Topik zainspirowała dzisiejsza dyskusja w boxie, choynka, nomos i oględnie mówiąc płeć z natury brzydsza . Zapraszam panie do dyskusji na temat życia, uczuć i mężczyzn oczywiście. A a panowie niech wyciagają wnioski i robią jajecznicę
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
Naszym marzeniem oczywiście byłoby, żeby osoby piszące w tym temacie powstrzymały się od przemądrych tekstów w stylu "ale to jest fajne" itp. Czekamy na konstruktywną dyskusję o wadach i zaletach gorszej połowy ludzkości Oraz na rady, kiedy i jak wymieniać na lepsze modele czyli wszystko to, co nam leży na wątrobie W wolnej chwili wrzucę istotne fragmenty tekstów z box'a, ku wiecznej pamięci, jeśli się współromówcy zgodzą.
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
A ja uwazam że po latach dyskryminacji piękniejszej wam sie należy
Za Helenę, za Tomasza z Akvinu, za Augustyna, czarownice i ogólne niedowartościowanie, które na kobietach wieki cłałe odbijaliście
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
choynka: i jak kobietki z tym kącikiem babskim? tak co byśmy się mogły z głową pokłócić
Nomos: ja jestem za, ale co z intymnością konwersacji?
choynka: a nawet jak faceci będą zaglądać to im to tylko na dobre wyjdzie
XavierSS: jak juz sie wypowiedzialem wasz kacik babski stalby sie mekką chłopiąt, chłopcząt, a może i moją hehe
Allisha: no jak choynka rzekła na złe by to chłopiętom nie wyszło
choynka: to może niekoniecznie babski, może być integracyjny, bo często zbacza się z głównego tematu
Nomos: hmm, ja bym nie miala nic przeciw temu, gdyby nie to, ze faceci zwykle wnioskow z rozmow nie wyciagaja
XavierSS: Nomos, no proszę czyżby pierwszym tematem baskiego kółka byli faceci, a ja myślałem, że się szydełkowaniem zajmieice, z braku możliwości wytykania sobie cellulitisu hehe....
choynka: taka konstrukcja facetów, że do nich trzeba prosto, bez aluzji
Allisha: my celulitiusu nie mamy , wogóle jesteśmy piękne i zgrabne, wiec nic sobie wytykać nie bedziemy
XavierSS: czego to się człowiek dowiaduje o swojej płci choynka, no cóż człowiek uczy się przez całe życie.... hehe
Nomos: Xavier, ja wiem, ze kobiety solidarnoscia nie grzesza, ale przez net opcja wytykania chyba odpada
choynka: Xavier, facei to zawsze jest dobry temat
XavierSS: ależ jak wynika z jednego z tematów na forum, facet cellulitisu by nie zauważył, dla mnie więc jesteście wszystkie zgrabne , piękne i w ogóle (boże wypowiedź ala 12 latka..)
Nomos: choynka, ja to wiem, ale czasami sie zalamuje. Zartem- to mysli, ze zart. Afera- to pamieta przez 5 minut
Allisha: facaci, a złwłaszcza ich nie przystosowanie, wieczna nie dojrzałosć i kompleks piotrusia pana
Nomos: xavier a potem wypowiedzi znikna i nawet nie bedzie jak notatek robic
XavierSS: nie przystosowanie , wieczna niedojrzałość, nie umiejętność myślenia, zapomiananie o wiekszości ważnych dla nas (kobiet ) spraw.... jezu jak wy w ogole na nas patrzec mozecie?
Allisha: na dodatek nie kumają ironi i tzreba z nimi prosto bo inaczej nie pojmią
XavierSS: no rzeczywiście nic tylko obuchem przez leb i za wlosy, tak jak my kiedyś z wami, jak to nazwać ewolucja?
choynka: Xavier możemy patrzeć bo mamy dobre serduszka, a bez nas byście zginęli
XavierSS: dobre serduszka, i cięte języki
choynka: ktos kiedyś powiedział, że mężczyzna to głowa rodziny, a kobieta szyja, która to głową kręci
Nomos: Hmm, jak sie jakis ladny tyleczek trafi, to nawet patrzymy z przyjemnoscia
XavierSS: hmm nawet sam to mówię jak patrzę na matkę i ojczyma
choynka: och miałam coś napisać, ale chyba ugryzę się w język bo Xavier mnie zabije przez monitor
Nomos: Poza tym, moja kumpela zawsze mówi, że może nie mieć rak i nóg, byle nie był kaleką <lol>
Allisha: i ma tam wal choynka, amsz tu peretorianów w psoatci dóch bab
XavierSS: może spuentuje naszą dyskusję o męskim geniuszu...
Allisha: nomos ty wiesz dlaczego peter jest idealny
choynka: mądra kobieta to taka, która tak kieruje swoim facetem, że on jest przekonany o tym, że wszystkie decyzje wychodza od niego
choynka: nie jestem obiektywna w tej ocenie, bo mówię to z perspektywy mężatki
Allisha: maski geniusz to sie ogranicza do myslenia o seksie przez 23 h i 59 minut na dobe choynka: Allisha dodała bym ze 3 godziny o żarciu
XavierSS: Nobby i Colon szli zaułkiem. - Wiem co to za jeden - szepnał Fred - To leonard z Quirmu, na pewno! zaginął pięcć lat temu! ... No wieć ma na imię Leonard i pochodzi z Quirmu. Co z tego? - zapytał Nobby. ... To skończony geniusz! ... To wariat! ... Wiesz mowią, że cienka linka oddziela geniusz do szaleństwa.... - No to on z niej spadł.
Allisha: oni genarelnie są mało sprytni by zajrzyac jak jest w parktyce
Allisha: a i an spanie ciu, ale tam akurat tez o s eksie
XavierSS: mysle ze tym cytatem podsumowalem sposob myslenia mezczyzn, chociaz jestem ddaaaalllleeekkiiii od brania noobsa i colona za przykłady męskości
choynka: poza tym są wygodni i wszelkie decyzje zostaja na naszej głowie , jak cos pójdzie źle to oczywiście nasza wina, jak dobrze - wspólny sukces
XavierSS: to ze nie bronię gatunku mojego nie znaczy że jestem wypisz wymaluj taki jak tu wypisujecie (nie-aluzyjnie oczywiscie) see ya girls
Allisha: a tak z tym oibarczniem odpowiedzialnoscia to fakt, wogóle potop, i II wojna tez prez nas
XavierSS: wiem jestem meska szowinistyczna swinia, o wygladzie potwora z loch ness i delikatnosci slonia , wiem wszyscy mi to mowia hehe
I tak się narodził ten kącik czyli rozmowa z boxu okrojona z róznych obocznych tekstów i bardzo umiejętnie spointowana przez Xaviera
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-04-10, 15:48
Tak sobie myślę, że zanim zaczniemy pisać na tematy damsko - męskie to warto by zacząć od krótkiej charakterystyki płci brzydkiej
po 1. mężczyźni są prostolinijni - i nie mam tu na mysli, że są prości ani tym bardziej prostaccy, po prostu prostolinijni Nie ma co marzyć o tym, że facet domyśli się aluzji, nie zrozumie sugestywnego spojrzenia a tym bardziej nie zrozumie ukrytego znaczenia słów, które do niego wypowiadasz Jeśli chcesz sie porozumieć z facetem mów konkretnie o co ci chodzi w innym wypadku będzie to jak grochem o ścianę
3 po oswojeniu prosty w obsłudze. Wystarczy piwo w lodówce, gazeta, pełny brzuch i pilot do telewizora
Patrz punkt 1 - nie mów do niego: kochanie jestem taka zmęczona - patrząc sugestywnie na zlew wypachany garami - wystarczy: umyj gary inaczej za cholere nie pojmie. ziólek przeciwbólowych tez nie zaprzy, bo komunikat "jestem zmeczona" odbiera jednoznacznie aluzje i niuanse znaczen są mu obce.
po 4- mężczyzna nie ma podzielnej uwagi. Jeśli siedzi właśnie przy kompie lub przed telewizorem lub cos robi- może nawet powtórzyć, czego od niego wymagasz i obiecać na wszystkie świętości, że to zrobi. Masz jak w banku, że nie słyszy.
po 5-jeśli mężczyzna mówi "już", "za chwilę", "później" itp. to oznacza, że w zyciu się nie doczekasz
Wysłany: 2006-04-10, 17:13
po 6 - jeśli podejmujecie wspólnie decyzję i okarze się, że była właściwa to on stwierdzi, że to jego pomysł, jeśli na odwrót to wyłącznie wina kobiety - przecież on jest nieomylny
po 7 - mężczyźni są bezkrytyczni co do swojego wyglądu - każdy z nich jest piękny jak Adonis mało która kobieta spełnia jego wymagania co do urody i jest godna jego uwagi
A a panowie niech wyciagają wnioski i robią jajecznicę
a ja nie musze sie martwic o to ze zgine z glodu.. moj piotrus dowiodl juz ze potrafi robic nie tylko jajecznice ale tez wiele innych "dobrych" rzeczy ... mmm
skarb a nie chlopak
[ Dodano: 2006-04-10, 18:26 ]
Cytat:
mężczyźni są bezkrytyczni co do swojego wyglądu - każdy z nich jest piękny jak Adonis mało która kobieta spełnia jego wymagania co do urody Smile i jest godna jego uwagi
eeeee kobiety.. przeciez na swiecie sa wyjatki !!! xD grunt to na takiego trafic
..moja samoocena znacznie sie podniosla odkad ciagle slysze .."kochanie, jestes piekna" , albo " skarbie, we wszystkim wygladasz cudownie", albo jeszcze "nikomu cie nie oddam bo jestes moim skarbem" .. to jest dopiero cos
Wysłany: 2006-04-10, 17:40
Jako przedstawiciel płci brzydszej musze coś wkleić :
Mężczyzna pije na umór, kobieta bywa zawiana
Mężczyzna zdradza, kobieta przeżywa przygodę
Mężczyzna rozwodząc się rozbija rodzinę, kobieta kończy związek bez perspektyw
Mężczyzna wyżywa się na bliskich, kobieta odreagowuje stres
Mężczyzna wrzeszczy, kobieta akcentuje swoje racje
Mężczyzna katuje dzieci, kobiecie czasami puszczają nerwy
Mężczyzna zaniedbuje rodzinę, kobieta realizuje się zawodowo
Mężczyzna jest niezdarą, kobieta bywa zagubiona
Mężczyzna jest skończonym chamem, kobieta bywa zmuszana do stanowczości
Mężczyzna jest pracoholikiem, kobieta dba o niezależność
Mężczyzna się leni, kobieta regeneruje siły
Męzczyzna kłamie, kobieta stosuje dyplomację
Mężczyzna przepuszcza pieniądze, kobieta musi czasami coś kupić także dla siebie
Mężczyzna, kiedy dobrze wygląda, jest narcyzem, kobieta jest po prostu zadbana
_________________ Dwie rzeczy nie mają granic:
wszechświat i ludzka głupota.
May the Force Be With You.
Wysłany: 2006-04-10, 19:52
MrsDeathy - o kobieto puchu marny przecież to wszystko to takie babskie gadanie mój to nawet ciasto upiecze i obiadek zrobi w niedzielę a tak w ogóle to gotuje lepiej ode mnie, ale przeciez to o nie to chodzi
Zawilec co prawda co babski kącik, ale grunt, że zmobilizowałysmy Cie do napisania postu
Ech, oczywiście ustalamy pewne generalne zasady dotyczące płci brzydkiej. Też bym mogła co nieco opowiedzieć o wyjątku od reguły, ale przecież nie o to w tym temacie chodzi. Nie zaczynajmy się licytować , która ma lepiej i w jakim pomieszczeniu
Wysłany: 2006-04-10, 21:09
Nie unikniemy chyba niestety zakochanych po uszy kobiet, które świata nie widzą poza swoim "cudem" A nie wiem co z robić z "incydentem" jaki miał miejsce kilka postów wcześniej Chodzi mi o wypowiedź Zawilca ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum