Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Muzyka

Jaką muzykę preferujesz??
pop
10%
 10%  [ 21 ]
rock
23%
 23%  [ 44 ]
rap/hip hop
7%
 7%  [ 15 ]
metal
11%
 11%  [ 22 ]
RNB
6%
 6%  [ 12 ]
techno
9%
 9%  [ 18 ]
jazz
2%
 2%  [ 5 ]
punk
9%
 9%  [ 18 ]
reggae
2%
 2%  [ 4 ]
alternatywne
7%
 7%  [ 15 ]
muzyka poważna
1%
 1%  [ 2 ]
muzyka filmowa
7%
 7%  [ 15 ]
Głosowań: 83
Wszystkich Głosów: 191

Autor Wiadomość
Sawyer 
Have a nice day!

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-08-01, 08:03   

Dobra Ludzie Ja wam proponuje jak robicie jakąś imprezke piosenke:
Teddybers Stockholm - Cobra Style (odrazu sie zaczyna - to działa) :)

rafal76 
Wiek 108 lat

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-08-01, 08:37   

xoxi napisał/a:
ja ostatnio polubiłem iron maiden wiec to jest metal ?? alternatywna ??

W zasadzie powinna się wypowiedzieć Iron Maidenka ale skoro się nie odzywa to mi przypadł ten zaszczyt. :mrgreen: Iron Maiden jest w najczystszej postaci przedstawicielem Heavy Metalu. A że odmian metalu namnożyło się jak grzyby po deszczu wiec mozna sie pogubic: Trash, Death, Gothic, Black, Doom. Oczywiście jest pełno różnych odłamów (melodic, progressive, etc.)

Spróbuj odsłuchac po kawałku "Cradle of Filth" "Dimmu Borgir" "Behemoth" "My Dying Bride" "Anathema" "Paradise Lost" "Vader" "Metallica" "Pantera" "Sepultura" "Kreator"
"KAT" "Moonspell" "The Gathering" "Type of Negative" (Kolejność przypadkowa)

Wszystkie one są (albo były) kapelami metalowymi ale jak słychać różnice są znaczne. Grunt żeby wybrać coś dla siebie :firejump:
Zresztą pełno serwisów metalowych w internecie, tam znajdziesz więcej info na ten temat.

Co do "alternatywy", to jak to podał mi kiedyś swą własną definicję mój znajomy:
"Alternatywa to wszystko czego nie puszczają w popowych radiach" :music:
Czyli Hard Rock, Metal, Grunge, Punk etc...
(no może poza muzyką poważna, organowa, barokową, jazzem i wszelkim orientem :mrgreen: )

MarianCzyTyMnieKochasz 
you know you love me

Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2006-08-02, 21:01   

Choynka ostatnio poleciła kapele, zespoł Guano Apes a dokladniej ich płyte "Proud like a god" Szczerze powiem, że nie slucham tego typu muzyki ale akurat piosenki z tej płyty są naprawde dobre :) :) :) Przyznam racje choynce, "Open your eyes" to najlepszy kawałek z tej płyty chociaz może dorzucilabym jeszcze piosenke "Rain" i "Wash it down"
Gorąco polecam :lol:

Ironka Maidenka 
Number Of The Beast

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-08-03, 09:07   

rafal76 napisał/a:
xoxi napisał/a:
ja ostatnio polubiłem iron maiden wiec to jest metal ?? alternatywna ??

W zasadzie powinna się wypowiedzieć Iron Maidenka ale skoro się nie odzywa to mi przypadł ten zaszczyt. :mrgreen: Iron Maiden jest w najczystszej postaci przedstawicielem Heavy Metalu. A że odmian metalu namnożyło się jak grzyby po deszczu wiec mozna sie pogubic: Trash, Death, Gothic, Black, Doom. Oczywiście jest pełno różnych odłamów (melodic, progressive, etc.)

Spróbuj odsłuchac po kawałku "Cradle of Filth" "Dimmu Borgir" "Behemoth" "My Dying Bride" "Anathema" "Paradise Lost" "Vader" "Metallica" "Pantera" "Sepultura" "Kreator"
"KAT" "Moonspell" "The Gathering" "Type of Negative" (Kolejność przypadkowa)

Wszystkie one są (albo były) kapelami metalowymi ale jak słychać różnice są znaczne. Grunt żeby wybrać coś dla siebie :firejump:
Zresztą pełno serwisów metalowych w internecie, tam znajdziesz więcej info na ten temat.

Co do "alternatywy", to jak to podał mi kiedyś swą własną definicję mój znajomy:
"Alternatywa to wszystko czego nie puszczają w popowych radiach" :music:
Czyli Hard Rock, Metal, Grunge, Punk etc...
(no może poza muzyką poważna, organowa, barokową, jazzem i wszelkim orientem :mrgreen: )

Rzeczywiście w sprawie zespołu Iron Maiden powinnam się wypowiedzieć , ale przepraszam , miałam kilkudniowy brak dostępu do internetu (są wakacje). To, że Iron Maiden to Heavy w czystej postaci, to prawda (wreszcie ktoś wyedukowany się znalazł). Mimo tego, rozśmieszyła mnie wypowiedź któregoś z redaktorów jednego z czasopism rockowych bodaj, iż ''Iron Maiden grają klasycznego rocka''. Ha ha ha to może Mandaryna gra Trash Metal?! Metal niby zalicza się do kanonu rocka cięższego, lecz bardziej sprecyzowana odpowiedź brzmi Heavy Jeśli ktoś wątpi to należy osłuchać się z repertuarem tej grupy (naprawdę warto, szczególnie z dziełami typu ''Number Of The Beast'' , ''Fear Of The Dark czy z płytą rocznika 2000 ''Brave New World''. .Bez komentarza...

rafal76 
Wiek 108 lat

Wysłany: 2006-08-03, 14:09   

Ironka Maidenka napisał/a:
Jeśli ktoś wątpi to należy osłuchać się z repertuarem tej grupy (naprawdę warto, szczególnie z dziełami typu ''Number Of The Beast'' , ''Fear Of The Dark czy z płytą rocznika 2000 ''Brave New World''.

Osobiście uważam że płyta ''Brave New World'' jest swoistą odpowiedzią Ironów na czarna płyte Metalliki (oczywiscie odpowiedzią mocno przesuniętą w czasie). Wróć uwagę że obie sa już dosyć stonowane w brzmieniu. Brak naprawde ostrych kawałków. Widać że chopaki już posunięte w czasie i mówiąc krótko nie chce im się już tak mocno szarpać drutów. Choć z drugiej strony może dzięki temu ich ostatnie utwory sa bardziej...ja to nazywam zbalansowane i mniej rwane. Zresztą to chyba nawet dobrze, bo chyba trochę groteskowo wyglądałyby podstarzałe wapniaki usiłujące zachowywać sie tak jak 25 lat temu. Oni już niczego nie muszą udowodnić. Są legendą metalu i nikt im tego nie zabierze...

To wcale nie oznacza że nie lubię tej płyty. Wręcz przeciwnie. Ostatnio nawet zauważyłem że dużo częściej sięgam po ''Brave New World'' niz po "Number of the Beast" (chyba się starzeję :razz: ) A zwłaszcza lubie podczas czytania ksiązki puścić w tle: "Blood Brothers" czy tytułowy ''Brave New World'' albo lekki, łatwy i przyjemny "Ghost of the Navigator" :music:
Pozdrawiam

Ironka Maidenka 
Number Of The Beast

Wysłany: 2006-08-04, 13:54   

Zgadzam się z Tobą, że Ironi nie są już najmłodsi. W końcu 48-letni Dickinson nie sprawdził by się za bardzo w roli przypominającej klip do Number Of The Beast (wtedy miał jakieś 20 parę lat, i mimo dziś powiemy 'obciachowych' i 'oldskulowych' ubiorów i dodatków , to źle to nie wyszło). Ja także lubię ostrzejsze kawałki, ale Brave New World uszanuję. Metalliczny Czarny Album, tak jak i Masterry Of Puppets moim skromnym zdaniem są jednymi z najwspanialszych 'dzieci członków Metallicy'...

P.S.: Słuchasz Helloween? Pytam bez podtekstów, z czystej ciekawości.

Zink 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-08-08, 22:14   

Dawno mnie nie bylo, ale patrze cos sie dzieje przynajmniej i teraz tak

choynka napisał/a:
Guano Apes - kapela pierwsza klasa. Przyznam się, że "Proud Like a God" swojego czasu słuchałam prawie bez przerwy. I nie ma tej płycie kawałka, który by mi się nie podobał. Gdybym miała wybrać z niej najlepszy kawałek to chyba byłby to "Open Your Eyes". Przypomniał mi sie jeszcze jeden zespół, który kiedyś namiętnie słuchałam, chodzi mi o Creed. Może ktoś jeszcze słucha, bądź słuchał ?

Guano apes sa rzeczywiscie pierwsza klasa(w zasadzie byli), nie podobaja mi sie tylko 2 ich piosenki "pretty in scarlet" i bodajze "sing that song"

Creed? Alez oczywiscie, oprocz tytulow flagowych jak "with arms wide open","six feet from the edge"to polecam jeszcze "bullets","weatherd" i "what if".

Sawyer napisał/a:
Evanescene dobry zespół cos w stylu The Rasmus....

Nie, no nie porownuj tych 2 zespolow, nawet jesli uwazasz Evanescence za zbyt lekka muzyke to tam przynajmniej wokalistka potrafi spiewac, czego o The rasmus powiedziec nie mozna.

V3rit4S napisał/a:
Obecnie polecam zespół Godsmack, a takze Disturbed.

Oczywiscie popieram, popieram, promujmy dobre zespoly. Osobiscie polecam jeszcze B.E.T.H. zespol polski, ale bardzo fajnie graja, za najlepsza piosenke uwazam "Otwórz oczy" i prawie cala plyta jest ciekawa.

http://img146.imageshack....iehiehie2ui.gif

Priscilla 
Bringing Sexy Back

Wysłany: 2006-08-17, 21:37   

Sawyer napisał/a:
Dobra Ludzie Ja wam proponuje jak robicie jakąś imprezke piosenke:
Teddybers Stockholm - Cobra Style (odrazu sie zaczyna - to działa) :)

Znam ta piosenkę :razz: z reklamy bodajże Heinkena :razz: i rzeczywiście idealna na imprezy :razz:

ja ogólnie słucham wszystkiego po trochu (poza polskim hh i metalem), ale tak ogólnie to jestem fanką rocka :music:

Greena 
Tabris ^^

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-08-18, 09:05   

Oczywiscie zapomniałam:
-Black eyed peas ;)
-Nelly Furtado :D
itp. bo znowu nie pamiętam :cool:

Opentana 
Kiedyś Było Inaczej

Wysłany: 2006-08-18, 13:49   

ja dalał glos na rock, metal i na (pop)

najbardziej lubie Linkin Park (mogła bym sluchac ich kawałków bez końca, ostatnio bardzo lubie "Forgotten" z płyty "Hybrid Theory") lubie tez posłuchac the Rasmus, Green day
Kochana i wredna...

hanica91 

Wysłany: 2006-08-18, 13:57   

Ja, tak samo jak Priscilla, słucham prawie wszystkiego po trochu, więc nie wiem za bardzo na co zagłosować...
Ale chyba oddam głos na pop, rock i RNB ale tak naprawdę to mogłabym zagłosować na prawie wszystko :mrgreen:

V3rit4S 
Run4Life.PlayET

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-08-29, 20:17   

Sawyer napisał/a:
Evanescene dobry zespół cos w stylu The Rasmus....

Prosze nie porównuj Evanescence do the Rasmus ... to niegodne. A jesli juz to the Rasmus jest w stylu Evanescence :) :wink:

choynka napisał/a:
Gdybym miała wybrać z niej najlepszy kawałek to chyba byłby to "Open Your Eyes"

Był czas że dnia bez usłysznia tej piosenki wytrzymać nie mogłem. Nadal uważam, początek tej piosenki jest oszałamiający xD :devil:

choynka napisał/a:
Przypomniał mi sie jeszcze jeden zespół, który kiedyś namiętnie słuchałam, chodzi mi o Creed. Może ktoś jeszcze słucha, bądź słuchał ?

Jak najbardziej :D Słuchałem wielu ich piosenek. Niestety tak jak szybko wpadło w ucho tak i szybko wypadło. Ale piosenki były extra niektóre :)

lajlaj napisał/a:
ja dalał glos na rock, metal i na (pop)

Ohohho.. no jestem w szoku niezły przedział muzyczny :D

-------
Dość cytatów. A co powiecie o Nirvanie ? Smells like teen spirit jest idealny do pogo, prawda ?:> :mrgreen:

Pozdrawiam :)

wladek16

MG 
The Joker

Wysłany: 2006-08-29, 20:33   

A ja bardzo polecam zespół "Arctic Monkeys", coś w stylu SKA, mają bardzo fajne piosenki. Podoba mi się też ich teledysk do piosenki "The view from the afternoon". Lubię też zespół "The Black Eyed Peas" i "Gorillaz". Fajne piosenki i teledyski ma też Bob Sinclar i "Chemical Brothers". A co wy sądzicie o tych zespołach?

Niestety można wybrać tylko trzy ulubione rodzaje muzyki, dlatego wybrałem: pop, punk i alternatywną.

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-08-29, 20:51   

Nirvana jest spoko. Polly, Lithum, Smells like teen spirit, Rape me, Pennyroyal tea, Oh me, Lake of fire, All apologies, Plateau, Something in the way, heart shaped box, hmm no to według mnie ich najlepsze kawałki :D Szkoda, że już nie grają....

Mg, pomysł do jednego z teledysków Boba sicnlara, bodajże "Rock this party" został zgapiony od RHCP.

raistlin86 
Ged Ouuuud !

Wysłany: 2006-08-29, 22:34   

Ja zaznaczyłem pop, rock i muzykę filmową, ale generalnie staram się nie ograniczać i słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho, niezależnie od rodzaju. Słucham więc również dance'u, techno, metalu, reggae, muzyki poważnej etc. Wszystko zależy od nastroju. Najgorzej do mnie "trafiającym" rodzajem muzyki jest hip hop (zwłaszcza polski).

Z "mocniejszych" zespołow moim ulubionym jest chyba "Type O Negative". Piosenek z płyty "World Coming Down" słucham baaardzo często od około 4 lat i nadal mi się nie znudziły.

Odpowiedz do tematu