Mi się wydaje że najbardziej w interesie Innych leży pozbycie się Sayida i niestety on zginie... siła złego na jednego
Śmieszą mnie takie posty. To jest serial i scenarzyści nie uśmiercą jednej z głównych postaci, bo Inni się wezną za niego.
Wydaje mi się, że w temacie kto zginie argumenty powinny być trochę innego typu. Dla przykładu Ana-Lucia zginęła, bo w PRAWDZIWYM życiu sprawiała problemy (była m.in. aresztowana), Artz był wprowadzony specjalnie poto aby zginąć (chyba wszyscy nie mogli się doczekać jego śmierci - był tak denerwujący). Ktoś może zginąć żeby znów zaszokować widzów itp. Na pewno nikt nie zginie, bo jest żołnierzem i Inni będą chcieli się go pozbyć.
Napisałem "Wydaję mi się" - czy to brzmi twierdząco?:) No comment
Argument? - jest najbardziej nie wygodnym człowiekiem dla Innych, <==!!! po raz drugi No comment... Jeśli mam to rozszerzyć to Sayid potrafi być bezwględny jak Inni, oraz zachowuje zdrowy rozsądek praktycznie w każdej sytuacji, jeśli doszłoby do walki z Innymi także jego umiejętności planowania i doświadzczenie z wojny były by nie bez znaczenia... Poprostu jest największym zagrożeniem dla Othersów.
Myślałem, że ten post polega na tym aby snuć przypuszczenia kto zginie?
Aha i tak na marginesie zabicie Sayida (mojej ulubionej postaci...) nie było by szokiem dla widzów?
wladca, user zola25, ma prawo wyrażać swoje poglądy, zwłaszcza w temacie do tego przeznaczonym, tak samo Ty masz prawo komentowania postów w tym temacie. Prosiłbym jednak o powściąganie się przed wypowiedziami w stylu śmieszą mnie takie posty. Bo pomimo tego że możesz się nie zgodzić, lub zgodzić z przedmówcą, powinnieneś to czynić w sposób nie obrażający osoby komentowanej.
moderator
a od siebie
wladca, ja na przykład myślę podobnie jak Zola25 i uważam że uśmiercanie bohaterów bo coś przeskrobali w prawdziwym życiu, nie powinno byc uznawane za profesjonalne podejście do pracy, i do widzów.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-06-06, 10:19
No i muszę sie wtrącić
Co do Any-L a raczej Michelle Rodriguez to postać została uśmiercona, ponieważ aktorka ta miała podpisany kontrakt tylko na I sezon. MR nie chciała grać dłużej w tym serialu, a to co się wydarzyło w jej życiu zbiegło sie z jej decyzją, która była juz podjęta dużo wcześniej.
Nie jestem natomiast za usmieracniem bohaterów, bo pomimo tego, że nie przepadam za wszystkimi rozbitkami, to jednak tworza oni pewną zgrabną całość.
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-06-06, 11:06
Ja w ogole zadowolony bylbym z jakiegos ciezkiego zakonczenia, gdzie naprawde wiekszosc nie przezywa tej "przygody". No, ale moge sobie pomarzyc. Tworcy raczej nie mieliby odwagi, nie mowiac o pomysle. Musze sie zadowolic tym, ze Harry Potter kopnie w kalendarz w przyszlym roku zgodnie z obietnica J.K.R. Poza tym jakby tak usmiercali po 2 osoby na sezon, to faktycznie sporo jeszcze przed nami.
Btw wiecie czy aktorzy grajacy Kate, Sawyera i Jacka maja/mieli podpisane kontrakty? Bo to zakonczenie 2. sezonu wyglada na takie, w ktorej producenci mogli zakladac, ze niekoniecznie zagraja jeszcze.
Ostatnio zmieniony przez Gwalchjuni 2006-06-06, 12:38, w całości zmieniany 1 raz
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-06-06, 12:36
Gwalchjuni Czytałam ostatnio wywiad z Haroldem Perrineau, czyli serialowym Michaelem w którym aktor powiedział, że raczej go już nie zobaczymy, przynajmniej nie w III sezonie. Aktor dostał "pozwolenie" na szukanie sobie pracy gdzie indziej. A dokładnie jego słowa brzmiały tak :
"I am not off the show, but I am not back next season ... and I may not ever be back." ( Nie zostałem wykreslony, (wyrzucony) z serialu ale nie wróce w następnym sezonie, i być może nigdy nie wrócę) Co jest informacją dla mnie niepokojącą, bo to sugeruje, że III sezon wcale nie będzie ostatnim. Sam aktor przyznał, że nie wie o co chodzi Ponadto powiedział, że wyraźnie ze scenariusza wynikało, że Michael i Walt uciekli z wyspy.
Ale to może to tylko tak dla zmyły? Sama nie wiem.
Artykuł można przeczytać tutaj
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-06-06, 13:20
Gwalchjuni, Dżak napewno będzie w III sezonie słyszałem, że dostał wielką premie, a pozostali to też troszku więcej kasiory mieli dostać, z tym, że nie aż tyle co Dżak.
Nie chciałem nikogo obrazić, posta pisałem w nocy i może nie skonstruowałem go tak jak chciałem.
zola25 Twój argument jest jak najbardziej słuszny, tylko że gdzie jest powiedziane, że ktoś wogóle zginie. Gdyby to był jakiś reality show, w którym co odcinek ktoś by ginął, to rzeczywiście Sayid byłby głównym kandytatem. Nie umie tego do końca wyjaśnić ale śmierć Sayida wydaje mi się mało prawdopodobna.
Wchodząc w przyjęty przez Ciebie tok rozumowania Inni już dawno powinni zabić Ane-Lucie, Mr.Eko, Jacka czy Kate. Idąc jednak dalej zauważamy, że inni nie mają zamiaru nikogo zabijać.
Rónie dobrze mógłby napisać: "wydaje mi się, że następny zginie Lock, bo dużo chodzi po dżungli poluje i w końcu go jakiś dzik ztratuje"
Jestem jednak daleki od takich argumentów, przemawiają do mnie raczej takie jak np. "Zginie Charli, bo scenarzysci uznali, że nie wnosi nic do serialu, a tak dorobimy mu jakąś fajną historyjke i zginie"
Wysłany: 2006-06-07, 13:41
wladca napisał/a:
Jestem jednak daleki od takich argumentów, przemawiają do mnie raczej takie jak np. "Zginie Charli, bo scenarzysci uznali, że nie wnosi nic do serialu, a tak dorobimy mu jakąś fajną historyjke i zginie"
Nie no, szacuneczek.
A skąd ktoś ma wiedzieć, że według scenarzystów Charlie nic nie wnosi ? Jak dla mnie taki argument to i tak nie jest nic wart.
Wysłany: 2006-07-04, 18:19
Zauważyliście, że Ana Lucia i Shannon zginęły po tym, jak "poszły do łóżka" z, odpowiednio Sawyerem i Sayidem?? Libby pewnie też coś przeskrobała z Hurleyem... Może wyspa karze za cudzołóztwo??
Tak więc myślę, że zginie jakaś kobieta, która będzie się "łajdaczyć". Raczej nie będzie to Clair, bo jeżeli zdecyduje się na Charliego, to pewnie najpierw Eko udzieli im ślubu...
To takie moje obserwacje, może głupie, ale przecież religia staje się co raz ważniejsza w serialu...
Mam nadzieje, że znów spotkamy Micheal'a, jest taki wkurzający i zachowuje się jakby miał aranoje, ale nie lubie gdy ktokolwiek odchodzi z Lost'a.
Co do śmierci.....wydaje mi się że kolejną osobą będzie Charlie, (tego bym naprawde nie chciał). Wynika to z jego dobrej sytucaji, jest z Claire wszystko się układa.
Do końca drugiego sezonu zginęła czwórka (licząc tylko pierwszoplanowe postaci, a nie np. pilota czy kilka osób z drugiej części samolotu) bohaterów. Chronologicznie: Boon, Shanon, Ana-Lucia i Liby.
Co mnie zastanawia to czy scenarzyści dawali jakieś sygnały (mogą być ukryte), że dany bohater może zginąć? Czy po prostu była to nagła decyzja żeby zwiększyć oglądalność?
BTW Czyżby scenarzyści sympatyzowali z poglądami Michaela Moora? Co najmniej dwóch truypów można było uniknąć gdyby bohaterowie LOSTa nie mieli dostępu do broni palnej
Jeżeli miałby już ktoś zginąć, to niech to będzie ktoś epizodyczny, ale żeby było dużo szumu wokół jego/ich śmierci. Z główniejszych bohaterów jakoś nie widzi mi się, żeby ktoś umierał.
Hmm, jeżeli już musiałby ktoś zginąć to najlepiej, żeby było to tak jak mówi Davidious, jakaś postać epizodyczna, a towarzyszyła jej jakieś spektakularne wydarzenie. Np. to, że wszyscy wkurzyliby się i ruszyli do siedziby Othersów, aby też kogoś zabić / porwać. Śmierci tej mogło by też towarzyszyć jakieś przełomowe wydarzenie. Np. Jack podpatrzyłby jak Kate przekazuje coś Othersom, a potem się z nimi żegna uściskami itd.
Ale i tak moim zdaniem najprawdopobniej zginie osoba, która będzie chciała odejść z serialu. Reżyserzy raczej w fabule mają 25% śmierci, które następują. Inne muszą się wydarzyć, bo aktor rząda podwyżki, a reżyser się nie zgadza.
_________________ -L--lubie
-O--oglądać
-S--serial
-T--ten
by Matashow ®
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum