Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-09-09, 14:26
No, rzezcywiście... Przepraszam, bo odruchowo wliczyłem polski Ł. Jednak gdyby wsadzić jeszcze jedną literę na początku, byłobo 15 i 16, więc albo to zadziwiajacy przypadek, albo twórcy LOST wliczyli staroangielską literę Đ.
Znalazłem kolejne powiązanie z liczbami. W jednej z retrospekcji gdy Kate wraz ze swoim przyjacielem lekarzem (przepraszam,zapomniałem imienia) słuchają nagrania z kapsuły czasu to Kate z kasety mówi że jest 15 sierpnia, czyli 15 08. Zdaje mi się że tego nikt nie napisał.
//MG
[ Dodano: 2007-09-14, 18:22 ]
Zauważyłem jeszcze że narzeczony przyszłej żony Jacka powiedział że mają ślub za 8 miesięcu. Eko mial wejść do samolotu bramką nr 23, a Lock gdy otwierał skrytkę swgo ojca miała nr 1516. Gdy jeszcze coś znajdę to napiszę.
Zauważyłem jeszcze że narzeczony przyszłej żony Jacka powiedział że mają ślub za 8 miesięcu. Eko mial wejść do samolotu bramką nr 23, a Lock gdy otwierał skrytkę swgo ojca miała nr 1516. Gdy jeszcze coś znajdę to napiszę.
Hm. To takie same wskazówki, jak 108 pokłonów tybetańskich czy liczba 108 w Feng Shui - suma tych liczb to 9 - a to jest jakaś w FS święta liczba, harmonia i ogólnie mrok.
Choć mi się ciągle wydaje, że reżyserzy nie mają pomysłu na te liczby i będą wciąż niewiadome, a wątek się nie rozwinie.
Na zajęciach grupowych w retrospekcji Locka było 15 osób, a zespół Drive Shaft miał 4 muzyków.
[ Dodano: 2007-09-28, 16:09 ]
W 7 odcinku 3 sezonu Karl był przetrzymywany w sali nr 23. Zauważyłem że 1 i 2 sezonie liczby pojawiały się częściej. W 3 jakby o nich twórcy zapomnieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum