Edward Nożycoręki- za klimat. Film jest mroczny ale i smutny zarazem bo taki jest właśnie Edward. Pytanie nasówa się kto jest bardziej ludzki Edward który jest cyborgiem czy ludzie którzy z niego szydzą i wykorzystują z drugiej strony to opowieść o miłości.
Pulp fiction- Wyjątkowy film Quentina Tarantino Znakomite dialogi nagłe zwroty akcji krwi może i nie ma dużo nie licząc sceny z samochodem. Tarantino bawi się schematami i tworzy film jakiego trudno będzie skopiować.
Szybcy i wściekli
Piraci z Karaibów- Cała trylogia
Wściekłość i brud- Od tego filmu zaczęłem słuchać pistolsów. Nagrali jedną płytę i stali się legendą byli wrogami publicznymi Angli w radiu zabronili puszczać ich piosenek ale nade wszystko Grali mimo iż ich koncerty były zakazane.
Więcej by było ale się nie chce
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-10-12, 14:03
Byłem w kinie na Katyniu.
Niczego szczególnego się nie spodziewałem i w sumie niestety niczego szczególnego nie zobaczyłem w tym filmie. ( jeżeli nie oglądałeś a nie chcesz sobie popsuć przyjemności z oglądania to nie czytaj dalej )
Jednego nie czaje...
Zaraz na początku filmu Ostaszewska wraz z swoją córką przedostały się do Żmijewskiego. On jednak nie chciał z nimi iść... Dziwne, że kobieta z dzieckiem się przedostała bez najmniejszych problemów. No ale to ruscy tam urzędowali, więc możliwe, że faktycznie takie rzeczy były możliwe. Jakiś jeden rusek z karabinem odciągnął ją i córkę od Żmijewskiego. Wogóle w tym całym "obozie" widziałem z 3-4 ruskich ( fakt, że film skupiał się na polskich żołnierzach dlatego ruscy nie byli pokazywani ) Ale tam było mnóstwo polskich żołnierzy, więc dziwie się dlaczego nie spróbowali się przeciwstawić tym ruskim...
Co do filmu to te historie tych rodzin... No niestety większość była kompletnie nudna. Choć tak naprawdę te "nudne" historie wiele pokazywały o tamtejszej rzeczywistości.
Największe wrażenie zrobiły na mnie sceny gdy Chyra strzelił sobie w łeb( to mnie troche zszokowało ) a także ostatnie sceny gdy zabili Englerta, Żmijewskiego, Małaszyńskiego i innych.
Cytat:
A ostatnie sceny jak z beznadziejnego thrillera - byle więcej krwi ;/ Jakby nie mogli pokazać jednej dziury w głowie...
Tu się pozowole nie zgodzić. Wogóle porównanie tej sceny do thrillera to totalne nieporozumienie. Krwi i tak tam tak wiele nie było. Oczywiście, że mogliby pokazać jedną dziurę w głowie... Ale czy to wtedy zrobiłoby aż takie wrażenie ? Czy wtedy byłoby widać to okrucieństwo ? Przecież kulkę w łeb można i zarobić na ulicy...
Scena gdy wrzucają Małaszyńskiego do dołu i to ujęcie kamery i pokazanie różańca... albo następna scena, gdy zasupują owy dół. Dla mnie to nie wyglądało jak beznadziejny thriller. Właśnie te sceny zrobiły na mnie największe wrażenie, pozostawiły największy ślad.
Tak czy siak uważam, że tego filmu nie da się do końca zrozumieć oglądając go tylko raz. W dodatku będąc w takim wieku jak np. ja.
Co do Katynia to się zgadzam...
Byłam na tym filmie wczoraj...
Przedstawienie historri kilku rodzin to nie historia wojny!Taki film powinien być nakręcony inaczej...aby łatwiej było nam go zrozumieć.
Może i jest dobry...ale ja go nie czaje...
_________________ KTOŚ POWIEDZIAŁBY - "WARIATKA"- MÓW SOBIE CO CHCESZ...
WIEDZ, ŻE GDYBYM BYŁA INNA NIE BYŁABYM SOBĄ...
ROBIĘ TO NA CO MAM OCHOTĘ...
I GDY CHCE MI SIĘ PŁAKAĆ, PŁACZĘ...
GDY CHCE MI SIĘ KRZYCZEĆ, KRZYCZĘ...
Amelia. Za niebanalność w tym filmie.
Labirynt Fauna. Za to samo Ojciec Chrzestny Part I. Za genialne aktorstwo Pacino i Brando Czas Apokalipsy. Klasyk.
Matrix. Za to, że wszystko ma tam wytłumaczenie
Jeszcze wspomnę o horrorach - tych prawdziwych dla mnie
Silent Hill.
Zgromadzenie.
Muszę jeszcze dodać musicale:
Tanczac w Ciemnosciach.
Moulin Rouge.
_________________ all I really know is
you're the only reason I'm trying.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum