Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Akwarystyka, akwarium
Autor Wiadomość
Andrew 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2006-12-27, 12:22   Akwarystyka, akwarium

Ostatnio mam fioła na punkcie akwarium. Co prawda nie mam swojego "baniaczka" ale w niedługiej przyszłości planuję dokonać transakcji kupna/sprzedaży (zakupić) :) akwarium o pojemności 450 litrów. A przez długie lata miałem sobie niewielkie akwarium o pojemności około 50 litrów. Piszcie o Waszych akwariach, o Waszych sukcesach w hodowli rybek, itd.

Greena 
Tabris ^^

Stopien uzależnienia: Fan
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-12-27, 12:41   

No wiec tak.. Ja mam swoje akwarium, w którym mieszka mój żółwioo - Samburek.
Dwa lata temu miałam w jego malutkim akwa UWAGA:
biedronki i ślimaczki winniczki. Jednak po pół roku, czy wiecej te małe i jakże kruche organizmy (tutaj mowa specjalisty) zmarły.
Namówiłam (po przeczytaniu pięciu tysiecy stron w internecie) rodziców na żółwia wodno-lądowego.
No i mam go teraz od ok. dwóch latek.
Jednak to małe aqarium nie mieściło mego już wiekszego potworka żółwika.
Teraz ma wieksze, (ok. 45 litrów) jednak myslę, ze potrzebne mu nowe. :roll:
W zwiazku z tym, ze jest wodno-lądowy, prócz wody ma też małą zrobioną z zielonej wycieraczki wysepkę. :)
A wyzej lampkę, bo słońca nie widac na niebie.
Piękny opis, prawda?
pozdr.
Anitka

AmyRose 
ścierpła mi noga

Wysłany: 2006-12-27, 17:49   

Ja miałam akwarium chyba 3 lata temu. Nic specjalnego, małe akwarium na rybki(40-50 litrów). Jednak pewnego razu termometr sie zepsuł i rybki sie ugotowały :( Od tamtej pory nie mam/miałam już zadnego wodnego zwierzątka.

Opentana 
Kiedyś Było Inaczej

Wysłany: 2006-12-28, 10:40   

Ja tez kiedyś miałam rybki....ojj dawno to było. Miałam kilka bardzo pieknych rybek. Dbałam o nie i byłam z siebie dumna ze robie cos bez pomocy rodziców. Byłam mała i głupia bo posłuchałam starszego brata który chciał mi zrobic na złośc oiniewaz on niecierpi rybek w akwarium. Przyniósł mi od kolegi taka duzą rybe i powiedział, ze razem z innymy rybkami bedzie sie swietnie bawic...A tu sie okazało ze wszystkie zjadł :cry: :cry: :cry: Od tamtej pory nie podjełam sie hodowania rybek...Teraz mam pieska i tez jest fajnie :mrgreen:
Kochana i wredna...

MarianCzyTyMnieKochasz 
you know you love me

Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2007-01-10, 19:53   

Ooo...450 litrów to już całkiem sporo, Andrew :) Zawsze mi się marzyło i do tej pory marzy takie wielkie akwarium gdzieś około 1250litrów. No ale jak wiadomo to cholernie dużo czasu zajmuje pielęgnowanie się takim byczym akwarium i wszystkimi roślinkami i rybkami w środku. Zresztą na razie nie mam na tyle miejsca w mieszkaniu żeby pozwolić sobie na takie akwarium. Chociaż w może niedalekiej przyszłości...kto wie :P
Dobra, koniec z marzeniami trzeba wrócić do rzeczywistości, a rzeczywistość jest taka, że miałam przez pewien okres akwarium, w sumie nic wielkiego, o pojemności około 100 litrów. Miałam tam kilka roślinek. Pływały tam sobie skalarki, kiryski, gupiki, mieczyki, neonki itp. ale czy to akwarium o pojemności 450l czy 100l tyle samo trzeba włożyć w to czasu i wysiłku aby to wszystko nie padło. No i tak jakoś wyszło, że po pewnym czasie zrezygnowałam z tych jakże pięknych stworzeń. Kurcze, ale czasami mi brakuje, gdzieś w kącie takiego małego akwarium. Uwielbiałam godzinami siedzieć przy nim i przyglądać się rybkom. :) No ale cóż...zawsze się miło ogląda, gorzej jest kiedy przyjdą obowiązki i trzeba się tym wszystkim zająć.

Odpowiedz do tematu