Jak myślicie? Czy LOST mógłby zostać nakręcony w Polsce? W jakimś parku narodowym ,albo w jakimś buszu . Wjadomo, że nie będzie palm, itd. ale las ostatecznie może być, morze też mamy . Na aktorów casting i już . Jest taki temat LOST'owicze wśród nas. To z tamtąd można wziąść np. Jack'a z procesji na Bożym Ciele, koleżanki Shannon i bracia Boone . Pozostała obsadę się też łatwo znajdzie :p. Na jakimś forum poświęconym serialowi "Kamienie Śmierci" był taki sam temat, odnoścnie Kamieni Śmierci i stweirdzono, że może zostać nakręcony . Tylko wiadomo, LOST to całkiem co innego niż kryminał w miasteczku . Polska telewizja oczywiście nie miałaby środków finansowych ($$) ale ten fakt pominiemy . Więc co myślicie? Nie musi być dokładnie jakaś dżungla i palmy . Tylko żeby były podobne warunki .
P.S. Jeśli był już taki temat, lub uznany zostanie za zbędny przed mod'ów i admin'ów to proszę ich o łaskę i wybaczenie .
P.S.2 (:P)
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-03, 19:01
Gdybym z kumplami miał kamerę to już dawno byśmy nakręcili Lost-parodię. Oczywiście musielibyśmy jeszcze troche ludzi wykombinować na "aktorów". A więc uważam, że spokojnie możnaby nakręcić Losta w Polsce. Choć co prawda znacznie łatwiej byłoby nakręcic taki sparodiowany, jakim cudem by się skombinowało szczątki samolotu?
. Polscka telewizja oczywiście nie miałaby środków finansowych ($$) ale ten fakt pominiemy
Nie czytałeś pościka ? Mówiłem, że na to trzeba $ $ $ , a czego Polska nie ma . Ale załóżmy, że dysponujemy środkami finansowymi i możemy załatwić, szczątki samolotu, lub chociaż jakąś atrapę . Ale nie mówy o parodii bo to się da bardzo łatwo nakręcić, tylko o profesjonalnym filmie. Robionym na tym samym scenariuszu co orginał (oczywiście przetłumaczonym na j.polski ).
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-03, 19:19
No szczerze mówiąc dało by sie nakręcić, ale byłby to większy syf niż moda na sukces Nie ma w Polsce takiego reżysera, który mógłby konkurować z Abramsem. Tak więc cieszmy się, że możemy oglądać amerykańskiego Losta
Nawet jakby TVP miała tyle kasy ile mają na kręcenie LOSTa w Stanach to zrobiliby pewnie jakiś szmelc nie do oglądania. I kto by tam grał? Linda, Pazura i Włodarczyk i jeszcze bliźniaki z M jak M
Mi też wydaje się że to nie najlepszy pomysł. W polsce nie ma takich warunków aby stworzyć oś na takim poziomie, pomijając pieniądze. Pozatym nie wydaje mi się aby główne role odgrywane były z taką charyzmą i zróżnicowaniem jak w oryginalnym Lost'cie.
Ale wciąż pozostaje pytanie. Czy jest to możliwe czy nie ? . Jeśli uwzględnimy pieniądze to nie jest. Ale jeśliby nastapiła pogoda dla bogaczy nad gmachem TVP, to byłoby to całkiem możliwe. Phi..sam zapędziłem się w kąt :p. Ja sam nawet mógłbym nakręcić LOST, zebrałbym kolegów i koleżanki ze szkoły, poszlibysmy do parku i już . Tylko pozostaje "ale" co do jakości.
Czyli wnioskując z tego co powiedzieliśmy LOST jest możliwy do nakręcenia w Polsce, tylko co do jakości filmu pozostaje wiele do życzenia .
Według mnie polski Lost mało by przpominał orginał, owszem, jest możliwe, żeby nakręcić, ale nigdy by już to nie było to co prawdziwy Lost. W ogóle nie ma warunków, ani terenu. Poza tym ja osobiście nie przepadam za polskimi serialami.
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-07-04, 16:14
Pare dobrych lat temu pewien pan A.S. napisal pare dobrych ksiazek. Potem pare lat pozniej paru ludzi pomyslalo - "Hej, nakrecmy film, a moze i serial! To sie sprzeda." No i sie sprzedalo, sturba ich mac. "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza - jedno z nich zostalo WYSZCZERBIONE". Tfu, a kysz. I bynajmniej nie chodzilo tu o braki finansowe. Polska kinematografia i telewizja potrafi co najwyzej krecic telenowele lub komedyjki dla poldebili. Chlubne, nieliczne wyjatki spoza w/w kategorii niestety tylko potwierdzaja regule.
Moim zdaniem, gdyby jakiś polski reżyser podjął się nakręcenia "Zagubionych", to ludzie by go wyśmiali. To byłaby jakaś kompletna porażka!!!!! Czy jakiś polski serial został wysłany do 180 krajów? Nie! Dlaczego? Bo w Polsce nie ma tak dobrych aktorów jak Lilly, Fox, Andrews, Garcia, Monaghan itd. U nas (niestety) nikt nie potrafi nakręcić dobrego serialu i/lub filmu. Niestety...
Tu nie chodzi tylko o aktorów, scenarzystów czy reżyserów. Polski rynek jest mało rozwinięty, nie ma doświadczeń, żeby zrobić serial na wysokim poziomie. Zresztą nie tylko polski, bo USA i ewentualnie UK zmonopolizowali cały rynek telewizyjny, a już na pewno rynek (nie wiem jak to nazwać - profesjonalnych? nie tasiemcowych?) seriali.
Ludzie, którzy widzieli oryginał, nie traktowaliby polskiego Losta "na serio" i "z szacunkiem", bo wątpie, żeby nakręcono coś Lostopodobnego co sprawiało by taki zapał do oglądania jak oryginał. "Widziałem Zagubionych, to teraz żaden inny Lost ich nie pobije."
To ja moge grać Shannon Jak się dusi w ataku astmy ;P
Ludzie - nie wyzywajcie, że w Polsce nie można nakręcić dobrego serialu.. Przecież pomarzyć można
W Polsce serial może i da się zrobić na przykład M jak Miłość, czy Klan ( akcja: stwierdzono brak ). Ale jakoś takich seriali akcji typu Lost nie widze. Jedyną akcję to można wyróżnić w Kryminalnych i tego typu podobnych filmów, ale to też jedno to samo. Za każdym razem kogoś gonią, łapią i koniec filmu. A coś takiego jak Lost...jakoś mi się nie widzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum