Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Kto nie jest mordercą?
Autor Wiadomość
Ethan 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-10-04, 17:20   Kto nie jest mordercą?

NIe wiem czy wszyscy zauważyli, że prawie każdy z głównych bohaterów kogoś zabił czy to na wyspie czy przed katastrofa. Troche to dziwne. Oglądałem dopiero do odcinka Collision więc prosze nie spoilerujcie, że w dalszej częsci drugiej serii ktoś jeszcze kogos zabije czy coś w tym stylu. Rozmoawiamy narazie tylko do odcinka Collisiob (2x8).

Patrzcie:

- Kate zabiła swojego ojca i przyczyniła się do smierci tego swojego kolegi.
- Sawyer zabił tego gościa bo myslał że on jest "Sawyerem"
- Charlie zabił Ethana.
- Ana zabiła Shannon, Nathana, Goodwina i nie wiadomo kogo jeszcze ...
- mr. Eko stuknął dwoje "tamtych"
- Sayid tez zabił strażnika(jak pomagał uciec tej swojej kobiecie) i wielu innych ludzi w swojej karierze.
- Nie wiemy nic o Locke'u ale w pewnym sensie przyczynił sie on do smierci Boone'a.
- Jin również klepał ludzi na zlecenie swojego teścia ale nie wiemy czy kogos zabił.
- "Przez Hurleya" tez pare osób straciło zycie.

Według mnie to troche dziwne ... co o tym sądzicie?

PH3N-x 
...to próba wiary...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-10-04, 17:30   

Ana nie zabiła Nathana. To Goodwin zabił Nathana, natomiast Ana zabiła Jasona(tego co ją postrzelił)

Ethan 

Wysłany: 2006-10-04, 18:09   

Aha sorry mylą mi się ciagle te dwa imiona.

meelkee 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-10-04, 23:38   

Dobra, wszyscy, których wymieniłeś w jakiś sposób przyczynili się do czyjejś śmierci ale nie można ich ogólnie nazwać mordercami. To za ostre słowo.

Edgar 
Jeden z innych

Wysłany: 2006-10-05, 15:45   

większość z nich zabiła kogoś przez przypadek lub broniąc sie :roll:

Thrillidan 
Locke

Wysłany: 2006-10-05, 19:24   

Zgadzam się z innymi mordercy to dużo za ostre słowa. W koażdym razie w stosunku do Locke'a, Huga i Jina pozatym jest jeszcze Walt, Libby, Michael, Sun, Bernard, Rose, Claire.

Szyszka 

Wysłany: 2006-10-07, 11:47   

No ale moim zdaniem w ogóle nikt nikogo nie powinien zabijac..i to ze sie bronili czy też ze był to przypadek ich nie usprawiedliwia co nie znaczy ze to są źli ludzie i trzeba ich za to skreślac... :smile:

choynka 

Wysłany: 2006-10-07, 11:52   

Szyszka napisał/a:
No ale moim zdaniem w ogóle nikt nikogo nie powinien zabijac..i to ze sie bronili czy też ze był to przypadek ich nie usprawiedliwia co nie znaczy ze to są źli ludzie i trzeba ich za to skreślac... :smile:

Acha, czyli według Ciebie jeśli ktoś kogoś napadnie, z zamiarem wyrządzenia krzywdy,to ta atakowana osoba nie powinna się bronić? Tylko stać i patrzeć, tak? Bo tak wychodzi z Twojej wypowiedzi. Nie znasz chyba pojęcia obrona konieczna...

Co do tematu, to dla mnie określenie rozbitków, poza kilkoma wyjątkami, za moderdców też jest mocno przesadzone. Takie określenie można by przypisać Anie ( za zabójstwo Jasona), Sawyerowi, Charliemu za zabicie Ethana, Kate za zabicie ojca. Cięzko mi myśleć o Hugo jak o zabójcy :confiused:

Szyszka 

Wysłany: 2006-10-07, 11:56   

Ehh..No w sumie masz racje choynka, bo jeżeli ktos by mnie napadł to chyba jakoś bym sie musiała bronic...Rozumiem :smile: no ale i tak mi cieżko pojąć że można zabic jakąkolwiek istote zyjacą...

choynka 

Wysłany: 2006-10-07, 12:01   

Szyszka napisał/a:
no ale i tak mi cieżko pojąć że można zabic jakąkolwiek istote zyjacą...

Ja tez jestem daleka od myślenia, że mogłabym kogoś zabić... nawet w obronie koniecznej, ale zawsze jest takie ryzyko, że w tak skranej sytuacji będziemy walczyli o swoje zycie a nie o cudze... A jak ocenic Hugo, który wszedł na pomost i przez niego zginęło 23 osoby? Czy broniącego się Eko? Niektóre sytuacji nie da sie ocenić w kategoriach czarne-białe.

El Jacko 

Wysłany: 2006-10-07, 15:32   

Mr. Eko nie tylko zabił innych na wyspie, ale także jak był mały zabił jednego gościa.Ale mimo to nie nazwał bym go mordercą. :wink:

pablo5556

Music 

Wysłany: 2006-10-07, 16:00   

pablo5556 napisał/a:
Mr. Eko nie tylko zabił innych na wyspie, ale także jak był mały zabił jednego gościa.Ale mimo to nie nazwał bym go mordercą. :wink:

Przecież w jego wspomnieniach było nawet pokazane jak dwóch gości zabił a trzeciego puścił żeby coś tam powiedział, więc przed wyspą zabił więcej niż jedną osobe. :wink:

El Jacko 

Wysłany: 2006-10-08, 12:33   

Sorry zapomniałem, ale wczoraj oglądałem ten odcinek i zabił tych dwóch a puścił jakiegoś dzieciaka, więc jednak można powiedzieć że jest mordercą. :killer:

pablo5556

spunsugar 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-10-08, 13:05   

Jak na razie to nikogo nie zabiły Sun, Claire, Rose i Shannon czyli same panie. A z panów chyba tylko Bernard. No no niezła kompania sie tam zebrała na wyspie. :wink: :grin: :lol:

bong 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-10-08, 13:25   

a Jack?? nic nie piszecie o nim...on też może kogoś zabił...wkońcu jest lekarzem i mógł się pomylić i pacjent mógł umrzeć...

Odpowiedz do tematu