Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
M jak Miłość

Lubisz M jak miłość?
tak
11%
 11%  [ 7 ]
nie
38%
 38%  [ 23 ]
pół n a pół
11%
 11%  [ 7 ]
tak, ale LOSTy górą
37%
 37%  [ 22 ]
Głosowań: 59
Wszystkich Głosów: 59

Autor Wiadomość
NoBoDy_RoCK 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-11-28, 19:58   

łoż dżizees... jak ujrzałem temat, to musiałem zajrzeć.
Nie lubię, nie trawię, nie cierpię tego serialu.. zresztą żadna telenowela - polska czy zagraniczna, mnie nie kręci.. wręcz przeciwnie... kto na przykład ogląda jeszcze Modę na Sukces??! 3695 odcinek... lol :mrgreen: :razz:

Jak dla mnie wszystkie takie seriale są nudne i nieciekawe... naciąganie fabuły, każdy jest z każdym i nigdy nie wiadomo o co chodzi! ech...

AmyRose 
ścierpła mi noga

Wysłany: 2006-11-28, 20:04   

NoBoDy_RoCK napisał/a:
nigdy nie wiadomo o co chodzi! ech...

Właśnie wręcz przeciwnie! :mrgreen: :mrgreen: Kiedybyś nie włączył, obejrzysz odcinek i streszczą ci serial na kilka miesięcy :D

MG 
The Joker

Wysłany: 2006-11-28, 20:12   

A ja już tego serialu nie oglądam od trzech miesięcy. Wkurza mnie jego monotonność, np. Paweł jest z Teresą, chce przez nią popełnić samobójstwo, a później znów jest z Teresą. Podobnie było z Madzią i Kamilem, na początku byli razem, potem się nienawidzili, a potem znów się zakochali. Serial zszedł na psy (zresztą tak samo jak Klan ,którego nie oglądam już od kilku lat [a kiedyś oglądałem każdy odcinek]).

NoBoDy_RoCK 

Wysłany: 2006-11-28, 20:46   

AmyRose napisał/a:
Właśnie wręcz przeciwnie! Kiedybyś nie włączył, obejrzysz odcinek i streszczą ci serial na kilka miesięcy

LOL :grin: :mrgreen:
Z Twego 'opisu' wynika, że powinienem zacząć oglądać takie seriale, ale tak co dwa miesiące i będę wszystko wiedzieć...?! hahaha...

MG napisał/a:
Wkurza mnie jego monotonność, np. Paweł jest z Teresą, chce przez nią popełnić samobójstwo, a później znów jest z Teresą. Podobnie było z Madzią i Kamilem, na początku byli razem, potem się nienawidzili, a potem znów się zakochali. Serial zszedł na psy (zresztą tak samo jak Klan ,którego nie oglądam już od kilku lat [a kiedyś oglądałem każdy odcinek]).

O to mi właśnie chodziło... że każdy jest z kimś, a potem go zdradza i w ogóle... Klan podchodzi już pod MnS.. Ponad 1000 odcinków już puszczonych :lol: ale i tak Maciuś tam wymiata!! :razz:

Nelth 
Imperiał

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-11-29, 06:44   

NoBoDy_RoCK napisał/a:
łoż dżizees... jak ujrzałem temat, to musiałem zajrzeć.
Nie lubię, nie trawię, nie cierpię tego serialu.. zresztą żadna telenowela - polska czy zagraniczna, mnie nie kręci.. wręcz przeciwnie... kto na przykład ogląda jeszcze Modę na Sukces??! 3695 odcinek... lol :mrgreen: :razz:

Moja babcia ogląda modę na sukces!
Telenowele to straszna rzecz...uzależnia.
Lost też uzależnia ale od tego warto jest być uzależnionym!
Nie wiem jaką radość można czerpać oglądajac Modę na Sukces.
Nie zmienili aktorów od lat, więc emocjonowanie się zdradzającymi się
staruszkami jest dla mnie paranormalną sprawą.

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-11-29, 15:16   

Nelth napisał/a:
Moja babcia ogląda modę na sukces!

Hehe, moja też :grin: Tylko w takich tasiemcach jest w stanie zapamiętać wszystkich bohaterów
Nelth napisał/a:
Lost też uzależnia ale od tego warto jest być uzależnionym!

Tak samo pewnie myślą widzowie "M jak miłość" :wink:
Nelth napisał/a:
Nie zmienili aktorów od lat, więc emocjonowanie się zdradzającymi się
staruszkami jest dla mnie paranormalną sprawą.

Ciekawe, co bedzie przy 20 sezonie "Lost" :lol:

Kalemusz 
Myśliwy

Wysłany: 2006-11-29, 15:37   

Jak mozna przyrownywac "m jak mydlo" do LOST? Przeciez budzet dwoch odcinkow tego drugiego jest w stanie zaspokoic roczne potrzeby polskiego serialu. A skoro mowa o takich tasiemcach to nie, nie lubie.

wahimka

Nelth 
Imperiał

Wysłany: 2006-11-29, 16:42   

Nomos, LOST jest innym typem serialu niż telenowela...
Dlatego jestem pewien, że nie będzie 20 sezonów.

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-11-29, 20:08   

Kalemusz napisał/a:
Jak mozna przyrownywac "m jak mydlo" do LOST? Przeciez budzet dwoch odcinkow tego drugiego jest w stanie zaspokoic roczne potrzeby polskiego serialu. A skoro mowa o takich tasiemcach to nie, nie lubie.

O tym czy serial jest dobry nie świadczą pieniądze jakie są dawane na ów serial.

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-11-29, 20:35   

Ech, moja wypowiedź była żartem, ale została potraktowana poważnie, więc czuję się w obowiązku odpowiedzieć :smile:
Kalemusz napisał/a:
Jak mozna przyrownywac "m jak mydlo" do LOST?

Gwarantuję Ci, ze są ludzie na tym świecie, dla których "Lost" nie jest wart oglądania. I są ludzie, dla których "M jak miłość"jest rewelacyjnym serialem. Nie chcę się tutaj rozwodzić nad wyższością któregoś z nich, bo de gustibus... Ja wolę "Lost", ale akceptuję fakt, ze ktoś czeka z utęsknieniem na kolejny odcinek MjM.
Kalemusz napisał/a:
Przeciez budzet dwoch odcinkow tego drugiego jest w stanie zaspokoic roczne potrzeby polskiego serialu.

W pełni popieram PH3N-x'a. O wartości jakiejkolwiek produkcji nie świadczy ilość poczynionych na nią nakładów. Chyba, ze ma to być film demonstrujący wyłacznie efekty specjalne.
Nelth napisał/a:
Nomos, LOST jest innym typem serialu niż telenowela...
Dlatego jestem pewien, że nie będzie 20 sezonów.

Ech, tu już byłam pewna, ze nikt nie potraktuje tego fragmentu poważnie :razz: Zapewniam, że dostrzegam róznicę miedzy tymi typami seriali i nie traktuję "Lost", jak kolejnego potencjalnego tasiemca.

Szyszka 

Wysłany: 2006-11-29, 21:11   

Kiedyś lubiłam m jak miłość nawet bardzo , ale szybko mi sie znusziło bo nudne to jak flaki w oleju i wogóle rzygać mi sie chce tymi wszystkimi hankami,natalkami, itp itd!!

Kalemusz 
Myśliwy

Wysłany: 2006-11-29, 21:44   

Droga Nomos! Doskonale zrozumialem, ze zartujesz. Odnosilem sie do wypowiedzi tego, ktory serio Twoje slowa potraktowal. PH3N-x, czym mozesz poprzec slowa? Losci robieni sa pod pospolstwo, nie oszukujmy sie- amerykanskie. Wspaniala realizacje zapewniaja PIENIADZE, doskonalych aktorow zapewniaja PIENIADZE, skale produkcji zapewniaja PIENIADZE. Nie bawmy sie w teorie, ze nie daja szczescia- serialom przynosza ogromne.

wahimka

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-11-29, 21:50   

Co to mało było seriali/filmów które dzięki olbrzymim budżetom miały być wielkimi hitami a okazały sie średniakami, lub gorzej ?

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-11-29, 23:28   

Kalemusz napisał/a:
PH3N-x, czym mozesz poprzec slowa?

Ja nie PH3n-x, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Nie bedę wymieniać tutaj filmów z "wysokopółkowego" kina amerykańskiego, bo pewnie znalazłyby swoich zwolenników. Oprę się na kinie polskim. Oczywiście, budżet jest tutaj nieporównywalny, ale popatrzmy na rodzime najdroższe produkcje, choćby "Quo vadis?" z przepięknymi dorysówkami Rzymu, a raczej ewidentnie papierowym miastem w tle; "Ogniem i mieczem" czy żenującego "Wiedźmina" z gumowym smokiem. Więcej przykładów można znaleźć tutaj A to lista najdroższych filmów . Też parę kwiatków by się znalazło.

Nelth 
Imperiał

Wysłany: 2006-11-30, 06:50   

Wspanieła realizacja filmu nie tylko zależy od kasy tylko od pomysłości reżysera i scenarzystów oraz od dobrego scenariusza. Zobacz jak mało kasy poszło na Blair Witch Project a zobacz ile ten film zarobił i jaką ogladalność w USA zdobył.

Odpowiedz do tematu