Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Który z bohaterów Lost współpracuje z Dharmą?
Autor Wiadomość
Matashow 
Lost rox

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-06-27, 09:47   Kate współpracuje z Dharmą??!!

Otóż na jednym z forów zobaczyłem coś ultraciekawego, a czego na naszym forum chyba nikt nie zamieścił.

Otóż użytkownik zamieszczający te zdjęcie zauważył, że możliwa jest działanie Kate dla Dharmy - strzał do Sawyera. Osobiście wydaje mi się to nie prawdopodobne, ale może jednak ktoś znajdzie jakieś wytłumaczenie. Co do tego, że 'przecież zauważyli by, że to Kate wystrzeliła!' to osobiście uważam, że po pierwsze strzelając z strzałki elektro-paraliżującej czy coś takiego, broń nie wydaje takiego odgłosu jak przy wystrzale naboju, a po drugie w takich sytuacjach nie myśli się o szczegółach.
-T--ten
by Matashow ®

Locke16 

Wysłany: 2006-06-27, 10:16   

Nie to niemożliwe poprostu się tak wszystko zgrało że ona gdzieś celowała szukała tego kto strzelał a nie strzelała do sayera ;]

choynka 

Wysłany: 2006-06-27, 11:25   

Według mnie Kate odwróciła się po prostu w stronę z której (jak jej się zapewne wydawało) padł strzał. I w tą stronę skierowała broń. Nie znam się na broni, ale wydaje mi się, że strzałkę paraliżującą nie da się umieścić do broni, która Kate trzyma w dłoni, (zapewne chodzi o jakiś rodzaj paralizatora :) ) Jeśli ktoś może podzielić się wiedzą w tym zakresie to będzie miło :)

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-06-27, 11:55   

Hmm też przychylam się do tego, że to nie prawda iż ona strzelała. Ale co do wypowiedzi Locke16 to jedynie mogła poderwać broń, ale napewno nie patrzy się w kierunku skąd padł strzał, bo skoro Sawyer przechyla sie w lewo, to strzał padł z prawej strony.
-T--ten
by Matashow ®

Kuaxam Enixlman 
Guu-chan :P

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-06-27, 12:52   

Przepraszam za to co teraz powiem, ale ta teoria jest poprostu idiotyczna :P . W ogóle to się kupy nie trzyma. Proponuje oglądnąć tą scenę w odcinku i dokładnie się przypatrzeć. W momencie kiedy Sawyera trafia strzałka Kate nie ma wycelowanej w niego broni tylko dopiero ją podnosi. To zdjęcie to tylko kawałek sceny, w której akurat tak to "śmiesznie" wyszło ;) .

edit by choynka

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-06-27, 22:05   

A czy w którymś momencie ja coś takiego powiedziałem ? To, że Kate współpracuje z Othersami to prawda ? Przecież jasno napisałem, że "znalazłem to na innym forum, a skoro u nas tego nie było to chciałem przedstawić". Przynajmniej jest o czym podyskutować, zająć się czymś, prześledzić owe zdarzenie.
-T--ten
by Matashow ®

Kuaxam Enixlman 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-07-01, 09:37   

Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu, ze względu zesłania na siebie gniewu mod'ów i admin'ów , którzy ostatnio są troszkę poddenerwowani. Jako, że to jest temat w dziale Inni to postanowiłem tutaj zamieścić to co znalazłem.
Daję link do obrazka bo jest on dość obszerny, a nie chcę rozszerzać strony forum TUTAJ
Nie wiem co o tym myśleć. Raczej to ne jest fotomontarz :P . Raczej jakieś specjalne zdjęcie zrobione przez twórców LOST. Ale może to nie o to chodzi ?> Czy Ana-L i Libby to Others'ówny ? :P

PH3N-x 
...to próba wiary...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-01, 11:54   

Mi to wygląda na zwykłą fotkę promocyjną, choć te bose stopy dają do myślenia. Osobiście uważam, że Libby współpracowała z Othersami, ale Ana raczej nie. Bo gdyby Ana była Othersówną, to po co zabijałaby Goodwina ?

Kuaxam Enixlman 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-07-01, 13:13   

Przecież DHARM'owcy też nie są idealni i mogli mieć między sobą jakieś tam sprzeczki. Ale sprzeczki raczej nie polegają na dochodzeniu kto kim jest. To tak jakbym ja dochodził czy moja koleżanka z kalsy jest moją koleżanką z klasy :P .No ale cóż. Od nich samych nic się już nie dowiemy, bo nie żyją xD. Ale może w III sezonie Othersi powiedzą naszej 3-cy załapanej, że mieli u siebie w grupie jednych z Innych :P . Narazie pozostaje nam tylko czekać :P .

Talth 
4-8-15-16-23-42

Wysłany: 2006-07-04, 19:40   

zauwazcie ze w filmie Sayer mial ten "nabój" po prawiej stronie szyii a Kate stała po lewej!! :wink:

Fate 
Charlie

Wysłany: 2006-07-04, 20:04   

Dokładnie, to tylko zbiego okoliczności. Tak samo jak z dubbingiem na TVP. Choć zmusza do pewnych przemyśleń to raczej tylko "czysty" przypadek

Davidious 
Higher Than Hope

Wysłany: 2006-07-07, 08:17   

Wątpię, żeby ktoś z Lostowiczów współpracował z Dharmą. Wszyscy jakoś byli tacy zdziwieni, gdy odnaleziono i otworzono bunkier. Nikt nie wiedział skąd się tam wziął. Poza tym odnośnie tego zdjęcia na początku tematu...Kate też później dostała. To nie ona strzeliła do Sawyera. I chyba nie miała takich nabojów, które robiły to co zrobiły z bohaterami.

Kie 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-07-07, 08:33   

Moim zdaniem nikt z Lostów nie współpracuje z Dharmą. Z resztą myślę też, żę Othersi też z nią nie współpracują. Choć mogę się mylić. Wszystko okaże się w III, IV i prawdopodobnie V serii :lol:

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-07-07, 09:56   

Kie napisał/a:
Z resztą myślę też, żę Othersi też z nią nie współpracują.

A ja myśle, że ta kwestia już dawno została wyjaśniona i jasne jest, że Othersi współpracują z Dharmą. A raczej Othersi to część Dharmy. Przecież to od niej mają łódź, żarcie, broń itd. Bo skąd niby jacyś rozbitkowie mieli by to wszystko znaleźć ?
-T--ten
by Matashow ®

PH3N-x 
...to próba wiary...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-07, 12:41   

Jest teoria, że Dharma przestała istnieć i teraz to wszytsko finansuje Pan widmore czy coś w tym stylu. Bodajże to tutaj jest: http://zagubieni.org/view...er=asc&start=60 zobacz post XavieraSS. ( z tym, że nie jestem pewien czy o to chodzi Kie'i )

Według mnie ktoś z rozbitków współpacuje/współpracował z Dharmą. Mam wrażenie, że u ogonowców Libby była Othersem i mam wrażenie, że ktoś z lostowiczów z 1 części samolotu również może być Othersem.

A teraz z zupełnie innej beczki, dziwi mnie, że jeżeli Desmond przez przypadek spowodował katastrofe samolotu, to skąd Goodwin wiedział i znalazł się po drugiej stronie wyspy z ogonowcami ? Teoretycznie mógł wiedzieć to od ludzi z perły, ale jak wiemy te zeszyty z zapiskami nikogo nie obchodziły.

Odpowiedz do tematu