Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
RPG - Lost na tym forum
Autor Wiadomość
Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 16:20   RPG - Lost na tym forum

Założyłam topik, ponieważ chciał bym poprowadzic mini sesje lostową dla 5 - 7 graczy. Posłałam już dokładniejsze PW do ulubionej pani moderator :wink: Jeśli mod team sie zgodzi, to tu na forum będziecie mogli u mnie Rpg online uskuteczniać. Na dzień dzisiejszy chciał bym wiedzieć co o tym myślicie.

AmyRose 
ścierpła mi noga

Wysłany: 2006-02-13, 16:34   

Świetny pomysł ! Jak coś to juz chcę zająć jedną miejscówkę=)

Paulov 
We are lost...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-13, 16:49   

A można ciut jaśniej... Na jakich zasadach miałoby to się odbywać...?

Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 17:04   

Można ciut jaśniej :wink:
otóz kto bedzie chciał stworzy historię postaci w której zawarte bedą:

Informacje niezbędne:
- imie i nazwisko postaci
- zawód
- narodowość
- wygląd zewnetrzny (waga, wzrost, kolor oczu, włosów itp) - avik nie majacy nic wspólnego z podobiznami serialowych lostowiczów.
- znaki szczególne, kolczyki, tatuaże, blizny
- znane języki (umotywowane w historii postaci)
- propozycje zdolności jakie postac powinna posiadać (jak wyżej )
- rodzina – przecież wasza postac nie została przyniesiona przez bociana, opiszcie rodziców, rodzenstwo, ukochaną osobę (jesli ofkoz jest)
- bron jaką postać sie posługuje
- charakter jaki dana postac posiada
- stosunek do religii

Cechy, jak poniżej. Bedzie na nie przeznaczona odpowiednia ilość punktów, kole 80, Ostatecznie zadecyduje później, jeśli sprawa sie rozwinie. maksymalna ilość punktów na cechę wynosić bedzie 18. Najniższa 4

Siła - To nic innego jak moc miesni, im wyższa tym większe bohater potafi zadać obrażenia i tym wieksze obciążenie potrafi nieść bez zmiany szybkości poruszania się
Zręczność – okreśka umiejetnośi wykozywane prez bohatera podczas wykonywania skomplikowanych zadań, takich jak otwieranie zamków, okradanie kieszeni
Kondycja – tezyzna fizyczna, okresla zywotność bohatera, a także ilość ran jakie w walce może przyjąc
Inteligencja – określa zdolności bohatera do kreatywnego przynoszącego wyniki myslenia i rozumienia tego co sie wokół niego dzieje
Mądrość – okresla ogólne zorientowanie się w historii, intucję, zdolność osądu, rozsądek
Charyzma – odzwierciedla umiejetność współżycia z innymi osobami, mniej wyglad, a sposob jaki jest przez innych postrzegany. Oznacza również zdolności postaci do przewodzenia innym. Im wyższa cecha,tym bardziej bohater wzbudzazaufanie i lojalność.

Do tego dochodzą umiejętności społeczne nad którymi jescze pomyślę i rzucę, z czego gracze wybiora odpowiednie (też mają byc motywowane w historii)
Acha ilosć miejśc będzie ograniczona, natomiast nabór do sesji nie. Wybiorę najlepsze historie postaci pod względem ich rozwinięcia jak i merytoryki. poprostu wybiorę takich, którzy dobrze radzą sobie z pisaniem.
Tworząc postacie, twórzcie takie, które będziecie czuć. pomaga w tym stworzenie cechy charakterystycznej, o której bedziecie pamiętać, np pedantyzm, jąkanie, nerwica natręctw :wink: , charakterystyczne odzywki (np: hej dude Hurlyego) spluwanie itp

B@m 
^^ B@m ^^

Wysłany: 2006-02-13, 17:49   

Jak coś to ja jestem ZA.
Można zobaczyć jak wypali to można zrobić dla większej ilości osób tylko wtedy musiało by prowadzić to więcej osób :wink:

Paulov 
We are lost...

Wysłany: 2006-02-13, 18:07   

Cała idea bardzo ciekawa. Chętnie spróbuje swoich sił...

MarianCzyTyMnieKochasz 
you know you love me

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2006-02-13, 18:25   

hmm...ja tez z wielka checia w to wejde...;) Allisha jak juz bede miała wszystko o swojej postaci to tu to dodac czy na pw przeslac???????

Zink 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-02-13, 18:50   

Tylko mam prośbe, niech charakterystyki beda wysyłane na pw do Allishii, zeby nie bylo wykłucania sie "ze ja mam lepszą postać, bo to i tamto", Allisha da sie zrobić w ten sposób?

http://img146.imageshack....iehiehie2ui.gif

Rebekasa 
Differente...

Wysłany: 2006-02-13, 19:18   

Mi się podoba ten pomysł;) Wchodze w to:P Niedługo Allisha prześlę ci na PW charakterystykę mojej postaci :)
T- [talented]
C- [competence]
H- [honey]
...
Yes, I am Bitch ;)

kes 
http://ogame.pl/

Wysłany: 2006-02-13, 19:50   

Pomysł mi się podoba, ale udziału nie wezmę z braku czasu i lenistwa :mrgreen:

Nie mam nic go gadki ale coś zasugeruje ;P Niech udział w tym biorą osoby, które wiedzą COKOLWIEK o grach tego typu. Tyle z mojej strony :wink:

Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 20:24   

Kes, sugestia dobra, myślałam nad tym zakładajac topic. nie mniej jednak dosżłam do wniosku, ze jak bedą chcieli to się nauczą. od czego są google? :wink: Wpiszcie np:rpg+sesje online itp. Zobaczycie z czym to sie je :wink: uniwersa rozgrywek są różne od fantasy po sf. My się skupimy na lostowym :wink: mam juz zarys mniej więcej. Nasza rozgrywka zacznie się po feralnym locie serialowych rozbitków. Bohaterowie, czyli garcze o katastrofie nie bedą wiedzieć nic, no moze coś w stylu, ze samolot OA z ludźmi na pokładzie zaginął bez śladu i to pod warunkiem że postać doniesienia informacyjne śledziła :wink:
Uch.. Kes, jeśli masz pojęcie, a zdaje sie masz to zapraszam. Może do roli drugiego MG? Sesja o ile wypali, toczyć sie bedzie nieśpiesznie, też mam sporo zajęć i obowiązków :P
Histrie postaci na PW poproszę. Nie chcę byście swoje karty czytali, wszak bohaterowie, jak prawdziwi lostowicze przed katastrofą nic o sobie nie wiedzieli.
Jeśli mod team, czekam na odpowiedź, sie zgodzi to sesja będzie :wink:
B@m, jeśli tez sie znasz na prowadzeniu rpegów, zapraszam na PW, odezwij się, mam pewną propozycję.

kes 

Wysłany: 2006-02-13, 20:33   

Jakieś pojęcie mam (fajne są wielościenne kostki do gry w RPGi :mrgreen: :mrgreen: ). Dziękuje za uznanie ale nie skorzystam. I tak już siedze na chyba 5 forach różnych i gram w Ogame (strategia w kosmosie przez internet; polecam http://Ogame.pl ). Narazie mi starczy :wink:

Co do tego, że ludzie mogą się nauczyć np. przez wyszukanie sobie na Google itp. to ja już na tym forum widziałem jak ludzie sobie szukają np linki do odcinków. Nie będę komentował dalej :mrgreen:

Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 20:39   

Heh małą wiarę w ludzi pokładasz :wink:
poza tym, jak pisałam wyżej, przejdą postacie z najlepszymi historiami, takimi, które dadza mi wiare, że gracz sesj nie zawali, czy merytorycznie, czy że tak to ujmę strategicznie :wink: poza tym, od czego jest MG. Wszytkie błedy beę bezlitosnie wytykać :P , aż się nauczą :wink:
PS Niexle rozbudowane to Ogame. Będę miała czas przyjrzę się bliżej :D

kes 

Wysłany: 2006-02-13, 20:43   

No i prawodłowo Allisha 8) Trzeba gbębić aż pojmą :wink:

---Boone--- 
Lost is the best

Wysłany: 2006-02-13, 20:56   

Allisha, genialny pomysł, ale do kiedy i gdzie to trzeba przesyłać???

Najpierw to sie musza admini zgodzić, to raz, dopiero wtedy mozna myśleć nad terminami(raczej sie zgodzą) a druga sprawa to wysyłać karte postaci masz na pw do Allishy

Krzysiek

Odpowiedz do tematu