Po co tyle postów o różnych anime jak w jednym topicu mozna o wszystkich napisac!
Jakie ogladacie teraz anime, dajcie krótki opis! I jak mozecie jakies screny z tego filmu co opisujecie!!
Animatrix, był poprostu cudowny. Kilka nowelek, w kazdej innego typu animacja. Miodzio. Więcej wnosiły i mówiły o świecie i jego mitologi niż Wachowscy w fabularnych.
Inne mangi, które mi podeszły: ta o Alucradzie, wampirze pracujący dla Helsing. Zapomniałm cholera tytułu i Cowboy Bipob - uwielbiam klimaty cybrepunka
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
Tak dla wyjaśnienia jakby ktoś nie wiedział:
Manga to japońskie komiksy, a anime to japońskie kreskówki.
Te ogladane przeze mnie to Naruto, Bleach, Fullmetal Alchemist (niestety juz wszystkie obejrzałem). Z odcinkowych to właściwie te trzy.
A z filmów pełnometrażowych polecam Ninja Scroll, Tokyo Godfathers i wszystkie filmy Miyazakiego. To wszystkie anime, które przychodzą mi na myśl. Jak jeszcze coś sobie przypomne to napiszę.
Kurosawa to tworca niesamowitych filmow wojennych osadzonych w realiach wojen domowych w japonii, glownie toczonych przez klan Satsuma.
Warto obejrzeć.
Yyy Kuroswa to nie zyjacy rezyser, genialny. Nie wiem co ma wspólnego z anime Chyba ze zrobili anime z "Siedmiu samurajów ', czy "Tronu we krwi" czy "Ame Agaru". Hmmm To by profanacja była
jeśliz as chodzi generalnie o kino azjatyckie, to ostatnio ładne triufy święci. Weźmy choć by trylogię zemsty Park Chan-wook'a. Genialne
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
Najgenialniejszym anime, jakie widziałem jest wspomniany wyżej Hellsing. Mrokness and darkness w najlepszym wykonaniu, no i teraz wychodzi OAVka, szkoda że tak rzadko Na drugim miejscu u siebie widzę Cowboya Bebopa - ach ci łowcy nagród ^^ a na trzecim - Bleach (chociaż momentami ma kawałki strasznie marne, generalnie - Shed lubi.) No i mam NGE, FMA i .hack//sign czekające w kolejce - tylko potem, bo najpierw muszę zaliczyć cztery sezony "24"
_________________ Life it seems will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum