Stopien uzależnienia: Fan
Wiek: 20 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 161 Skąd: New Sacz City
Wysłany: 2006-02-04, 12:53
Kiedyś leciały takie dwa seriale kryminalne na TVP 2 w czwartki... Bodajże "Oficer" i "Glina". Jak dla mnie bardzo pożądnie zrobione (czemu w Polsce tak dobrych filmów jak seriali nie mogą zrobić??) i też szalenie wciągające... Moim zdaniem TVP robi najlepsze seriale kryminalne na polskim rynku, tak więc tylko czekać na "Oficer II"
_________________ Remember: A tricky time never stops...
Ooo... o ile "Glina" nie specjalnie mi podszedł, w sumie nie wiem dlaczego, bo faktycznie zrobiony sprawnie, o tyle "Oficer" mnie wciagnął. Obejrzałam wszytkie odcinki. Jest w nim i "Glinie" parę sczegółow, których mogała bym się czepić, nie mniej jednak nie warto, bo byc moze twórcy przetarli drogę i pojawi sie wiecej polskich 'normalnych seriali, a nie tasiemców w stylu Klanu, Pierwszej miłosć i inszych bzdetów. jak na to patrzę nóz mi się w kieszeni otwiera mogli za te pieniadze obiady dla dzieci z rodzin ubogich zasponsorować, a nie na badziew wywalać, przynajmniej one był by syte i zadowolone.
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
Kompania Braci (świetne rozwinięcie tematu znanego z "Szeregowca Ryana")
Allo, Allo
Z archiwum X (mulderyzmy rox )
Miasteczko Twin Peaks
Miasteczko South Park (humor może niewyrafinowany, ale abstrahuje do tego z "Kiepskich", co już świadczy o nim dobrze)
I NAJLEPSZE SERIALE ŚWIATA:
M jak Miłość
Klan (Rysiu - protoplasta "Taksówkarza", DeNiro ["Umyłeś rączki?? Pytam czy umyłeś rączki?!?! Nie? To sie pier***! <BANG!>])
MODA NA SUKCES - bardzo poruszający serial posiadający głębokie przesłanie moralne, dotykajace każdego człowieka
I NAJLEPSZY SERIAL ŚWIATA:
Walker: Texas Ranger - In the eyes of the range <siuuudu [ dla niesorientowanych - KzP]>...
_________________ Parę nazwisk, które pomagają mi żyć:
Pratchett, Tankian, Lynch
Jak sobie patrzę dużo osób raczy oglądać TELENOWELE(muzyka grozy, w tle rozkładające się zwłoki) ZGROZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja lubię:
1.LOST (oczywiście)
2.Z Archiwum X
3.I może będę Star Trek oglądał, bo podobno kultowy:P
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-04-05, 16:40
1. Lost ( pewnie nie wiecie co to za serial, ale za duzo by wam tu opowiadać :D )
2. Kompania braci
3. Detektyw Monk
4. Glina
5. Kryminalni
6. Anioł Stróż <- spoko jest
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-05-03, 22:09
1. Lost
2. Robin z Sherwood mało kto wie o czym piszę hehe a tak wysoko bo z sentymentu
3. Rome - bo uwielbiam czasy starożytne a poza tym ten serial jest rewelacyjny
4. Prison Break
5. CSI i Monk
6. Różowe lata 70 -te
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-05-24, 20:40
Słyszeliście co o nowym serialu: Thief (złodziej)? mam go u siebie, ale jeszcze nie zdążyłam obejrzeć, podobno ciekawy. I nie rozciąga sie na Bóg wie ile serii, nakręcono 6 odcinków i więcej ma nie być. Narazie nic z necie o nim nie znalazłam, ale być moze ktos coś słyszał??
Wysłany: 2006-05-25, 18:06
Nina o własnie gdzieś ta nazwa obiła mi się o uszy ale tez nie posiadam żadnych informacji. Więc dołaczam się do prośby Niny, może ktoś ma na ten temat jakieś informacje?
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-05-25, 20:57
na filmweb pl jest tylko plakat, nawet nie ma pełnej obsady, jesli coś, to może tym razem ja udostepnię na rapidzie ale sama nawet nie obejrzałam w całości, więc nie wiem, czy warto ogladać
Jestem rozerwana pomiędzy szkołą, nowymi Lostami, na bieżąco PB i kolejnymi Thief
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-05-30, 01:54
choynka napisał/a:
2. Robin z Sherwood mało kto wie o czym piszę hehe a tak wysoko bo z sentymentu
Sadze, ze to jednak troche wiecej niz sentyment. Ten serial jest BARDZO ogladalny nawet dzisiaj, ponad 20 lat po jego produkcji. Polecam wszystkim, a tym ktorzy nie mieli nigdy stycznosci obowiazkowo zalecam. Smiem twierdzic, ze RoS mial niesamowity wklad w ogolna historie serialow telewizyjnych i sposob realizacji wielu pozniejszych produkcji (nie tylko tasmowcow, ale filmow fabularnych rowniez).
Przegladnalem caly temat, ale nie widzialem, zeby ktos wspomnial o Touching Evil - niestety tylko jeden sezon, ale uwazam ze to jedna z mniej docenionych i zrozumianych, przy okazji, przez amerykanska widownie, produkcji ostatnich lat. Jesli ktos lubi dosc mroczne spojrzenie na prace wydzialu zabojstw, bardziej zlozona psychologie postaci oraz niekonwencjonalne rozgraniczenie dobra i zla, to polecam. Do tego fenomenalne zdjecia i muzyka.
Procz powyzszych to niezapomniany Twin Peaks oraz The X-Files.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum