Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Kreskówki
Autor Wiadomość
MG 
The Joker

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-11-07, 17:44   Kreskówki

Założyłem ten temat aby poznać wasze opinie na temat kreskówek. Czy lubicie kreskówki? Jeśli tak to jakie (np. współczesne czy stare). Jaka firma według was robi najlepsze kreskówki? Piszcie tu wszystko co wiecie na temat kreskówek, wsze opinie itp.

Ja na początek powiem, że bardzo lubię kreskówki. Teraz nie oglądam ich już tak dużo, ale jeszcze kilka lat temu oglądałem non-stop :mrgreen: . Sądzę, że najlepsze kreskówki robi firma Warner Bros (Animaniacy, Animiki i oczywiście Looney Tunes). Lubię też bajki, które lecą na CN (Dexter, Ed, Edd i Eddy, Krowa i Kurczak, Mroczne przygody Billego i Mandy i kilka innych).

raistlin86 
Ged Ouuuud !

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-11-07, 23:18   

Ja ze sporym sentymentem wspominam bajki, które oglądałem w dzieciństwie: Kacze Opowieści, Wojownicze Żółwie Ninja, Kaczor Donald. Kiedyś ogólnie oglądało się wszystkie bajki jakie dawali w telewizji i czekało się z niecierpliwością na kolejny odcinek, bo nie było Cartoon Network na którym lecą bajki non stop, tylko czekało się do weekendu przez cały tydzień ;) Nawet pamiętam, że miałem kiedyś nagraną na video kreskówkę "Chuck Norris: Karate Kommando". Hehe.
A z nowszych bajek to lubie 'Krowe i Kurczaka' chociaż najbardziej w nich lubie Czerwonego bez spodni. Jarosław Boberek jest genialny w podkładaniu mu głosu :D
Teraz najlepszą kreskówką na CN jest 'Dom zmyślonych przyjaciól...'
I bardzo też lubie (tylko, że nie powtarzają skubani) Strażników Czasu. Śmiechowa bajka :mrgreen:

MG 
The Joker

Wysłany: 2006-11-07, 23:26   

raistlin86 napisał/a:
I bardzo też lubie (tylko, że nie powtarzają skubani) Strażników Czasu. Śmiechowa bajka :mrgreen:

O właśnie, wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Teraz już tego nie puszczają na CN, ale przez jakiś czas leciało na Polsat 2. Ta bajka były jedną z najlepszych jakie znam (tyle że już o niej zapomniałem, bo nigdzie jej nie puszczają :wink: ). Była ona z jednej strony ucząca (można było się co nieco o historii dowiedzieć), a z drugiej strony zawierała sporą dawkę humoru (i to nie takiego potocznego, dla małych dzieci, tylko takiego, skierowanego do młodzieży).

choynka 

Wysłany: 2006-11-07, 23:34   

Ja powiem krótko Johnny Bravo :mrgreen: I tyle w tym temacie :) Ach, kiedyś na CN leciał Samuraj Jack, też namiętnie oglądałam ta kreskówkę, ale już dawno jej nie widziałam :)

Shann 
Like this..

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-11-08, 15:53   Re: Kreskówki

MG napisał/a:
Sądzę, że najlepsze kreskówki robi firma Warner Bros (Animaniacy, Animiki i oczywiście Looney Tunes). Lubię też bajki, które lecą na CN (Dexter, Ed, Edd i Eddy, Krowa i Kurczak, Mroczne przygody Billego i Mandy i kilka innych).

Zgadzam się z tobą. Warner bros robi bardzo fajne kreskówki, np. Loony tunes, animki, animaniacy jak wymieniałeś. Z CN lubię, a przynajmniej lubiłam oglądać Scoobyego Doo, Dextera. JEszcze na Jetix leciał kiedyś Ach ten Andy. To była, jest i chyba będzie :D moja ulubiona bajka.

Ne0 
Jedi Master

Zaproszone osoby: 3
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-11-08, 16:43   

Ja jestem wychowany na tych głupich bajkach japońskich typu: Yattaman, Daimos. Efekty można zobaczyć, nie są zbytnio optymistyczne. :p Więc jezeli chcecie być, jak ja to pooglądajcie te bajki. :D

neo-17

meelkee 

Wysłany: 2006-11-08, 17:20   

Cartoon Network w tej chwili rządzi jeżeli chodzi o kreskówki. Ja jeszcze niedawno uwielbiałem te z absurdalnym humorem np.: Chojrak, Billy i Mandy, Jonny Bravo Edd, Ed i Eddy i wiele innych. Właściwie większość z tego co pokazują na CN da się oglądać nawet w moim wieku :razz:
Z tych starszych najlepszy był Road Runner. Wszystkie Tomy i Jerry, Bugsy już mi się przejadły. Ileż można w kólko to samo oglądać :wink:

Ne0 
Jedi Master

Zaproszone osoby: 3
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-11-08, 18:46   

Jeżeli chodzi o bajki z CN to mój nr 1 to zdecydowanie, definitywnie Struś Pędziwiatr. :D Nic nie przebije jego i tego śmiechowego kojota. :-)

neo-17

MG 
The Joker

Wysłany: 2006-11-24, 18:45   

Przypomniała mi się jeszcze jedna świetna bajka, którą kiedyś bardzo często oglądałem...
Był to "Pinky i Mózg"
Szkoda, że już tego nie puszczają nigdzie... :sad:

-Co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle - spróbujemy podbić świat!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NoBoDy_RoCK 

Wysłany: 2006-11-25, 13:39   

Oł Yeaah!! Dexter i Strażnicy czasu wymiatają!!! :mrgreen: :mrgreen:
Zgadzam się z poprzednikiem ( MG ).. Pinky i Mózg - kiedyś uwielbiałem to oglądąć :wink:

Kalemusz 
Myśliwy

Wysłany: 2006-12-13, 15:00   

Ja tez jestem od yattamana, ale bardzo lubie jeszcze "swiat wg. Ludwiczka".

wahimka

agusia 
Kula-smarkula.^^

Wysłany: 2008-03-25, 03:15   

Ah ah ah xD Że też nie dorwałam tego tematu wcześniej xD

TYLKO Simpsonowie. Najwspanialsza, najcudowniejsza, najśmieszniejsza bajka, jaka kiedykolwiek wyszła.
Dlaczego oni?
Bo:
-"Górale to też ludzie"
-"Nie jesteśmy nadzy pod ubraniami"
-"Złotymi rybkami się nie kozłuje"
- zrobiono 19 sezonów po 20-25 odcinków, każdy odcinek jest prześwietny.
-"Opluwanie to NIE JEST wolność słowa"
- jest w niej niesamowity Ralph :) Kocham go, no!
-jest w niej super Moe Szyslak xD I jego tawerna.. I telefony, które w tej tawernie odbiera...xD "Czy jest może pan Al Kocholik?" "EJ, WSIURY, KTóRY Z WAS TO AL KOCHOLIK?!" i wszystko jasne xD
- jest w niej pan Burns xD Prze-człowiek, no. xD
- "My mom says I'm cool!" xD
- bo Lisa, ośmiolatka ma takie poglądy, że czasami mnie to powala.
- bo każdy odcinek jest przepełniony śmiechem :]
- bo Homer ma ołówek w mózgu...:]
- bo parodiują wszystko, gdzie sie da :] Itchy& Scratchy są najlepsi :P
- bo umieszczają w swoim żółtym świecie postacie realne xP Najbardziej podobał mi się Green Day, Mel Gibson, Metallica, Ronaldinho ! xD <czy jak to tam się pisze...>
- Bo umieścili w tej kreskówce motyw Pomocnika Świętego Mikołaja xd

I w oóle za wszystko... no kocham ich xD

I jeszcze Futurama, kreskówka twórców Simpsonów. Słabsza, ale też dobra.
Dziękuję za uwagę.

mr.OTHER 
ZNAWCA Lost!
Native

Wysłany: 2008-03-25, 11:13   

Ja osobiście nie należę do grupy osób w mojej klasie, która wciągnęła się w jakieś love-drama-anime (takie ludki z wielkimi oczami), więc kreskówek nie oglądam w ogóle (może czasem jakiś odcinek Smerfów z tatą xD) . A kiedyś? Wyżej wspomniane Smerfy (to jest świetne :mrgreen: ) i Tabaluga, jeszcze wcześniej Muminki... i więcej nie pamiętam.

Odpowiedz do tematu