No cóż, nie wiedziałem za bardzo gdzie dać ten temat bo chyba nikt nie brał pod uwagę takiej sytuacji, przydałoby się zrobić oddzielny dział dla fanowskiej twórczości ;3
Co tu dużo mówić, mieliśmy kamerę, scenariusz i ambicje ale niestety nie starczyło czasu, a i pogoda nie była po naszej stronie. Mieliśmy zdążyć do końca wakacji, skończyło się na raptem jednej scenie, a w roku szkolnym nie ma czasu (w moim przypadku matura...)
Planujemy skończyć produkcje w kolejne wakacje czy nawet zacząć wszystko od początku (jeżeli chodzi o aktorów to ich pierwsza produkcja i przydałoby się żeby zaprawili się trochę w boju ;3 ). Póki co chcielibyśmy usłyszeć waszą opinię na temat choćby tej krótkiej sceny którą mamy i scenariusza ,który zamieszczę kiedy przerobię go na bardziej czytelny... no i o ile w ogóle ktoś będzie chciał go przeczytać ;3
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-09-10, 20:36
Naprawde spoko. Z początku myślałem, że ta zamazana z początku postać to Others, tym bardziej, że zaczął się zbliżać. Chętnie bym przeczytał scenariusz. BTW, piszesz scenariusz tak... po profesjonalnemu ? Bo zastanawiałem się jak wygląda taki profesjonalny scenariusz i jakoś niewydaje mi się, aby to było zwykłe "opowiadanie z dialogiem".
_________________ Under the bridge downtown Is where I drew some blood
Under the bridge downtown I could not get enough
Under the bridge downtown Forgot about my love
Under the bridge downtown I gave my life away
Taki był zamiar aby widź myslał, ze to others, trzeba wprowadzić troche napięcia na początku ;3
Scenariusz piszę wzorując się na prawdziwych scenariuszach ale nie przestrzegam nawet połowy zasad ;3 W końcu to domyślnie jest napisane dla mnie i dla moich aktorów i najważniejsze jest zebyśmy sami się w tym połapli.
Prawdziwy scenariusz to bynajmniej nie "opowiadanie z dialogiem" ale to trzeba zoabczyć na własne oczy, wpisz "scenariusz" w goglach i na pewno ci wyskoczy jakis gotowy scenariusz, nawet gdzieś do odcinków losta znaleźć ;3
[ Dodano: 2007-09-13, 23:12 ] http://www.sendspace.pl/file/j6WiwNnO/
obiecany scenariusz D;
ciagle lekko chaotycznie napisany ale mam nadzieje, że jest czytelny.
Wszelakie pomysły i sugestie jak najbardziej mile widzane :3
Wysłany: 2007-09-15, 11:43
Świente ! Strasznie skomplikowane... Wszystkich motywów nie obczajam do końca. Będe musiał jeszcze raz to przeczytać aby wpełni zrozumieć o co tam chodzi
No właśnie się zastanawiałem czy nie za bardzo to wszystko zakreciłem i czy nie uprościć niektórych motywów ^^"
Chociaż moze to być też po prostu wpływ mojego lekko chaotycznego pisania, zobaczymy jak to wyjdzie na ekranie ;3
Wysłany: 2007-09-15, 20:57
Mi to trochę przypomina Desa i jego retro z 3x08... Tam też się bodajże w barze kilka razy powtarzała z pozoru ta sama, tak samo wyglądająca scena. Ale w sumie to, że jest to takie zagmatwane dużo daje temu scenariuszowi/filmowi/projektowi. Historia zostaje niewyjaśniona do końca i to jest fajne. Pozostają domysły i spekulacje.
BTW czy to jest już koniec ? Czy będzie jakaś 2 część ?
Ja na szczęście nie raz czytałam twoje prace i skminiłam co jest 5 xD
chyba ZA 5 razem xD
PH3N-x napisał/a:
Mi to trochę przypomina Desa i jego retro z 3x08...
Nie ukrywam, że Des i anomalie magnetyczne miały duży wpływ na ten scenariusz ;3
Tylko, że u Desa były same wizje a tutaj zrobiłem krok dalej ;3
Poza tym zachowanie kompasu wiąrze się z anomaliami magnetycznymi, a miejsce w którym wskazówka dostaje kompletnego szmergla (miejsce przeniesienia) jest właśnie miejscem w którym w przyszłości bedzie stał bunkier D;
Jak nakręcimy pierwszą część to będzie dobrze ^^"
Jak zostanie źle odebrana to nie będzie sensu tego ciągnąć D;
A znając życie to w 4 sezonie zostaną wytłumaczone wszystkie tematy które są poruszone w naszym scenariuszu ;3
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2007-10-10, 19:43
Początek nawet fajny. Wydaje mi się, że gra aktora jest taka troche 'sztuczna' ale to da się z czasem opanować. Scenariusza nie czytałam, ale pewnie to zrobię
_________________ Bóg mnie stworzył a szatan opętał...
Na zawsze będę święta i przeklęta...
Zdradliwa i wierna...
Kochana i wredna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum