Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasi Idole
Autor Wiadomość
kolotom 
Tropiciel zagadek

Stopien uzależnienia: Fan
  Wysłany: 2007-12-23, 18:53   Wasi Idole

Witam,
Proponuję, aby każdy wpisywał tu swoich idoli, ludzi których podziwia, itp. Dużo rzeczy można się dowiedzieć o userach, bo idole obrazują nasze skryte marzenia.

To ja zacznę:
Mam takich trzech "guru", ludzi którzy mnie fascynują i chciałbym chociaż po części być taki jak oni (bo od tego są idole):

Leonardo Da Vinci(1452-1519)- geniusz w każdym calu. Nie mam wątpliwości, że to jeden z najwybitniejszych ludzi wszechczasów. :!: Malarz, wynalazca, architekt, poeta...długo by jeszcze wymieniać. Potrafił zrozumieć najtrudniejsze rzeczy, o których się dopiero dowiadujemy. Autor 'Mony Lisy' czy "Ostatniej Wieczerzy'. Był mańkutem, pisał od lewej do prawej, wymyślał różne ustrojstwa, genialnie operował światłocieniem, budował machiny wojenne.....resztę musicie sie sami dowiedzieć, cięzko by wymieniać. Podziwiam go za niezależność od tamtych czasów, za geniusz i perfekcję w każdym calu, był dobry w każdej dziedzinie, choć znamy go tylko z malarstwa. Wydaje mi się też, że niedługo historycy będą się dopiero o nim dowiadywać :wink:
    ==================================================================
    Freddie Mercury (1946-1991) - piosenkarz rockowy, wokalista i frontman brytyjskiej grupy Queen. Najwybitniejszy wokalista i najlepszy głos wszechczasów. Autor wielu piosenek, które każdy z was słyszał. Potrafił śpiewać w każdym (prawie) gatunku muzycznym: ballada (A Winter's Tale), hip-hop (Another One Bites The Dust, We Will Rock You) a nawet wszystko w jednym (Bohemian Rhapsody). Piosenka Queen 'We Are The Champions' jest najbardsziej rozpoznawalnym utworem na świecie. Mercury był fenomenalnym wokalistą, pisarzem tekstów i miał świetną integrację z publicznością. Nie poddawał się w walce z wieloma chorobami (AIDS,guzek strun głosowych :shock: ) Skala jego głosu wynosiła trzy i pół oktawy, jego piosenki zachwycają. Nic, tylko słuchać :D
    ================================================================
    David Beckham (ur. 2 maja 1975) - kolejny geniusz, tym razem piłkarski. Zobaczyłem go w dzieciństwie na plakacie Pepsi w sklepie i do teraz jest moim favouritem. :mrgreen: Jeden z najlepszych piłkarzy wszechczasów. Słynie z perfekcyjnych podań, precyzyjnych dośrodkowań i wytrzymałości na boisku. Ma też łeb do interesów - tylko on tak potrafiłby ułożyć swoją karierę. Zawsze na okładkach tabloidów, jednak zauważcie że nie ma wiele kłopotów z rodziną. Proszę mi tu nie mówić, że jest przereklamowany :evil: . Mało który piłkarz w historii podnosił się z tylu upadków i upokorzeń, mało który od młodości do teraz gra na równym poziomie. Podpora reprezentacji Anglii, gwiazda Manchesteru 8) United, Realu Madryt, a teraz LA Galaxy. Jest najpopularniejszym europejczykiem w Azji i najsłynniejszym piłkarzem świata (co wcale nie równa się 'najlepszym'). Wystarczy przyjrzeć się jego grze na boisku- zawsze się wyróżnia, zalicza średnio asystę na mecz i w ogóle cenię go za całokształt

Jest jeszcze dwóch, ale są nieco poniżej "pierwszej trójki":
-Nikola Tesla (1856-1943) - serbski wynalazca, poeta i malarz.Był autorem 112 patentów, głównie rozmaitych urządzeń elektrycznych, z których najsławniejsze to silnik elektryczny, prądnica prądu przemiennego, autotransformator, dynamo rowerowe, radio, elektrownia wodna, bateria słoneczna, turbina talerzowa, transformator Tesli (rezonansowa cewka wysokonapięciowa) i świetlówka. Stworzył też podstawy teoretyczne konstrukcji radia i choć sam wynalazek radia przypisuje się komu innemu, dopiero zastosowanie jego teorii umożliwiło rzeczywisty rozwój radiofonii i telewizji na świecie. Nikola Tesla był m.in. twórcą pierwszych urządzeń zdalnie sterowanych drogą radiową.

- Albert Einstein (1879-1955) – jeden z największych fizyków-teoretyków naszych czasów, twórca szczególnej i ogólnej teorii względności, współtwórca korpuskularno-falowej teorii światła. Laureat Nagrody Nobla za wyjaśnienie efektu fotoelektrycznego. Einstein wniósł też swój wkład do rozwoju filozofii nauki.

Teraz wy się podzielcie :faja:
:firejump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :firejump:

agusia 
Kula-smarkula.^^

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-12-28, 20:01   

Moim idolem jest koleś w czerownej bluzce z
http://youtube.com/watch?...feature=related tego filmiku. Też bym tak chciała umieć wywijać rękami.

Meraviglioso 
Nowoczesny Polak

Wysłany: 2008-01-13, 16:35   

Kuba Wojewódzki & Smuggler z CDA. Wredne cholery, takie jak ja...

Odpowiedz do tematu