Oglądałeś Touching Evil w wersji amerykańskiej czy angielskiej? Ja widziałem wersje amerykańską, a chciałbym angielską nie wiem czy mają ten sam tytuł.
Serial jest bardzo dobry. Jest to coś zbliżonego do X-Files albo raczej Millenium. Zagadki kryminalne na poziomie, odpowiednia dawka akcji i z tego co pamiętam mała ilość "przegięć". Pisząc "przęgięcia" mam na myśli niewiarygodne sploty okoliuczności, supermeństwo bohatera, całkowitą nieumiejętność posługiwania się bronią palną przez "złych", latające włazy itp.
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-05-30, 12:05
Widzialem calosc amerykanskiej i mialem przyjemnosc ogladac na BBC Prime kiedys chyba z 2 odcinki wersji UK, ale calosci niestety nie. Wersja brytyjska byla jeszcze bardziej brutalna i szara, ale prawde mowiac nie wyrozniala sie bardzo na tle innych brytyjskich kryminalow, ktore najczesciej takie wlasnie sa (przez co wcale nie uwazam, ze sa zle pod wzgledem ogladalnosci). Jak widac "translacja" na ekrany amerykanskie, mimo ze zlagodzila niektore sprawy, nie przemowila do Amerykanow. Sadze, ze wlasnie z tego powodu oraz tych spraw, o ktorych wspominasz powyzej. No za trudne to wszystko bylo dla przecietnego widza zjadacza hamburgerow.
1.LOST
2.Gotowe na wszystko
3.Niania (to mnie rozbraja xD)
4.Inspektor Eddie ^_^
5.Kryminalni (tututututu tututututu <- muzyczka )
6.Na Wspólnej (ogólnej.. )
7.Dowody zbrodni
8.Bez śladu
No to chyba na tyle
_________________ <PeacE>
Ostatnio zmieniony przez Greena 2006-07-13, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
A to mój spis inwentarza cd. ulubionych seriali i nie tylko (pkt.4)::::
1.Świat Według Kiepskich (już niestety nie emitują, choć zapewne postaci :Kiepskiego i dorównującego mu intelektualnie synusia Waldusia (popularnie : ''Cycu, mam pomysła'' ) były i są najbardziej rozbrajającymi bohaterami w szarym świecie żmudnych seriali polskiej telewizji.
2.Nash Bridges (ten sam problem co powyżej - patrz pkt.1).
3.Lost:Zagubieni (wiadome).
4.I program : Szymon Mjaewski SHOW - za parodiowanie bez zahamowań [niewtajemniczeni - patrzeć na odcinki w których prowadzący obrażał naszych 'wspanialych' polityków - a to zdarzało się w prawie każdym odcinku] i dobrze !!!! (zapewne za pkt.4 dostanę jakąś naganę od moderatorów, że nie pisze na temat).
_________________ Żyj, oglądaj ''Zagubionych'', słuchaj muzyki i pozwól żyć innym...
Myśl (prze)twórcza
Czekam na drugi sezon
Gorąco polecam "The Shield" rewelacja !!! tego samego scenarzysty jest "The Unit" do którego sie przymierzam teraz żeby w wakacje obejrzec...
"Robin of Sherwood" uwielbiam ten klimat tamtych czasów. Choć trzeci sezon z Connerym juniorem to juz nie było to ale zawsze sie miło ogląda...
Jest jeszcze "The Rome" bardzo dobry ale jak ktos ma mozliwosc to polecam "Ja Kaludiusz" KONIECZNIE Z dubbingiem polskim
"Lost" gdyby nie oni to by mnie tu nie było Ale mam nadzieje ze nei skończy sie na ochnastu sezonach jak "The X Files" które niestety zaczęło zjadać swój własny ogon i odcinać kupony od popularności...
Wyróżniłbym "CSI" za fantastyczny montaż i efekty specjalne a "Desperate Housewives" (kto wymyslił taki głupi polski tytuł) za motywy damsko-męskie...
Jestem zaskoczony że nikt nie wymienił Agentki o stu twarzach
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-21, 15:23
Najlepsze seriale oprócz 'zagubionych'
Hmm, no więc jest kilka. Polecam:
Gotowe na wszystko, Dowody zbrodni, Przyjaciół...-to tyle z amerykańskich,
a z polskich;
Nianie i ewentualnie Kryminalnych,
To chyba wszystko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum