Ale tylko niektóre szepty należą do postaci z przeszłości rozbitków. Większość z tych tekstów bardziej pasuje do Innych (typu "zauważył nas?", "mam do niego podejść?", "chyba nas zauważył"). Teksty tych szeptów są strasznie pomieszane...
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-12-06, 07:35
Dla mnie, szepty są najtrudniejszą zagadką.
Mogą być wypowiadane przez Innych, ale mogą być równie dobrze
zbiorową halucynacją (Koń Kate), mogą pochodzić z umysłów bohaterów.
Mogą być równie dobrze szeptami martwych lub głosami z przeszłości.
_________________ Oświatlaj swą drogę w ciemnościach ogniem płonących heretyków
Wysłany: 2006-12-06, 12:26
Uważasz, że Koń Kate to była zbiorowa halucynacja ? Przecież skoro na wyspie są misie z Dharmy to równie dobrze mogą być i konie. Poza tym jak wiemy BS może przybierać formy materialne, więc mógł sobie pobiegać jako koń.
Wysłany: 2006-12-06, 12:55
Sądzę, że te szepty nie są jakąś halucynacją.Coś się za nimi kryje.Dużo bohaterów słyszało już te szepty(np. Danielle, Sayid, Sawyer, Shannon).
Mam nadzieję, że niedługo się wyjaśni co to jest i czy stoją za tym Inni.
Wysłany: 2006-12-06, 17:13
Koń kate może byc halucynacją ponieważ widziała już go kiedyś w przeszłości..
Koń nie mogł zaczaić się w luku bagażowym w samolocie ponieważ tak polubił Kate.
BS może przyjmować różne formy....ale istnienie BS można równie dobrze wytłumaczyć racjonalnie? Jeżeli oglądałeś wszystkie odcinki Exodusa to na pewno
słyszałeś metalowe trybiki, kiedy BS ciągnął Locka po ziemi.
Co do szeptów, to jestem przekonany, że w III sezonie coś się o nich wyjaśni.
_________________ Oświatlaj swą drogę w ciemnościach ogniem płonących heretyków
Wysłany: 2006-12-06, 19:33
A jak zaprzeczysz temu, że koń mógłbyć sćiągnięty na wyspę przez Dharmowców ? To, że Kate go widziała w przeszłości o niczym nie świadczy, to tak samo jak z Waltem i niedźwiedziem, Walt oglądał sobie komiks z misiem, i jakiś czas później zaatakował go miś. Czy to była halucynacja bo Walt widział misia w przeszłości ? ( w komiksie ) otóż jak wiemy Dharma sobie skombinowała misie, tak więc dlaczego miałoby nie być na wsypie konia ? Jak ty chcesz racjonalnie wytłumaczyć BS ? Producenci powiedzieli, że BS nie jest chmurą latających nanorobotów, tak więc ja osobiście nie wiem co to mogłoby być innego. ( of course, nie należy we wszystko wierzyć co powiedzą producenci, bo tak samo mówili, że nie uśmiercą Any... )
Dużo bohaterów słyszało już te szepty(np. Danielle, Sayid, Sawyer, Shannon).
Szepty słyszą wszystcy. Cały obóz tylniego wraku samolotu. Analusia, Bernard, Eko. Tylko zastanawia mnie, poniewaz gdy ana słyszlaa szepty zawsze znikał gdzies goodwin, a potem sie pojawial....
_________________ "This island is our! You Are here becouse we let you"
Wysłany: 2006-12-07, 13:39
$par00va napisał/a:
Szepty słyszą wszystcy.
Jak na razie to nie było pokazane, aby wszyscy bohaterowie słyszeli szepty.
$par00va napisał/a:
Tylko zastanawia mnie, poniewaz gdy ana słyszlaa szepty zawsze znikał gdzies goodwin, a potem sie pojawial....
Może nie pamiętam, ale nie kojarzy mi się, żeby Ana Lucia słyszała szepty jak jeszcze Goodwin żył.O ile dobrze pamiętam po raz pierwszy usłyszała je idąc z Michaelem, Sawyerem i Jinem do obozu.Ale mogę nie pamiętać, dawno nie oglądałem tych odcinków.
No a co ty myślisz ze szepty są gdzies nagrane i cały czas je słychać? widocznie Locke nie był obserwowany, i nie miał okazji do słyszenia. NIe rozumiem twoich argumentów
_________________ "This island is our! You Are here becouse we let you"
Wysłany: 2006-12-07, 15:57
$par00va napisał/a:
widocznie Locke nie był obserwowany,
Przez kogo??Na razie nie wiadomo czym są te szepty, więc nie można powiedzieć, że ktoś obserwując rozbitków coś sobie szepcze.A według Ciebie to Inni są odpowiedzialni za szepty.
Po prostu według mnie byle kto ich nie usłyszy.One mają jakiś konkretny cel(tak mi się wydaje).Na wyspie nic nie dzieje się bez powodu.
Wysłany: 2006-12-08, 16:18
To widocznie się pomyliła.Jak Sawyer słyszał szepty to nikt się nie pojawił, albo jak Sayid je słyszał to kto się pojawił??Nikt.Jest więcej takich przykładów, ale mi się nie chce wymieniać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum