Zdjęć poszukaj na Google, jest też dużo ilustracji narysowanych na podstawie opisów świadków. Kiedyś widziałem też filmik jak Chupacabra goniła jakieś zwierze, widziałem też zdjęcie. Ale teraz nie jestem ci w stanie podać linków, jak chcesz to poszukaj na Google (tam jest tego dużo). O projekcie "Filadelfia" też jest dużo artykułów, wystarczy poszukać na Google.
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Przecież niektóre gatunki z czasem wymierają i jest ich coraz mniej, pozostają tylko pojedyncze "egzemplarze". Przykłady: potwór z Loch Ness, Yeti, Wielka Stpoa czy La Chupacabra.
To tylko legendy, które nigdy nie zostały potwierdzone. Nikt nigdy nie sfilmował tych stworzeń. Są jedynie opowieści przekazywane słownie, a wiadomo jak jest z opowieściami...
PH3N-x napisał/a:
Tetlik, co do czytania w myślach i inteligencji równej bądź większej człowiekowi, to jak wiemy człowiek wykorzystuje gdzieś z 3-7% swojego mózgu
Około 5% mózgu wykorzystywane jest na myślenie abstrakcyjne, reszta bierze udział w analizie sygnałow, koordynacji mowy, ruchu itp.. Nie można wykorzystywać 100% mózgu, bo to by oznaczało nie możność poruszania się, mówienia, a jedynie samo myślenie. Można za to nie wykorzystywać tych 5% wcale To nie jest tak, że reszta mózgu jest niewykorzystana. W tym nie byłoby sensu ewolucyjnego, tworzyć organ, który nie będzie używany. Każda część mózgu ma swoją funkcję, którą realizuje.
PH3N-x napisał/a:
możliwe, że BS wykorzystuje znacznie więcej % stąd może takie wariactwa robić.
A co do BS, to on przecież nawet mózgu nie ma (działającego na podobnej zasadzie jak ludzki). Jest latającym "czymś" przypominającym dym. Myśli zapewne na zupełnie innej zasadzie niż człowiek i podobne mu zwierzęta.
MG napisał/a:
Nie wiem czy słyszeliście o projekcie "Filadelfia"
Słyszałem, oglądałem nawet film fabularny zainspirowany tym eksperymentem. Ale to jest taki sam mit, jak to, że w jakiejś strefie zwanej Area 51 przetrzymywani są kosmici.
Wikipedia napisał/a:
Informacje na temat eksperymentu publikowały przede wszystkim grupy paranaukowe, badacze zjawisk paranormalnych oraz prasa sensacyjna. Jako świadków zdarzenia cytowano m.in. marynarzy z innego okrętu wojennego, USS Andrew Furuseth, który miał wówczas stacjonować obok USS Eldrige 1.
Teoriom tym stanowczo zaprzeczyła większość członków załogi oraz przedstawiciele rządu; według tych relacji, Eldrige brał udział w badaniach naukowych, ale miały one zdecydowanie mniej tajemniczą naturę: badano na przykład możliwości wykorzystania pól magnetycznych do stworzenia osłony przeciwtorpedowej wokół okrętu.
Z braku przekonujących dowodów wskazujących, by równie niewyjaśnialny w ramach współczesnej fizyki eksperyment w ogóle się odbył lub miał porównywalnie tragiczne skutki, ta wersja wydarzeń nigdy nie zdobyła akceptacji kręgów naukowych i historyków.
Ale to jest taki sam mit, jak to, że w jakiejś strefie zwanej Area 51 przetrzymywani są kosmici.
To nie jest mit, tylko opowiadania ludzi pracujących w Strefie 51. Nie twierdzę, że przetrzymywane jest tam UFO, ale z drugiej strony ta Strefa 51 (która istnieje) to jedna z najbardziej strzeżonych baz wojskowych USA, więc można spodziewać się wszystkiego.
Co do samego projektu "Filadelfia" - nie twierdzę, że to co się o nim pisze jest w 100% prawdziwe, ale skoro teoretycznie takie coś mogło mieć zdarzenie, coś podobnego mogło zaistnieć na wyspie (wielki elektromagnes, fakt, że Desmond był w przyszłości, BS itp.).
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-11-12, 03:34
UFO to Niezidentyfikowany Obiekt Latający co nie jest równoznaczne ze Statkiem Kosmicznym Pozaziemskiej Cywilizacji W amerykańskich bazach wojskowych zapewne jest skrywanych wiele NOLi co nie oznacza istnienia Obcych... Ale to inna historia.
Eksperyment "Filadelfia" dość ciekawy i nie słyszałem wcześniej o nim. Zabawy z polem magnetycznym, biegunowością, zaburzeniami, załamaniami być może mają coś wspólnego z sytuacją na wyspie Lostów. Dlatego jeśli macie jakieś interesujące historie z tym związane to wrzucajcie na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum