która Nord....może sprawdź w słowniku zanim napiszesz?Wiem ze niektóre wysrazy są trudne a;le takie cosś i robić błąd?
Co do tego..nie wiem nawet cio to jest...
_________________ '...So why do you fill my sorrow,
With the words you've borrowed...
From the only place (that) you've known...
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you...
Why do you sing with me at all?...'
To taki hardcore`owy film (film, nie serial!), w której główną rolę grają niesamowite popisy kaskaderskie dwóch parkourowców (z fr. - le parkour - ścieżka, jednocześnie niszowa dyscyplina sportu ekstremalnego, polegająca na przebiegnieciu punktu A do punktu B, wykonując różnorakie ewolucje - wiem bo trenowałem ). Film jest dość słaby jak na Bessona, aledla maniaków parkoura może być. No i francuski Hip-Hop
_________________ Parę nazwisk, które pomagają mi żyć:
Pratchett, Tankian, Lynch
Arekrem, rzeczywiście to bieganie po mieście z ewolucjami na krawężnikach to Parkour, ale ścieżka, trasa po francusku to "le parcours" miej litość nad mymi oczami , je t'en pris.
Film średni, ale ostatnie wyczyny Bessona takie są, niestety, najwiekszym zaskoczeniem dla mnie był Samy Naceri (Taxi) w roli czarnego charakteru, w ogóle go nie rozpoznałam....
_________________ Je veux bien etre reine, mais pas l'ombre du roi...
duzelatte.moblog.pl
http://www.stopthesealhunt.com/
Podpisywać się!
Przepraszam Pardon - Mon francais est pas bon. Je t`ai promis, que je ne tombe pas en faute A tak pozatym, to uczę się języka francuskiego - 3 klasa gimnazjum, klasa dwujęzyczna (francuski i francuski ) - 8 godzin w tygodniu. Muszę trochę nad nim popracować. A to dla tych co znają francuski: Prezydent Rosji to PUTIN
_________________ Parę nazwisk, które pomagają mi żyć:
Pratchett, Tankian, Lynch
W sumie to Putin ma szczęście, bo zabrakło mu jednej literki , jakby dodać "a" to kroiłby się niezły skandalik.
A tak BTW, ja bym powiedziałaJe te promis, que je ne vais pas faire des fautes
Bon courage w zmaganiach, ja po 11 latach już zakończyłam naukę francuskiego i mi brakuje
_________________ Je veux bien etre reine, mais pas l'ombre du roi...
duzelatte.moblog.pl
http://www.stopthesealhunt.com/
Podpisywać się!
Arekrem ale głupoty piszesz,nie parkurowców tylko Traceurów,jak trenowałeś to powinienieś wiedzieć.Główną rolę gra tam David Belle założyciel tego sportu (czyli Le Parkour).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum