A moim zdaniem to jeden najlepszych horrorów ostatnich lat. Bo pomimo tego, że fabuła podobna do tej z Ringu czy Grundge to twórcy zastosowali tutaj wszystkie sposoby, żeby przestraszyć widza. Jeden z niewielu horrorów ostatnich lat, który mnie przestraszył. Polecam.
Ja widziałem. Nie jest to horror, a bardzie thriller. Mi osobiście się podobał ten film. Może jest trochę dziwny, ale ma fajny klimacik. Myślę, że warto obejrzeć.
Stopien uzależnienia: Fan
Wiek: 21 Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 26 Skąd: z komputera
Wysłany: 2006-02-08, 00:07
polecam "Teksańską masakre piłą łańcuchową z 1974r. ,film wycofano z kin jak kilka osób doznało ataku serca. Dostępne są orginalne wydania VHS i limitowana edycja DVD wyszło jakieś 5.000 tyś. sztuk (Cena...fajna )
polecam "Teksańską masakre piłą łańcuchową z 1974r
Mi się nie podobała ta wersja. Jeden znajnudniejszych filmów jakie oglądałem. Tyle się naczytałem, że to klasyka i że bardzo dobry horror, a zasnąłem ze dwa razy podczas seansu.
Wysłany: 2006-02-08, 12:52
chyba miałeś tą z 82 czy 85 nie wiem dokładnie bo tego dużo wyszło ,ale stary ta z '74 wymiata przecież w rankingu horrorów jest na 2 lub 4 miejscu. Te z 80 lat to serio są nudne
Sprawdziłem i to niestety wersja z '74. Widocznie mam inny gust niż ludzie, którzy głosowali w rankingu, bo widze, że na piątym miejscu jest "Lśnienie", które gdy najpierw przeczyta się książkę wydaje się co najwyżej średnie...
Zdecydowanie przesunąłbym Masakrę i Lśnienie niżej w rankingu, a wyżej dał chociażby Egzorcystę, Thing i Omen.
Wysłany: 2006-02-08, 14:00
Masz racje rozczarowałem się z Lśnieniem z ’80 jak na takie recenzje powinien film być super. Ja bym wyżej w rankingu umieścił Czerwona róże , HELLRAISER i IT’S ALIVE!
nie byłam w kinie ale podobno to dobrze zrobiony bardzo fajny film ..... ale słyszałam też pogłoski że to tylko typowy nudnawy horror także to chyba zalezy od człowieka... ja osobiście chciałabym się wybrać chyba bardziej na "Mgłę".. bardzo dobre postacie i chyba ciekawa akcja... ale niestety koszty..
_________________ MÓJ SPOSÓB MYŚLENIA OSIĄGA GORZKI KONIEC...
WSZYSTKIE MOJE UCZUCIA SIĘ ODKLEJAJA.... !!!
nie byłam w kinie ale podobno to dobrze zrobiony bardzo fajny film ..... ale słyszałam też pogłoski że to tylko typowy nudnawy horror także to chyba zalezy od człowieka... ja osobiście chciałabym się wybrać chyba bardziej na "Mgłę".. bardzo dobre postacie i chyba ciekawa akcja... ale niestety koszty..
Oglądałem dawno juz te filmy. Mgła typowa bajeczka, a Widmo jak mówisz troche nudnawy. Za to bardzo polecam "Hostel". Bardzo fajny horror. Trzyma w napięciu
Nawet nie dobrze niekiedy się robi. Jak to filmy w których pomaga* Q. Tarantino
*pomaga - Tarantino nie jest reżyserem tego filmu!!!
Z tego co mi wiadomo Quentin był tylko producentem. Wyłożył kasę i dalej się nie mieszał w powstawanie tego filmu, czyli nie wiem czy określenie "pomagał" jest tutaj dobre
Co do "Mgły" to zdecydowanie odradzam. Nawet nie chce mi się rozpisywać jak żałosny był ten film.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum