Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
girl's corner
Autor Wiadomość
Allisha 

Wysłany: 2006-04-25, 09:29   

Cytat:
No cóz, po prostu obudził się za późno. Mężczyźni często tak mają, niestety. I potem im się wydaje, że oni zrobili wszystko, co się dało

Hehe to niezwykle wygodne mśyslenie. I z reguły cała odpiwiedzialnosć spada na kobietę :P
Mężczyznom zbyt czesto się wydaje, że jak wyniosą śmiecie, tudzież przyniosą kasę, dadzą tym dowód miłości :P

choynka 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-04-25, 11:25   

Ech ci faceci, niby tacy fajni a jednak tak strasznie niedomyślni :) Faktem jest, że często my kobiety nie wyrażamy wprost, tego czego pragniemy i o czym myślimy. Ale z drugiej strony jeśli my potrafimy odgagnąć czego pragnie nasz facet, to dlaczego nie działa to w drugą stronę?

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-25, 11:41   

choynka napisał/a:
jeśli my potrafimy odgagnąć czego pragnie nasz facet, to dlaczego nie działa to w drugą stronę
Myślę, że różnica polega właśnie na stopniu skomplikowania psychiki. Mężczyzni generalnie są prości i w ten sam sposób wyrażają swoje pragnienia, dlatego nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby je odkryć. Kobiety z kolei bazują na metaforach, skomplikowanych aluzjach, ironii. To zbyt trudne dla mężczyzny, który jest przyzwyczajony do swojego prostego świata. Oczekuje od kobiety podobnej prostoty wyrażania swoich potrzeb :wink:

choynka 

Wysłany: 2006-04-25, 16:18   

Podsumowując, z czterech głosów -atrakcyjność naszych rozbitków wygląda następująco:
Jack - 1,5
Sawyer -1,5
Eko -1
cała reszta - zero ;)

nie wiedziałam jak mam swoją hybrydę Jacko-Sawyerową umiescić ;) , więc obydwaj dostają po 1/2 głosu ;)

Dante 

Wysłany: 2006-04-25, 18:54   

Dziewczyny patrzące na seriale i przystojniaków tam grających (jak same uważają bo ja się na urodzie męskiej nie znam) nie patrzą na zwykłych chłopaków chodzących po ulicy :) . Zresztą jak chodzą takie brzydale jak ja to nie ma się czego dziwić.

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-25, 20:23   

Dante napisał/a:
Zresztą jak chodzą takie brzydale jak ja to nie ma się czego dziwić.
Hmm, mężczyzna nie powinien być ładny, nawet może być brzydki. Powinien natomiast być przystojny i mieć to 'coś' :wink:

choynka 

Wysłany: 2006-04-25, 22:11   

Dante napisał/a:
Dziewczyny patrzące na seriale i przystojniaków tam grających (jak same uważają bo ja się na urodzie męskiej nie znam) nie patrzą na zwykłych chłopaków chodzących po ulicy :) . Zresztą jak chodzą takie brzydale jak ja to nie ma się czego dziwić.

A i tym serialowym przystojniakom sie oberwało, jeden został ochrzczony ziemniakiem ;) , kolejny nie miał "tego czegoś" a jeszcze inny został okreslony jako drań ;) Nikt nie ma łatwo jak zostanie wciagniety do girl's corner ;) Przystojniak czy nie przystojniak jak nic soba nie reprezentuje nie zainteresuje żadnej kobiety ;) Poza tym nie ładne co ładne, tylko co się komu podoba ... ;)

No i umarł temat :(

rafal76 
Wiek 108 lat

Wysłany: 2006-09-25, 11:39   

[zacierając ręce] Czas chyba reanimować ten topic.
Szkoda że tak późno się o nim dowiedziałem... :devil:

Czas chyba z nowym rokiem akademickim rozruszać towarzystwo i włożyc drągala w mrowisko... [bez bolesnych skojarzeń proszę] :P :P :P

Oj! Kobiety ponarzekały sobie. Dzieląc się przykrymi doświadczeniami ze swego żywota. Ale jakoś nikt nie zauważył jednego:

To przecież wy same wybrałyście sobie taki a nie inny materiał genetyczny z którym chadzałyście za rękę, pozwalałyście skraść całusa, ... (jest przed 23:00)...itd itd. No chyba wam nikt pistoletu do skroni nie przystawiał.
To wy zaakceptowałyście kandydata, który wysyłał wam jednoznaczne sygnały. A teraz narzekacie na swój wybór. Tak więc albo proces selekcji był mocno niedoskonały (bardzo zgrabny eufemizm ;) ), albo posądzam was o poważną wadę conajmniej jednego z podstawowych zmysłów

Zwłaszcza dotyczy to Pań które są po wielokrotnych przejściach, bo to oznacza brak instynktu samozachowawczego i nie wyciąganiu wniosków z własnych błędów (co w zasadzie dyskwalifikuje jako osobę zdolną do konstruktywnej krytyki) :P :P

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wracając do dyskusji o różnicach psychicznych kobiet i facetów:

- Jak myślicie Drogie Panie która klasa w szkole średniej jest lepsza ze względu na atmosferę tam panującą: złożona z samych chłopaków, czy samych dziewcząt?

- Dlaczego większość najlepszych muzyków, kompozytorów, malarzy, szefów kuchni, naukowców (zwłaszcza nauki ścisłe) to jednak faceci? (Tylko prosze mi nie przypinac łatki "kobiety do garów")

- Ile koszulek/butów/par spodni musi przymierzyć kobieta, a ile mężczyzna żeby kupił jedną dla siebie? (ZWYKLE - sprawdzone empirycznie po wielokroć)

- Co odpowiedział ojciec z małego miasteczka na pytanie: czy woli mieć syna czy córkę? (woli syna bo wówaczas musi pilnować jednego bolca w mieście a nie wszystkie) :P cos w tym jest...
------------------------------------

Zwłaszcza licze na Allishę z którą mam niedokończony wątek Ana+Sawyer ale tam to by się zrobił totalny off topic

Tyle mych przemyśleń na początek (nie będę wytaczał wszystkich armat licząc na płomienną dyskusję) :twisted: i dowcip na koniec:
Bóg wezwał przed swe obliczę Adama i Ewę:
-Kto chce sikać na stojąco?
Adam: Ja! Ja! Ja!
Bóg: No dobrze! W takim razie dla Ewy orgazm wielokrotny

....w oczekiwaniu na cyklon, siedzę na werandzie i pykam fajeczkę......

choynka 

Wysłany: 2006-09-25, 12:56   

rafal76 napisał/a:
o przecież wy same wybrałyście sobie taki a nie inny materiał genetyczny

Ech, jak to mówią serce nie sługa a krew nie woda :P Wiadomo, że mężczyźni doskonali nie są, ale zdarzają sie wśród nich perełki, które skrzętnie należy wyłowić :P I z takim perełkami przejść przez życie, nie bacząc na drobne wady :P Niech za przykład stanowi
udzielanie odpowiedzi na tak dziwne pytania : kochanie, gdzie są moje spodnie ? - cytat z sms'a, którego wysłał mojej koleżance jej mąż, kiedy byłyśmy na szkoleniu w Łodzi, mąż przebywał w tymczasie w domu, w Gdyni :D Liste innych wad wymieniłyśmy, a przynajmniej zaczęłyśmy już wcześniej, więc nie widzę sensu tego powtarzać :)

rafal76 napisał/a:
A teraz narzekacie na swój wybór

Najwyraźniej zakochanie nie zaćmiło nam umysłów i możemy w czystym sumieniem "ponarzekać" na te nasze cudy, które bez nas niechybnie by zginęły :P A wiadomo, że my kobiety mamy dobre serduszka, więc taka opcja w ogóle nie wchodzi w rachubę :D :P

rafal76 napisał/a:
Zwłaszcza dotyczy to Pań które są po wielokrotnych przejściach

Po przejściach jestem różnych, i tych dobrych i tych złych, ale z każdej takiej lekcji wyciągnęłam jakąś naukę :P Krakowa od razu nie zbudowano, więc i pogląd na mężczyzn oraz wzajemne relacje wyrabia się zazwyczaj w trakcie życia, a nie zaraz po urodzeniu :) Co sugerowałaby wypowiedź szanownego kolegii :) Chyba, że drogi rafale wiedzę o kobietach wyssałeś z mlekiem matki ? :P :P :D Wnioski wyciągam zawsze, ale...nie zawsze własciwe :) Ale cóż, człowiek uczy się na błędach ... :)

rafal76 napisał/a:
Jak myślicie Drogie Panie która klasa w szkole średniej jest lepsza ze względu na atmosferę tam panującą: złożona z samych chłopaków, czy samych dziewcząt?

zdecydowanie mieszane :)

rafal76 napisał/a:
Dlaczego większość najlepszych muzyków, kompozytorów, malarzy, szefów kuchni, naukowców (zwłaszcza nauki ścisłe) to jednak faceci?

No, dlaczego? :P Bo to ... męski świat ? Pewnie nie dlatego, że do niedawna kobiety musiały właśnie siedziec przy tych garach? :)

rafal76 napisał/a:
le koszulek/butów/par spodni musi przymierzyć kobieta, a ile mężczyzna żeby kupił jedną dla siebie?

Hmm, mój mężczyzna wybiera dłużej, i to nie tylko ubrania, ale wszystko inne też :) Nie wspomnę już o tym, że strasznie przy tym marudzi. Łaczy nas natomiast jedno, on i ja nie lubimy zakupów ...

rafal76 napisał/a:
Co odpowiedział ojciec z małego miasteczka na pytanie: czy woli mieć syna czy córkę?

Nie wiem :) Nigdy nie byłam ojcem, tym bardziej z małego miasteczka :P

Cytat na koniec : Dla większości mężczyzn poprawić się znaczy zmienić wady :P :D

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-09-25, 14:15   

A ja sobie pozwolę boleśnie ten drągal w mrowisku skojarzyć :twisted:

rafal76 napisał/a:
Jak myślicie Drogie Panie która klasa w szkole średniej jest lepsza ze względu na atmosferę tam panującą: złożona z samych chłopaków, czy samych dziewcząt?

Tak, tak, nie istnieje cos takiego jak kobieca solidarność. Przyznam, że kobiety sa zawistne, bywaja małostkowe i obrażalskie i nikt Cię lepiej nie obsmaruje, niż twoja najlepsza przyjaciółka. Za to nie ma większych bajkopisarzy i plotkarzy od mężczyzn, o chorej ambicji i układach nie wspominając, więc wasze przyjaźnie często wypływają z fałszywych pobudek.

rafal76 napisał/a:
- Dlaczego większość najlepszych muzyków, kompozytorów, malarzy, naukowców (zwłaszcza nauki ścisłe) to jednak faceci? (Tylko prosze mi nie przypinac łatki "kobiety do garów")

Wieki pracy! nad sprowadzaniem kobiety do roli bezmózgiej kucharki, inkubatora, parczki, sprzątaczki, ewentualnie ozdoby salonowej. Za to, jak juz się taka Maryśka do wiedzy dorwała, to od razu 2 noble zgarnęła :razz:
rafal76 napisał/a:
szefów kuchni

To akurat wypadek szczególny, nie wynikający z jakis specjalnych predyspozycji, a jedynie...z biologii. Cykl hormonalny powoduje, że w niektórych momentach życia kobieta po prostu gotuje gorzej, a wypieki wręcz mogą nie wychodzić.

rafal76 napisał/a:
Ile koszulek/butów/par spodni musi przymierzyć kobieta, a ile mężczyzna żeby kupił jedną dla siebie?

Nie będę się wypowiadać, bo jestem chora, jak mam cokolowiek kupić. Myślę jednak, że nie ma co generalizować. Znam wielu mężczyzn, którzy tej kwestii poświęcają zdecydowanie więcej czasu, niż kobiety.

rafal76 napisał/a:
Co odpowiedział ojciec z małego miasteczka na pytanie: czy woli mieć syna czy córkę?

Hmmm, no pytanie powalające :neutral: A Ty wolisz panie czy panów?-bo to z tego samego cyklu...

I zakończę powiedzeniem zapożyczonym od koleżanki: Mężczyźni są z Marsa, a kobiety...ze Snickers'a :razz:

Greena 
Tabris ^^

Stopien uzależnienia: Fan
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-09-25, 15:54   

A ja ponarzekam na chłopaków z mojej klasy..! :evil:
Nawet na boisko wyjść nie mozna, bo zaraz piłka leci i już! No bo przeciez jak to fajnie "se kopnąć w dziewuche i niech ryczy!!"
Super po prostu!
Moze tu nie chodzi o facetów nie gotujacych obiadków (choc nie sądze zeby jakis kolo z mej kochanej klasy umial sobie zrobiś zupkę mleczną), ani nie o takich, którzy po sobie ścielą łóżko (też pewnie tego nie robią i tak sie spóźnią na lekcje), ale o paru debili których najwiekszą frajdą jest patrzenie jak ktoś oberwie poządnego kopa piłką od nogi. :evil: :evil:
Dzis kolejna oberwała, tym razem w twarz. A nauczyciele sie z tego smieją, no jasne!!
:evil: HAHAHA!!
.... <no_comments>

pzdr.
Anitka :twisted:

Szyszka 

Wysłany: 2006-09-26, 09:47   

A mnie wkurzają tacy kolesie którzy sa wiecznymi egoistami zadufanymi w sobie- wydaje im sie że wszystko mogą, a powiedz im cos nie po ich myśli to od razu na ciebie wyskakują! ALbo wkurza mnie jeszcze facet od wfu który komentuje nasze cycki, boczki i inne takie...

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-09-26, 18:57   

Toż to pedofil jakiś... :D Zadzwońcie do Romana to on z Wierzejskim już to załatwią.

Greena 
Tabris ^^

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-09-26, 20:49   

U nas tez taki jest... Też komentuje takie różne.. Zaczepia, lampi sie.. ;)
Zboczuch. :P

Szyszka 

Wysłany: 2006-09-27, 19:19   

Niom..pedofil:P I jeszcze strasznie wysokie mniemanie ma o sobie, uważa że jest najbardziej sexy i wogóle.. :lol:

Odpowiedz do tematu