Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-10-22, 17:07 Polskie filmy
Tworzę ten temat, ponieważ chciałabym podyskutować tutaj o polskich filmach. Czy są gorsze od amerykańskich itp.??
Moim zdaniem wcale nie.
Polskie filmy które najbardziej mi się spodobały:
"Tylko mnie kochaj"
"Vinci"
"Killer"
A jakie PL filmy najbardziej wam się podobały??
Mi z polskich filmów podobają się tylko komedie. Jakoś polskie filmy sensacyjne nie przypadają mi do gustu. Ale polskie seriale sensacyjno-kryminalne lubię (Oficer, Oficerowie, Glina i kilka innych).
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Zależy, jak na to patrzeć. Bo weźmy, np. "Dzień Świra". Film niewątpliwie wybitny, w Polsce zdobywa sukces i to ogromny. Za granicą nie, dlaczego? Bo to jest film tylko dla Polaków. Tak samo większość rzeczy, jakie są u nas kręcone są tylko dla Polaków, z polskim humorem, specyficznym klimatem, to nigdy nie dotrze do odbiorców za granicą. Co nie czyni z naszych filmów gorszych od tych made in Holywood.
_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
Wysłany: 2006-10-23, 13:26
Mi bardziej podobało się "wszyscy jesteśmy chrystusami" od dnia świra. Film ten nie jest łatwy, ale spodobał mi się. A z seriali sensacyjno kryminalnych lubię Kryminalnych i OFicerów. Polski filmy kryminalno- sensacyjne, podobnie jak userowi MG, nie przypadają mi do gustu. Chyba że są to komedie sensacyjne
Wiek: 19 Dołączyła: 30 Sie 2006 Posty: 90 Skąd: not from Portland ;d
Wysłany: 2006-10-23, 21:13
Nie przepadam za polskimi filmami. Zdarza mi się coś obejrzeć, ale zazwyczaj jak mam do wyboru jakiś inny film, to wybieram ten niepolski ;]
Wyjątek stanowi "Dzień świra", do którego przekonał mnie kolega. Naprawdę świetny film.
_________________ LOCKE [laughing]: Oh, I used to get angry all the time. Frustrated too.
SUN: You are not frustrated anymore?
LOCKE: I'm not lost anymore.
SUN: How did you do that?
LOCKE: Same way anything lost gets found - I stopped looking.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-10-24, 14:19
Osobiście lubie obejrzec polski film ale nie kazdy... Mówicie ze "dzien świra" jest dobrym filmem...ja (może i niestety) go nie oglądałam choć miałam wiele okazji aby go obejrzeć. Z Polskich filmów najbardziej podobł mi sie:
"Tylko mnie kochaj"
"Vinci"
no może jeszcze cos ale w tej chwili nie pamiętam...
A z polskich serialu lubię "Kryminalnych"
_________________ Bóg mnie stworzył a szatan opętał...
Na zawsze będę święta i przeklęta...
Zdradliwa i wierna...
Kochana i wredna...
Dziwi mnie ze nikt nie wymienił "Chłopaki nie płaczą", film swietny, wedlug mnie najlepsza polska komedia i tu zaden amerykanski film sie nawet nie umywa.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-10-25, 17:47
a czy "Chlopaki nie placzą" to był ten film ze Stuhrem, chcieli go póżniej zakopać. Jeden z nich to był Pazura a ten drugi a takim rózowym sweterku. Jeśli to te flim to rzeczywiście był świetny. Mi tez sie podobał.
Jak myślicie czy w Polsce dało by sie nakręcić jakis horror? gdzies słyszłam ze w Polsce jest to niemożliwe. Ale może jednak dałoby sie nakręcić jakiś w miare dobry horror (chociaż w to wątpie)
// choynka
_________________ Bóg mnie stworzył a szatan opętał...
Na zawsze będę święta i przeklęta...
Zdradliwa i wierna...
Kochana i wredna...
Jak myślicie czy w Polsce dało by sie nakręcić jakis horror? gdzies słyszłam ze w Polsce jest to niemożliwe.
Swojego czasu powstało "Medium". Jak dla mnie całkiem niezły, z niesamowitym klimatem.
Zgadzam się z Ne0, że polskie filmy są jednak oparte na specyficznym spojrzeniu na rzeczywistość i jako takie nie mają za bardzo szans wyjść poza granice kraju.
Rozumiem, ze chodzi o flimy z ostatnich lat? Jeśli nie, to ja bym jednak postawiła na "Rejs", jako film wszechczasów
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Jak myślicie czy w Polsce dało by sie nakręcić jakis horror? gdzies słyszłam ze w Polsce jest to niemożliwe. Ale może jednak dałoby sie nakręcić jakiś w miare dobry horror (chociaż w to wątpie)
Obejrzyj obrady sejmu, to jest horror pierwsza klasa A tak serio to myślę, że co, jak co, ale horroru Polacy nie nakręcą. :p Na tym polu prym wiodą Japończycy, którzy mają na to pomysł, my zostajemy daleko w tyle (z jednym wyjątkiem, wspomnianym przez Nomos "Medium").
_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
Wysłany: 2006-11-05, 13:48
A oglądał ktoś z was może dublerów? Mi się ten film bardzo spodobał. Dużo efektów specjalnych jak na polskie kino.
Jeszcze jedna z dobrych komedii których nie wspomniałam: Tylko mnie kochaj. Może nawet lepsze od dublerów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum