właśnie nad tym pracuje wyszło mi że jak podstawić po słowo Dharma Litery to będą 4 8 1 17 13 1 ( według alfabtu) co daje 44. aha gdy dodać ze sobą 4 8 15 16 23 42 będzie 108 a jak odjąc - 100 )
_________________ Każdy nowy odcinek Lostu jest jak sprite. widzowie jak pragnienie (przyciąga )
MrJez, o co ci chodzi? Nie musisz się chwalić, że umiesz dodawać. Poza tym nic nie udowodniłeś, nie rozwiązałeś, tylko napisałeś wyniki jakichś działań w ogóle nie związanych z Lostem. Przestańcie wreszcie dodawać, mnożyć, odejmować, dzielić itp. te liczby, a zastanówcie się nad ich sensem, znaczeniem w serialu
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Taka ciekawostka: Liczb to taki chwyt reklamowy. [ Przeczytałem to na jednej z amerykańskich stron. Powiedziała to osoba biorąca udział w filmie. Nie chciała ujawni c kim jest] Podobno w serialu aby urozmaicić go dodano te liczby. Maja one milion powiązań. nie dharma, nie inni - to nie jest na pierwszym miejscu.
Przykład.
Ana lucia rozmawia z Jackeim w barze. ich siedzenia miały numery ....23C i 42F? Hm? DZiwne prawda
GuteQ potwierdzam to co mówisz, bo ludzie mają na tym punkcie totalną obsesję! To jest zwykły trik, aby zwiększyć napięcie, albo oglądalność. Myślę tez, że te liczby z końcem drugiego sezonu znikną, ich wątek wygaśnie.
Zgadzam się z tym, że niektórzy zbyt mocno chcą wiązać liczby z wszystkim co tylko przyjdzie im do głowy. Ale myśle, że jednak te liczby będą miały jakieś istotne znaczenie, którego jeszcze nie znamy... .
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi...
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-01-11, 19:39
Bardzo by mnie to zdenerwowało, gdyby do końca Losta nie była wyjaśniona zagadka tych liczb.Jakoś nie chce mi się wierzyć, że te liczby to są zwykłe nic nie znaczące cyferki i jakoś musi się to wyjaśnić.
Co do tych obliczeń związanych z liczbami, to już kiedyś się wypowiadałem(ale mogę jeszcze raz to powtórzyć), że według mnie jest to głupota.
Wiek: 13 Dołączyła: 25 Gru 2006 Posty: 270 Skąd: Spod stołu.
Wysłany: 2007-01-14, 13:15
MICHAŁ A. napisał/a:
Też niecierpliwie czekam na wyjaśnienie tej zagadki
A kto nie czeka?? A co to tego, że jedynie reżyser wie o co z tymi liczbami chdzi, to sie nie zgadzam, bo wie tez scenarzysta I wg mnie ten ciąg liczb jest przypadkowy.
Wiek: 13 Dołączyła: 25 Gru 2006 Posty: 270 Skąd: Spod stołu.
Wysłany: 2007-01-14, 16:18
Nie no, nie o to mi chodzi. Wiem, że liczby pojawiają się w serialu od początku- poprostu myślę, że ciąg liczb jest przypadkowy... Wymyślili coś takiego już w pierwszym odc i teraz to tak ciągną...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum