Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-04-13, 20:08
nie wiem co to znaczy 1x2x3 i za dużo ten cytat mi nie mówi, chyba jestem niekumata
Wiem tylko, że słowo dharma pochodzi z buddyzmu i jest jednym z trzech klejnotów buddystów i oznacza prawdę, nauki buddyjskie, wszystkie pisma tej religii .
(tyle pamiętam z lekcji )
Na tym www.dharma.pl jest cos takiego w indeksie pozycji
Ole Nydahl "108 Odpowiedzi Jogina" Moze to przeczytamy i tam będą wszystkie odpowiedzi do serialu?
Ale to 108 i to że dharma to po hindusku przeznaczenie nie moze byc przypadkiem !
Na pewno nie jest przytapdkiem, tymbardziej że:
Cytat:
Namaste
* tradycyjne indyjskie pozdrowienie, dosłownie "boskość we mnie pozdrawia boskość w Tobie", albo "Światło we mnie kłania się Światłu w Tobie" ;
* słowo oddające kluczowy dla tradycji hinduistycznej pogląd, iż boski pierwiastek i boska, najwyższa Jaźń, jest obecna w każdej żywej istocie i każdym człowieku, jako sama esencja i natura świadomości;
* w powitaniu składa się dłonie na wysokości serca, które jest siedzibą boskości w człowieku
To słówko znamy z filmu instruktażowego dla stacji Perła.
_________________ This is not your island.
This is our island.
And the only reason you're living on it
is 'cause we let you live on it.
Wysłany: 2006-05-13, 12:32
W łabędziu do Namaste ten cały "opowiadacz" podniosł jedną reke, a w perle dwie Krążą plotki że to diwe różne osoby, albo nawet klony, i że ten z łabędzie ma protezę reki jak bylo to sory
liczba 108 ma bardzo dużo znaczeń...
108 - to poczatek mojego numeru gg
Kochanowski - każej liczbie przypożądkowywał cyfre 1 - a 2 - b 3 - c (używał alfabetu z 26 cyfr ) dodając liczby z słowa CZARNOLAS wychodzi 108 - czyli fraszka 108 o tytule 'Na lipę' - a na środku Czarnolasu rosła lipa
_________________ "czasami mówi się, że w chwili śmierci wszytsko staje się jasne... "
Wysuwacie tu ciekawe teorie !!
Ja niezauważyłam tylu ciekwych szczegółów co wy!!
Jestem zszokowana!!!
Mara$ mnie się terz tak wydaje ,że ten gościu na filmie to jest Hindus !!
Pozdrowienia dla fanów lostów i dla Marvin Candle (dzięki za poprawienie mnie)
Ostatnio zmieniony przez Soniuszia 2006-07-05, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Niewiem czy ktoś już to zauważył ale bunkier łabądzi odlicz 108 minut do wybuchu !!
serio? no nie zartuj..
Soniuszia napisał/a:
A lostowicze właśnie lecieli numerem lotu 108 !!
lecieli lotem 815
jak to przeczytałem spadłem z krzesła
Tera po obejrzeniu fiilmu z Marvin'em jestem pewien iż jest on buddystą.
Co do teori klonów nie sądze. Może dla perły nakręcono wcześniej, a dla swan'a później gdy np. uległ wypadkowi, i nie miał jednej ręki(czyt. proteze)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum