Wysłany: 2006-02-17, 22:50 Wolfenstein: The Enemy Territory
ostatnio zaczelem grac w gre wolf enemy teritory jest to gra typu cs jest bardzo rozbudowana a pozatym jest darmowa podam link ww.cda.pl a pozatym poszukajcie w googlach ma 256mb to jest minus ale gra swietna ja gram na mapie freghouse fun 1 jakby ktos chcial pograc na jakims serwie to pisac w tym temacie albo zaloze swoj serwer napisze wam jak sie bedzie nazywal a narazie piszcie o grze i czy chcecei ze mna grac lub na (moim) przyszlym serwie
[ Dodano: 2006-02-17, 22:51 ]
nie na mapie freghouse fun 1 tylko na serwie
Osobiscie gralem w ta gre troche czasu, ale w ogole mnie nie wciagnela , nie bylo w niej nic interesujacego(dla mnie). Grafika moze troszke lepsza od cs'a ale to nie ta grywalnosc co tam
Ja wole gry bardziej hmmm współczesne. 2 wojna światowa mnie nie kręci. Wole właśnie coś jak CS, AoT, a teraz przerzuciłem się myśle, że na długo na America's Army (AA )
Uważam że grywalnośc to raczej kwestia gustu ... dla mnie np. CS jest o wiele za mało dynamiczny moze i jest tam wiele elementów strategii i emocji ale poprostu akcja jest dla mnie za wolna...
W ET jest inaczej tu musisz sie ciągle pilnowac, biegac, skakac... Realizm w tej grze jest .. niski np. minimum 3 hedy zeby zabic to raczej mało realne ... albo przeskoczenie przez mur itp...
Gram w ET.. dobre 2 lata z poczatku u kumpla bo nie miałem neta potem na boty (boty=no skill ) teraz juz ponad rok smigam w miare regularnie na serwach FFA (free for all) .. nie gram w klanie bo niestety nie mam czasu (szkola, zycie itp...:()
A teraz troche o grze.
Gra oparta jest na silniku Q3 (Quake 3 Arena). Przeznaczona jedynie do gry multiplayer przez internet czy LAN. Jest w 100% darmowa. Powstała jako kontynuacja Wolfenstein: Return to castle. Z początku wywołała wielką furore na scenie gier internetowych, teraz niestety wszystko przygasło jedne z najlepszych serwisów ET tracą na popularnosci tylko zapaleni gracze jeszcze tam piszą Gra osadzona jest głównie w realiach 2 wojny swiatowiej, lecz wielu graczy stworzyło juz mapy raczej odbiegajace od tego. W grze dostepnych jest 5 klas Soldier, Medic, Eng, FOps i Cover kazda z nich ma swoje zadanie i każda jest inna na swój sposób (jesli to was ciekawi moge dodac jakieś opisy potem). Najlepiej gra sie z modem 3.5.0 (instaluje sie sam po wejsci na niektóre serwy).
Aha mnie można spotkac pod nickami:
.V3r!t4S.
!writeln
$anta-afterXmass
Ulubiony serwer:
OASIS
IP:85.10.211.204:27222
Gra pod windoze to instalka ważaca około 250MB oraz niezbędny jest patch 2.60.
[Link] - Link do Mirrorów instalki ET (ok 250MB do Windowsa)
[Link] - Link do patcha (cos te screeny obok mi nie pasuja ale jak juz mówilem scena przygasła i o dobre linki trudno;()
To narazie tyle... coś mi wpadnie do głowy to napisze xD
umuwmy sie na jakims serwie oasis moze bo ja jestem snajperem i to dobra mapka podaj serwa albo zagramy na tym ip co podawales napisz na pw aha moze niedlugo klan zaloze wejdziesz do niego
[ Dodano: 2006-02-22, 20:21 ]
p.s o ile jestes dobry bo ja nawet
Ja gram w ET prawie codziennie swietna gra na poczatku gralem tylko engiem potem fieldopsem teraz gram covert opsem bo jest spoko probowalem medikiem ale mi nie szlo a soldierem z panzerfaustem bardzo rzadko zalezy od sytuacji
Gra jest spoko bardzo mi sie podoba polecam ja gram przez GameSpy Arcade ulubione serwy: Publik for all, ET Neostrada Strefa Gier, Pollub_Extreme, SK Clan Serwer, ulubione mapy: Fuel Dump, Gold Rush, mniej lubie Oasis i Battery, nie lubie railgun i radar. max XP zdobyłem w kampanii 3 mapy w afryce cos kolo 400 mialem to na 6 map bym mial 800 ale gram dopiero 2 tygodnie To tak o mnie bardziej pozdro
Cool - zgadzam sie z poprzednikami; ET wymiata. Ale jest jedna gra, gra wszechczasów, której nigdy, żadna, ale to żadna nie pobije.
Quake III Arena.
Ty chyba nie weisz co mówisz
Chyba według ciebie. Najwięcej ludzi gra w CS. Chociaż teraz słyszałem ze to BF2 zaczyna być na tzw. "fali"
Poza tym z mody jakos wychodza gry w których latasz z INSTANTGIB (ut) i jednym uderzeniem koles ginie
np. Q4 ma bardzo ładną grafike ale nie ma takiej grywalności jak gry w stylu:
2 wojna św. (ET;BF2;BF)
Swat vs terro (AoT;CS czy chocby SWAT)
Jednak w walce pomiedzy ut a q wole ut jednak to nie zmienia faktów, że gry SF wychodzą z mody
Gr8 thx za troskę, ale mimo wszystko myślę, że z moim stanem umysłowym nie jest tak źle. Mówię o grze-legendzie - a nie grze, w którą obecnie siepie najwięcej osób - bo CS nijak nie podchodzi mi pod grę przełomową (a tego chyba w przypadku Q3 nie zanegujesz?). "Fala" jak to ująłeś, przychodzi i odchodzi - i owszem, nie powiem, BF2 jest wypaśną grą, obecnie bijącą większość innych, ale nie jest przełomem - i nie zapisze się w historii tak, jak Quake. Zioom, gracza nie interesuje to, co jest dżezi - zostawmy to gówniarzom.
Cytat:
Q4 ma bardzo ładną grafike ale nie ma takiej grywalności jak gry w stylu:
bo Quake 4 nie jest już niestety przełomem - jest zajebistą grą, ale nie powala na kolana tak, jak Q3A w 99 roku. Right. Ale i tak jest dla mnie lepszy, niż Doom 3 czy HL2. No ale nie porównuj go z drugiej strony do SWATa, bo to jednak dość inne typy - Quaki to pure slashery gdzie nie przejmujemy się strategią samą w sobie, chyba żeby strategią nazwać "jak by go tu dorwać" . Grywalność to już sprawa osobista i nie będziemy się spierać, bo obaj wiemy lepiej natomiast unreale - wooohoho, no to jest good piece of shit, mówię o tym pierwszym, nie tornamencie - klimatem przewyższa nawet Q2, mój kolejny modlitewnik. UT to już nie to samo - tu Quake go dla mnie bije. No ale jak mówiłem: to kwestia gustu, a wojny QvsU są toczone już od połowy dekady i wcale się nie zanosi na ich koniec
_________________ Life it seems will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
Gr8 thx za troskę, ale mimo wszystko myślę, że z moim stanem umysłowym nie jest tak źle. Mówię o grze-legendzie - a nie grze, w którą obecnie siepie najwięcej osób - bo CS nijak nie podchodzi mi pod grę przełomową (a tego chyba w przypadku Q3 nie zanegujesz?). "Fala" jak to ująłeś, przychodzi i odchodzi - i owszem, nie powiem, BF2 jest wypaśną grą, obecnie bijącą większość innych, ale nie jest przełomem - i nie zapisze się w historii tak, jak Quake. Zioom, gracza nie interesuje to, co jest dżezi - zostawmy to gówniarzom.
Cytat:
Q4 ma bardzo ładną grafike ale nie ma takiej grywalności jak gry w stylu:
bo Quake 4 nie jest już niestety przełomem - jest zajebistą grą, ale nie powala na kolana tak, jak Q3A w 99 roku. Right. Ale i tak jest dla mnie lepszy, niż Doom 3 czy HL2. No ale nie porównuj go z drugiej strony do SWATa, bo to jednak dość inne typy - Quaki to pure slashery gdzie nie przejmujemy się strategią samą w sobie, chyba żeby strategią nazwać "jak by go tu dorwać" . Grywalność to już sprawa osobista i nie będziemy się spierać, bo obaj wiemy lepiej natomiast unreale - wooohoho, no to jest good piece of shit, mówię o tym pierwszym, nie tornamencie - klimatem przewyższa nawet Q2, mój kolejny modlitewnik. UT to już nie to samo - tu Quake go dla mnie bije. No ale jak mówiłem: to kwestia gustu, a wojny QvsU są toczone już od połowy dekady i wcale się nie zanosi na ich koniec
Masz racje, i zgadzam sięz tobą w 100%, ale jedna, żeby gra przeszła jak to mówisz do "legendy" ludziemuszą w to grać duża grywalność to jest klucz do takiej rzeczy. Nie mówie o graczach, którzy w poniedziałek graja w CS, we wtorek w DOOM-a, w środe aota itp...
Jednak uważam, że tej gry nie można nazwać legędą. Ja żadnej z takich gier. Legęda jest MARIO
edit//
nie lubie jak ktoś mówi do mnie ziom...
Masz racje, i zgadzam sięz tobą w 100%, ale jedna, żeby gra przeszła jak to mówisz do "legendy" ludziemuszą w to grać duża grywalność to jest klucz do takiej rzeczy. Nie mówie o graczach, którzy w poniedziałek graja w CS, we wtorek w DOOM-a, w środe aota itp...
Jednak uważam, że tej gry nie można nazwać legędą. Ja żadnej z takich gier. Legęda jest MARIO
Heh, no i widzisz - jak dla mnie, Quaki, zarówno jak Wolf 3D i może Doom (ale to już opcjonalnie) są najbardziej kultowymi grami gatunku (nie mówię, że obecnie najlepszymi - nie myśl sobie, że na równi stawiam sobie Wolfa i CoD 2 ) i tyle.
B@m napisał/a:
edit//
nie lubie jak ktoś mówi do mnie ziom...
Przepraszam.
_________________ Life it seems will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum