Serial po pierwszym odcinku wydaje się ciekawy, drugi pewnie bedzie lepszy ale nie ma jeszcze napisów do niego - dziś pewnie będą. Dla wszystkich zainteresowanych linki poniżej. Sami zobaczcie i oceńcie.
Obejrzałem pierwszy odcinek i jestem naprawde zaskoczony. Na początku zapowiada się na bardzo dobrze zrealizowany serial policyjny/sensacyjny. Później pojawiają się elementy bardziej niezwykłe/paranormalne. Nie chce tutaj spoilerować, żeby nie psuć zabawy. Nie widziałem jeszcze drugiego odcinka ale jeżeli utrzyma się konwencja z pierwszego odcinka to zapowiada się krótki ale świetny serial.
Polecam zobaczyć chociaż pilota.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-11-25, 21:57
Obejrzałam dzisiaj 3 odcineczki powiem, że zapowiada się bardzo smakowicie O ile serial będzie trzymał dotychczasowy poziom to z przyjemnością będę go oglądała. Od razu nasuwa się skojarzenie z Dniem Świstaka i pokazywaniem ciągle jednego i tego samego dnia. Obawiałam się, że serial przez to będzie nudny, bo ile razy można pokazywać ten sam dzień? Ale na szczęście pomyliłam się
Ostatnio zmieniony przez choynka 2006-12-01, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Można powiedzieć, że serial wykorzystuje pomysł ze znanego filmu, o którym wspomniałaś w dużo większym stopniu i jest przez to bardzo ciekawy. Choć zapowiadane 13 odcinków chyba wystarczy. Dla mnie w tej chwili serial nr 2 zaraz po SG Atlantis.
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-12-05, 17:29
Parę przemyślen po tych 4 odcinkach. Serial jest ok - pomysł ciekawy, ale po ostatnim odcinku nieco się zawiodłem na scenariuszu. Uwaga SPOILERY.
Po pierwsze myślałem, że każdy odcinek będzie zawierał 2 dni z życia Hoppera - od "świtu" do "zmierzchu". A tu twórcy już poszli na zwykłe cliffhangery, gdzie odcinek kończy się w trakcie dnia (vide 1x03). Troche wybilo to mnie z rytmu i zniszczylo imho fajna konwencje.
Po drugie - rozumiem, ze Hopper moze rozegrac ten JEDEN dzien na 100 tysiecy sposobow. Ale ocb z faktem, ze to co zrobi w jednym dniu ma wplyw na "jutrzejszy" dzien dzisiejszy? Naprawde dla mnie bylo to strasznie naiwnie rozegrane: Andrea budzi sie i "cos sie zmienilo". Czyli co? Hopper bedzie teraz po kolei naprawial wszystko, az w koncu pewnego dnia wszystko bedzie pieknie i dobrze? Jesli do tego ma sie sprowadzic ten serial, to chyba wczesniej podziekuje. Mam nadzieje, ze tworcy nieco zamotaja jeszcze i w 1x05, podczas kolejnego dnia, rzeczy wroca do porzadku (czyli Andrea nie bedzie chciala ciagnac Eddiego codziennie na rehabilitacje).
Ok koniec SPOJLEROW.
Czekam na wypowiedzi, o Wy, co mnie skusiliscie do ogladania.
Co do cliffhangerów to chyba aż tak klimatu nie psują. Mi przynajmniej ten z 1x03 nie przeszkadzał.
Andrea zawiozła swojego kochanka raczej na odwyk nie rehabilitacje Rzeczywiście jest to jednak troche naciągane (to, że u Andrei coś się zmieniło). Ja myślałem już, że Andrea została też "zapętlona" w tym jednym dniu. W następnych odcinkach już raczej nie będzie dzwonić co rano do Hoppera, bo byłoby to troche nudne.
Mnie najbardziej ciekawi jak Hopper rozplącze to zapętlenie w czasie. Na razie się tym zbytnio nie przejmuje ale wiadomo - najpierw musi rozwiązać sprawe z wrabianiem go w morderstwo Garzy.
Pewnie w ostatnim dniu postawi na ten mecz Dodgersów...
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-12-06, 18:59
Ostatni odcinek mnie troszkę rozczarował. Jeśli kolejny będzie równie słaby, to ja raczej odpuszczę sobie oglądanie tego serialu. Znalazłam w sieci tytuły przyszłych odcinków.
1 Pilot 11/15/2006
2 What If They Run 11/15/2006
3 What If He Lets Her Go 11/22/2006
4 What If He Can Change The Day 11/29/2006
5 What If They're Stuck 12/6/2006
7 What If They Find Him 12/13/2006
8 What If He's Not Alone 12/20/2006
9 What If She's Lying 12/27/2006
10 What If They're Connected 1/3/2007
11 What If He's Free 1/10/2007
12 What If He Walks Away 1/17/2007
13 What If She's The Key 1/31/2007
Hmm, tak się zastanawiam. Hopper w miarę jak poznaje kolejne fakty to z każdym odcinkiem ma coraz więcej spraw do załatwienia. najpierw ratuje kobietę przed wypadkiem, później biegnie odebrać przesyłkę, zabrać drugą od siostry, uratować dziewczynę z basenu ... Jak tak dalej pójdzie to zabraknie mu dnia
Wyszperałam także informację, że zagadkę 1 dnia wyjaśnią jeszcze w I sezonie. Niestety zła wiadomość jest taka, że najprawdopodobniej ABC zdejmie serial z anteny gdyż ma kiepską oglądalność. Podobnie zrobili zresztą z serialem "The Nine", który mnie zaciekawił, obejrzałam bodajże 7 odcinków a reszty już nie obejrzę
Chce ostrzec wszystkich potencjalnych nowych widzów serialu, że został on zdjęty z ramówki ABC. Nowe odcinki mają się pojawiać na stronie ABC ale tylko dla mieszkańców USA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum