Nie wiadomo po co wciska się ten klawisz i po co ten zegar, i dlaczego właśnie co 108min?
E sory ale czy nie oglądałeś ostatnich odcinków 2 sezonu ?? Przecież było tam jasno powiedziane, że liczby wpisuje się po to aby rozładować ładunek elektromagnetyczny i żeby wszystko nie poszło...do Nieba Dlaczego właśnie co 108 min. ? Bo to maksymalnie długo ile może istnieć ten ładunek bez rozładowywania. Maksimum czasu dla "wciskającego".
No tak, ale nie wiadomo co się stało z bunkrem, po przekręceniu kluczyka. Moim zdaniem on nie wybuchł
Mata519 napisał/a:
P.s. Perła - to pearl, a ogień to nie falme tylko flame. Popraw literówki i błędy ortograficzne. Post fajny, ale jak coś tłumaczysz czy przedstawiasz to słowa "nie wiem...nie wiem po co" używaj jak najrzadziej =)
Już poprawiam (ale wiem ze ogień to flame, to jest tak samo jak napisze zamist "nie" - "nei" to z powodu szybkiego pisania )
_________________ >: 4 8 15 16 23 42
SYSTEM FAILURE
Stopien uzależnienia: Fan
Wiek: 17 Dołączył: 02 Kwi 2006 Posty: 14 Skąd: DHARMA STACJA SWAN
Wysłany: 2006-06-19, 14:25
ja również mysle że nie wybuchł Swan albo przynajmniej sala gdzie wpisuje sie kod.
Bo przecież napewno musi być jakies zabespiecznie dla osoby ktora przekreci klucz.
Klucz zapewne tylko wyłączył ten magnes. Razinsky'emu chodziło pewnie o to, że po przekręceniu klucza nie kończy się świat, lecz kończy się eksperyment.
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Wysłany: 2006-06-27, 10:16
A więc oglądając mundial zauważyłem coś ciekawego:
Kreski dookoła loga jak i flagi są podobne, lecz nie takie same i we fladze jest ich mniej, aczkolwiek może ma to coś wspólnego ze sobą. Ten Marvin Candle z filmu instruktażowego wyglądał na jakiegoś Japońca-Koreańczyka-Chińczyka
Kurde, coś mi sie partoli z tymi fotkami, jakby ktoś mógł tu zapodać flagę korei płd i jakieś logo dharmy, to byłbym wdzięczny.
W centrum flagi znajduje się yin i yang. Wokół niej krążą trigramy*, z których każdy ma inne znaczenie. Trigamy |||, |¦|, ¦|¦, i ¦¦¦ oznaczają odpowiednio: siłę, promienistość, żywność i pole. Biel jest narodową barwą Koreańczyków. Proporcja flagi wynosi 2:3.
Edit//chciałam jeszcze dodać, że jak widać na fladze Koreańskiej 4 trigramy są ustawione przeciwstawnie - na skos. Ogień - woda i Niebiosa - ziemia.No i jeszcze dobro - zło (ciemność - jasność ; Yang- Um (Yang - Yin) Na swan'ie sprawdzają sie tylko 2 ogień-woda (u góry i dołu) chyba że coś przeoczyłam i zle reszte znaków odczytałam.
Edit2// Jeszacze jeden obrazek z podpisami(te czarne dodałam ja)
Ostatnio zmieniony przez AmyRose 2006-06-29, 15:05, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 2006-06-27, 14:51
Oo, nie znałem oznaczeń tych kresek, pytanie czy jedno z drugim ma cos wspolnego, sądze, że mają
PS: Kate wielkie dzięki, za foteczki
[ Dodano: 2006-06-28, 13:12 ]
1. Twórczość:
______
______
______
"Twórczość to Niebo. Jest tym, co okrągłe, jest księciem, ojcem, nefrytem, metalem, chłodem, lodem: jest ciemną czerwienią, jest dobrym koniem, starym koniem, chudym koniem, dzikim koniem; jest owocem z drzewa."
Mężczyzna. Głowa. Narząd męski. Decydowanie, rozkazywanie, rządzenie, dominowanie, inicjowanie.
2. Biorczość:
__ __
__ __
__ __
"Biorczość to Ziemia, matka. Jest suknem, kotłem: jest oszczędnością, jest zrównoważona, jest cielęciem przy krowie, jest wielkim wozem, formą, wielością, pniem. Spośród różnych rodzajów ziemi jest tą czarną."
Kobieta, kobiecość. Krowa. Brzuch, narządy wewnętrzne. Wklęsłość.
3. Pobudzenie:
__ __
__ __
______
Pobudzenie to Piorun. Jest smokiem, jest kolorem ciemnożółtym, jest rozrostem, wielką drogą, najstarszym synem. Jest zdecydowane i porywcze; jest młodym zielonym bambusem, jest trzciną i sitowiem. Spośród koni jest ono tym, który potrafi wspaniale rżeć, z białymi tylnymi nogami, galopującym, z gwiazdą na czole. Spośród pożytecznych roślin jest to ta, która daje strąki, a także ta, która jest mocna i bujnie rośnie."
Stopy. Dorastanie, dojrzewanie. Bieg, pośpiech, ucieczka.
4. Otchłań:
__ __
______
__ __
Otchłań jest Wodą, rowami, zasadzką: jest zginaniem i prostowaniem, łukiem i kołem. Spośród ludzi oznacza melancholików, chorych na serce i tych, których bolą uszy. Jest oznaką krwi; jest czerwienią. Spośród koni oznacza te z pięknym grzbietem, z dziką odwagą, takie, które zwieszają łeb, które mają wąskie kopyta i te, które się potykają. Spośród wozów oznacza te, które mają wiele braków. Jest przenikaniem, jest księżycem. Oznacza złodziei. Spośród gatunków drewna oznacza twarde z dużym rdzeniem."
Świnia. Głód. Jelito. Dół, dziura, studnia. Rzeka. Kanał, rura.
5. Trwanie w spokoju:
______
__ __
__ __
"Trwanie w Spokoju jest Górą; jest boczną drogą; oznacza małe kamienie, drzwi i otwory, owoce i nasiona, eunuchów i dozorców, palce; jest psem, szczurem i różnymi gatunkami ptaków o czarnych dziobach. Wśród drzew oznacza twarde i sękate."
Dłonie.
6. Łagodność:
______
______
__ __
"Łagodność jest Drzewem, Wiatrem, najstarszą córką, sznurem do mierzenia, pracą; jest tym, co białe, co długie, co wysokie, jest ruchem w przód i wstecz, jest tym, co się waha, jest zapachem. Spośród ludzi oznacza siwowłosych, mających szerokie czoło; oznacza tych, którzy mają duże białko w oku; tych, którzy bliscy są zysku i mogą dostać na targu trzy razy więcej. Wreszcie jest to znak porywczości."
Dziewica. Uda i pośladki. Kogut.
7. Lignięcie:
______
__ __
______
"Lgnięcie jest Ogniem, Słońcem, błyskawicą; jest średnią córką. Oznacza pancerz i hełm, włócznię i broń. Spośród ludzi oznacza tych z dużym brzuchem. Jest oznaką suszy. Oznacza żółwia, kraba, ślimaka, małża i drapieżnego żółwia. Spośród drzew oznacza te, które usychają od góry pnia."
Bażant. Oko, widzenie. Pustynia. Gałęzie.
8. Pogoda ducha
__ __
______
______
"Pogoda Ducha jest Jeziorem, najmłodszą córką, szamanką; jest ustami i językiem. Oznacza psucie i kruszenie, oznacza odpadanie i pękanie. Spośród rodzajów ziemi oznacza twardą i słoną. Jest nałożnicą. Jest owcą."
Młoda dziewczyna. Plotki, obgadywanie. Erozja.
Części ciała :
"Twórczość przejawia się w głowie, Biorczość w brzuchu, Pobudzenie w stopie, Łagodność w udach, Otchłań w uchu, Lgnięcie (blask) w oku, Trwanie w Spokoju w dłoni, Pogoda Ducha w ustach."
Symboliczne zwierzęta:
"Twórczość działa w koniu. Biorczość w krowie, Pobudzenie w smoku, Łagodność w kogucie, Otchłań w świni, Lgnięcie w bażancie, Trwanie w Spokoju w psie, Pogoda Ducha w owcy."
Ciekawią mnie te symbole, Twórczość w koniu ( koń Kate? ), Otchłań w świni ( teoretycznie można to podciągnąć pod dziki, ale to raczej ostro naciągane ? )
Lignięcie w bażancie ( nie wiem czemu ale kojarzy mi sie z ptakiem Hurleya? )
Pobudzenie w smoku ( kojarzy mi sie z naszym potworem )
Co do części ciała, pobudzenie w stopie ( nasza czteropalczasta stopa?)
rzeczywiscie to sie logicznie uzupelnia... doktorzy porywaja Walta aby zrobic z niego czlowieka idealnego, podatnego na manipulacje, pozbawionego lęku, inicjatywy i osobowosci... to by sie zgadzalo. Pewnie tak wychowali Ethana i reszte ze nie odczuwaja strachu i wykonuja ich rozkazy. Ciekawe ciekawe
Skoro już o Walcie mowa, to przeczytałam gdzieś [nie pamiętam adresu], że ten chłopiec ma podobno jakieś ogromne moce, ale nie potrafi ich wykorzystać. (:
Klucz zapewne tylko wyłączył ten magnes. Razinsky'emu chodziło pewnie o to, że po przekręceniu klucza nie kończy się świat, lecz kończy się eksperyment.
Dokladnie tez tak uwazam na pewno o to mu chodzilo
Wysłany: 2006-12-16, 18:41
Ja myślę, że ta Dharma to jakaś... no powiedzmy... baza wojskowa? Sayid przecież kiedyś spotkał tego Kevina. Dawno, jak był w wojsku irackim. Przyszli ci Amerykanie, wzięli Sayida i za jakiś czas spotkał tego gościa. I proste: jak wtedy Kevin był w wojsku to później, gdy siedział w bunkrze z Desmondem, pewnie też był. No nie wiem, może wcześniej odszedł i wstąpił do jakiegoś tajnego projektu rządowego, czy coś w tym stylu. Ale taki wniosek nasuwa się jak najbardziej.
_________________ na pewno się ze mną zgodzicie, że... LOST JEST EKSTRA
Wysłany: 2006-12-17, 17:13
Nie ale chyba można wywnioskować, że Kelvin zapisał się do projektu, skoro
należał do załogi stacji Swan czyż nie?
Poza tym, gdyby Dharma był projektem wojskowym, wszędzie były by emblematy
armii Amerykańskiej, Inni należeli by do Marines czy też Navy Seals,
Wyspa była by zabezbieczona minami wodnymi i lądowymi.
_________________ Oświatlaj swą drogę w ciemnościach ogniem płonących heretyków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum