Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Poprzedni temat :: Następny temat
ILE SERII ?
Autor Wiadomość
Xarolina 
Lostmaniaczka :P

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-07-12, 11:46   

Szczerze mówiąc, gdyby zakończyło się tak, ze podpłynąłby statek i wszystkich uratował to film straciłby cały urok... Wg mnie koniec powinien być.... strrrrraszny :D

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-07-12, 12:38   

Davidious napisał/a:
No jasne, przecież im dłużej tym lepiej

Najlepiej niech nakręcą 70 sezonów. Może następne pokolenie pozna prawdę o tym co dzieje się na wyspie. To nic, że wszyscy aktorzy się zmienią, a my będziemy oglądać retrospekcje Vincenta, albo jego szczeniaków, które sobie spłodzi z nasienia innego psa, które znaleziono w walizce z samolotu.
-T--ten
by Matashow ®

Davidious 
Higher Than Hope

Wysłany: 2006-07-12, 12:56   

Ta, ale gdybyś nie zauwazył pisze jeszcze coś takiego
Davidious napisał/a:
Oby tylko nie przestało się tam coś dziać. Tam cały czas musi trwać jakaś akcja, żeb film się fajnie oglądało.

Więc im więcej (ale żeby było ciekawe, a nie..."retrospekcje Vincenta") tym lepiej. I nie mówie, że zaraz 70, tylko tyle ile będzie dobrych pomysłów na kręcenie.

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-07-12, 15:01   

Pomysły to można wymyślać do nieskończoności, a tutaj rozchodzi się o spójną całość. Wkońcu okazało by się, że Dharma to fabryka pudełek w której pracował John i okaże się, że nasi rozbitkowie będą szukać tych, którzy są "nad" Dharmą. Jest sporo zagadek do wyjaśnienia więc nie potrzeba wymyślać nowych, bo wkońcu nikt się w tym nie połapie. 2 sezony to bardzo dużo czasu aby wszystko logicznie wyjaśnić, więc lepiej zająć się to kwestią, a nie wymyślać nowe zagadki, których i tak jest już bardzo dużo.
-T--ten
by Matashow ®

Davidious 
Higher Than Hope

Wysłany: 2006-07-12, 15:09   

Nigdzie nie napisałem, żeby tworzyć coraz więcej zagadek. Akcja przecież nie musi się zawsze kręcić i to w każdym filmie wokół tworzenia nowych zagadek. Pomysły mogą dotyczyć czegokolwiek. A nie tylko wymyślania nowych zagadek. Przecież nie o to chodzi.

meelkee 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-07-12, 15:59   

Ja widze tylko jeden problem. Większość osób pragnie poznać rozwiązanie zagadek, które się pojawiły przez pierwsze 2 sezony na czele z LICZBAMI, potworem, ekperymentami Dharmy czy innymi.
I tu powstaje problem. Pierwszy sezon był tak ciekawy, bo co chwila pojawiała się jakaś zagadka czy tajemnica. Jeżeli w następnych sezonach nie będą pojawiać się kolejne zagadki (typu np. "właz") to serial straci swój klimat.

Poza tym będzie trudno wymyślić roziązania satysfakcjonujące widzów.

Davidious 
Higher Than Hope

Wysłany: 2006-07-12, 16:36   

No właśnie o tym cały czas mówię. Żeby były pomysły na ciekawy film, na ciekawe sceny, a nie żeby cały czas zasypywały nas nowe zagadki. Ok, niech będą, nic nie mam na przeciw, niech będą takie jak wyżej powiedział wladca, typu właz, a nie dużo, a jakieś nieciekawe. Dlatego mówię, że film może być, ale potrzebne są na niego DOBRE pomysły.

rafal76 
Wiek 108 lat

Wysłany: 2006-07-12, 16:44   

Davidious napisał/a:
Nigdzie nie napisałem, żeby tworzyć coraz więcej zagadek. Akcja przecież nie musi się zawsze kręcić i to w każdym filmie wokół tworzenia nowych zagadek. Pomysły mogą dotyczyć czegokolwiek. A nie tylko wymyślania nowych zagadek. Przecież nie o to chodzi.

i nawet nie zauważymy jak Lost zmienią się w "Modę na sukces" "Klan" "Plebanie" albo jeszcze inną kichę...
Zacznie się sztuczne wydłuzanie akcji, coraz więcej zapchaj dziur, dialogów o doopie Maryni
Tym sie kończy wydłużanie na siłę i tworzenie kolejnych sezonów. "Lost" to nie "Friendsy" "CSI" czy "Bez śladu" gdzie każdy odcinek mozna zrobić o czyms innym i tak wszyscy będą się swietnie bawić... tu wszystko musi pasować i być serwowano z umiejętna prędkością.

Nie należy przeginać w żadną stronę

Fate 
Charlie

Wysłany: 2006-07-12, 23:23   

Davidious napisał/a:
5 Serii to już lekka przesada. Cztery niech jeszcze będą. Ale 5...to już będzie naciągany film. Trzeba mieć niezłą wyobraźnię, żeby mieć pomysły na tyle odcinków.

Ty tu chcesz 4, ja pamiętam jak mówiono że mają nadzieje że zakończy się na III. Może serii ma być tyle ponieważ J.J wie co robić, i już sobie to tak rozplanował, choć z dodatków na Dvd wygląda to trochę inaczej. Dlatego większośc scenariusza zapadła na planie.

//choynka

Xarolina 
Lostmaniaczka :P

Wysłany: 2006-07-13, 10:59   

rafal76 napisał/a:

i nawet nie zauważymy jak Lost zmienią się w "Modę na sukces" "Klan" "Plebanie" albo jeszcze inną kichę...
Zacznie się sztuczne wydłuzanie akcji, coraz więcej zapchaj dziur, dialogów o doopie Maryni
Tym sie kończy wydłużanie na siłę i tworzenie kolejnych sezonów. "Lost" to nie "Friendsy" "CSI" czy "Bez śladu" gdzie każdy odcinek mozna zrobić o czyms innym i tak wszyscy będą się swietnie bawić... tu wszystko musi pasować i być serwowano z umiejętna prędkością.

Nie należy przeginać w żadną stronę

Zgadzam się w 100% :D
Na III serii powinien być koniec!
Bo jak będzie więcej serii, to zmienią się aktorzy ( zaczną im się nudzić te role, zajdą w ciążę itd) i bedzie do kitu :/

Davidious 
Higher Than Hope

Wysłany: 2006-07-13, 11:05   

No to niech będzie tyle serii, żeby się aktorzy nie pozmieniali i nikt nie zaszedł w ciążę. Film będzie tak długo fajny, jak długo aktorzy bedą mieli ochotę grać i jak długo będą pomsły na niego. Jak pomysłów braknie, będą chcieli na siłę kręcić. I tak jak ktoś wyżej powiedział, zrobi się "Moda na sukces".

zmien 

Stopien uzależnienia: Fan
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-07-13, 13:14   

w najnowszym Tele tygodniu pisze, że LOSTa ma być 5 serii a pozniej ma powstac film fabularny.... :/ stanowczo za duzo :? według mnie 3 aserie wystarczyłyby i to spokojnie...

mangoschya 
mangoschya

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-08-06, 14:57   

JA słyszałam ,że po 5 sezonie aktoray odejdą. I dobrze !! Producenci i inni mówią ,że planują 4-5 sezonów, a więcej ,to już będzie rozciągnięcie serialu. Ja myślę ,że najlepiej właśnie by było 4 albo 5, bo później ,to już się taki tasiemiec zrobi i nie będzie ciekawe.

hanica91 

Wysłany: 2006-08-07, 23:36   

JJ Abrams i Damon Lindelof rozpisali historię rozbitków na 4/5 sezonów, a potem odejdą.

A nuż coś się im się odmieni i nakręcą 10 sezonów :wink: Potem zrobi się z tego kolejna 'Moda na Sukces'. W jednym odcinku Kate jest Jackiem, ale w następnym zobaczyła jak doktorek rozmawia z Claire. Więc Kate zdradza Jacka z Sawyerem, a Jack z wściekłości z Rose. Bernard się dowiaduje i zabija Jacka... itd. :twisted:

Amstaff 
Wisła Kraków

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-09-03, 23:16   

jam dla mnie optimum było by 4 Sezony 6 też od biedy ujdzie ale więcej to już moda na sukces się zrobi. Co do zakończenia Lost to czytałem gdzieś wywiad z Abramsem i powiedział że nie będzie jednego wielkiego zakończenia gdzie się wszystko wyjaśni każdy inaczej je odczyta i będzie je mUsiał odpowiednio zinterpretować i ułożyć to wszystko w logiczną całość.

// choynka

Odpowiedz do tematu