Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-07-10, 09:59
To może na tej stronie ktoś zrobił niedokładne tłumaczenie? Ta informacja pojawiła się także na innych zagranicznych forach i wszędzie brzmiała tak "We'd love to end the show after four year, five years tops and do a movie". Year to rok a nie sezon. Stawiałabym na błędy w tłumaczeniu
W przypadku seriali na rynku amerykańskim wydaje się, że rok (year) to synonim sezonu (seson).
I to jest dobra wiadomość, bo nie ważne czy będzie 4, 5 czy 6 serii, ważne żeby autorzy mieli jakiś plan zakończenia serialu w ciekawy i wyczerpujący zrodzoną niesamowitymi zagadkami ciekawość sposób.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-07-10, 11:21
wladca Całkiem możliwe, że masz rację W zasadzie to kwestia tego czy mowa tu o latach czy sezonach w zasadzie nie robi żadnej różnicy Czy licząc w latach czy w sezonach , to Lost skończy się w podobnym czasie, w roku 2008 albo 2009. Emisja filmu w kinach przewidywana jest na 2009-2010, tylko obawiam się, że może to być "zlepek" scen, które widzlieliśmy w serialu. Jest to oczywiście wersja pesymistyczna.
tylko obawiam się, że może to być "zlepek" scen, które widzlieliśmy w serialu. Jest to oczywiście wersja pesymistyczna.
No właśnie. Najlepiej żeby zrobili film o tym np. jak już uratowano rozbitków, taki jeden, długi, ostatni odcinek A nie takie powtórzenie wszystkich sezonów w skrócie, w razie gdyby komuś się nie chciało oglądać odcinkowo tylko wszystko od razu. Wtedy to by była naprawde zła wiadomość dla fanów serialu.
Pisząc o filmie troche odchodzimy od tematu ale może nie warto zakładać nowego.
Jakie twórcy mają możliwości? Mogą zrobić film, który będzie takim epilogiem do do serialu - pełnometrażowym wysokobudżetowym zakończeniem serialu (nie za bardzo prawdopodobne, bo byłby skierowany tylko do widzów serialu). Mogą zrobić właśnie taki zlepak scen - nakręconych oczywiście na nowo. Jest też możliwość, że powstanie film inspirowany fabułą LOST ale nie bezpośrednio z nią związany (coś takiego jak podobno jest Mission Imposible, które też jest inspirowane serialem).
No właśnie mam nadzieję, że to będzie albo "zakończenie w wielkim stylu" bez przynudzania tym co już widzieliśmy. Albo tak to napisał wladca, film zainspirowany fabułą Zagubionych.
Ja dzisiaj w jakiejś gazecie, przeczytałem, że ma być 5 serii, a nie 4 jak sądziłem, po czytaniu wcześniejszych postów, po których będzie pełnometrażow film.
Ja też gdzieś czytałam ze ma być 5 serii a potem jeszcze film LOST...mi tam wydaje się że to nie jest super pomysł. Jeżeli tendencja spadkowa fajnośći (nie wiem jak to nazwać ale wszyscy wiedza o co chodzi )będzie się utrzymywała tak jak to było z serią I i II to 5 będzie nie do oglądanie. Szczerze mówiąc to liczyłam na to że na III serii zakończą...myliłam się
_________________ "Powaga zabija powoli" JM
Pozdrówki!!!
5 Serii to już lekka przesada. Cztery niech jeszcze będą. Ale 5...to już będzie naciągany film. Trzeba mieć niezłą wyobraźnię, żeby mieć pomysły na tyle odcinków.
Właśnie. Jak dla mnie to może być 5 serii albo nawet 10 ale żeby dało się je oglądać i żeby były fajne. Jeżeli wszystkie serie będą takie jak sezon 1 lub 2 to spokoloko, ale wydaje mi się że tak nie będzie
_________________ "Powaga zabija powoli" JM
Pozdrówki!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum