wpadł żaden dynamit!! Po drugie dynamit nie wali na niebiesko :roll:

To jest światło puszczane z takiej ogromniastej lampy. 1 sezon: gdy John był załamany bo nie mógł otworzyć włazu nagle widzimy że od środka zapala sie światło. To jest właśnie to!! Później w 2x01 Desmond też użył tego oślepiającego światła. Oślepiło chyba jak Kate złaziła do środka.

Oglądaj uważniej i nie pleć BZDUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! {szajba} {wnerw} :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nelth 
Imperiał

Wysłany: 2007-06-05, 05:26   

Światło miało sygnalizować lokację bunkra w razie jakiś awaryjnych sytuacji.
Co do ludzi którzy kłócą się czemu jak Locke pukał do bunkra to światło było małe...
Powiem jedno, nigdy nie widziałem światła przechodzącego przez metal.

AmyRose 
ścierpła mi noga

Wysłany: 2007-06-05, 13:25   

Cytat:
Powiem jedno, nigdy nie widziałem światła przechodzącego przez metal.

Hmm, o ile dobrze pamiętam, to ta 'klapka' z napisem kwarantanna nie była z samego metalu, ale była tam też szklana szybka ?

Nelth 
Imperiał

Wysłany: 2007-06-05, 18:28   

A może to była specjalna szyba zatrzymująca bezpośredni napływ promieni świetlnych?

MG 
The Joker

Wysłany: 2007-06-05, 18:30   

Nelth napisał/a:
A może to była specjalna szyba zatrzymująca bezpośredni napływ promieni świetlnych?

Nawet jeśli, to nie przepuszczanie światła w jedną stroną nie oznacza nie przepuszczania go w drugą ;)

Odpowiedz do tematu