Wysłany: 2007-06-11, 13:19 Film/Serial podobny do Lost?
Moja wiedza o lost jest jeszcze mała, bowiem jestem dopiero na końcu pierwszego sezonu, ale oglądałem już wcześniej w TV tylko, że dużo zapomniałem i wole sobie odswieżyć pamięć oglądając ponownie od początku a moje pytanie będzie dotyczyć kolejnych sezonów, bo nie jestem pewien tego, co pamiętam z dziećiństwa (Miałem wtedy 7-8lat) a pamiętam taką sytuację...
Jest garstka ludzi na lotnisku około 4-7 osób nie pamiętam zbyt dobrze znajdują się tam nagle nie pamiętam, z jakiego powodu szukają pożywienia, ale okazuje się, że jedzenie jest tak stare, że nie nadaje się do spożycia, bo ma jakieś 100 lat pamiętam, że wszystkie zegary na tym lotnisku stały w miejscu tak jakby się czas zatrzymał nie umieli też znaleźli wyjscia, ale gdy je znaleźli to mieli przed sobą niewielką górę pokrytą lasem, po którym po chwili na niewielkim obszarze w stronę tych ludzi przeszedł ten potwór wydający z siebie ten sam, dzwięk, co z lost (system obronny wyspy) zniknął po kilku minutach i dalej już nic nie pamiętam
To był film wg Kinga "Langoliery" http://www.filmweb.pl/Film?id=32010
Z Lostem to nie ma nic wspólnego, ale serial równie tajemniczy, jak to u Kinga bywa.
Taa, "Langoliery" to było cudo niewiarygodnie głupie, ale wciągało. Miniserial, chyba z 10 lat temu emitowany w RTL7 (podany przez ciebie wiek by akurat pasował.) Do dziś pozostał mi w pamięci z tego filmu obraz gościa rozdzierającego z nerwów kartki papieru na coraz węższe paski, też tak często robiłem ;]
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-09-10, 21:15
Z seriali które znam i co są podobne do Lost, to to co powiedział poprzednik ,,Zagubieni z lotu 29'' ale znam jeszcze książke dość podobną do serialu to ,,Tajemnicza Wyspa'' Juliusza Verne.Nawet podobno powstał na podstawie tego film ale nie wiem jak się nazywa,ale książke naprawdę polceam
Jak widzę takie żenujące żerowanie na popularności LOST, to mi się niedobrze robi/. Przecież serial "Zagubieni z lotu 29" to beznadziejna podróba, kompletnie ten sam pomysł, tylko oczywiście gorsze, niszowe wykonanie.
A mi się z LOST kojarzy jeszcze nieco film z Tomem Hanksem "Cast Away". temat bardzo podobny, ale mniej zagmatwany, nie ma grupy, jest sam rozbitek, ale mimo wszystko bardzo mi przypomina "Zagubionych"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum