Wysłany: 2006-02-19, 17:31 Pytania i komentarze do sesji
Na dzień dobry w tym topiku podam
Zasady gry i pisania postów.
Wcielając sie w postać, każdy z postów piszecie w pierwszej osobie. Przed tekstem wlepiacie do każdego postu avik postaci. Prócz typowo dialogowych form, możecie opisywać swoje aktualne doznania, estetyczne, fizyczne, psychiczne, ale nie wspomnienia, na wspomnienia będzie osobny topik i rozmyślania „co by było gdyby”, chyba że w formie dialogu z druga osobą, lub grupą osób. Po prostu nakazuje to logika. Nikt nie „myśli na głos”. A posty czytać będą wszyscy gracze, wiec nie miało by to sensu. Dialogi piszcie kursywą.
Np:
Zasłoniłam oczy przed wścibskimi promieniami słońca, które utrudniały widoczność. Ujrzana prze ze mnie osoba, przy drugim końcu plaży , nie była nikim mi znanym. Zaniepokojona, uważnie, starając się by intruz mnie nie zobaczył wracam do pozostałych. W krótkich słowach mówię:
Najwyraźniej nie jesteśmy tu sami. Nie uwierzycie, ale na tym cholernym pustkowiu ktoś jest.
W takim momencie pewnie rozegra sie dyskusja co kto i jak. Jeśli na ten przykład postanowicie sprawdzić kto to, nie piszecie co widzieliście na plaży, bo od tego jestem ja. I tak np odp. MG może brzmieć.
Na plaży nie dostrzegliście żywego ducha.
Jeśli ktoś zechce iść w to miejsce (do drugiego końca plaży). Informuje o tym w poście np.
Odwracam się informując towarzyszy:
- Idę w to miejsce, być może Edi nie miał zwidów - posyłam Ediemu nieco złośliwy uśmieszek, odwracam zmierzajac ku miejscu, w którym Edi widział nieznajomego
I znów miejsce na MG, który na przykład informuje
Widzisz na piasku ślady stóp ciągnące sie wzdłuż linii wody przez około 3 metry. Potem ślady gwałtownie urywają się.
Jeśli macie do mnie pytania odnośnie działania postaci w poscie, piszecie je pod postem np:
[pytanie do MG – czy udało mi się złapać Ediego?] - (w poście dajmy na to pisałeś że go gonisz)
Dość łopatologiczne te moje tłumaczenia, ale mają za zadanie ułatwić nam rozgrywkę.
Kolejna sprawa nie piszcie posta pod swoim postem, poczekajcie na rekcje innych, to chyba logiczne. Jeśli chcecie coś zmienić używajcie opcji „edytuj”.
To chyba tyle Reszta w praniu wyjdzie
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
To ja tylko dodam, ze pod zadnym pozorem nie mozemy kierowac innymi postaciami, nawet NPC (Non player character) czyli postaciami nie odgrywajacych szczegolnej roli, a tymbardziej innymi graczami . Jesli bylaby potrzeba, ze ktos np. zauwazy takiego NPC (jak w powyzszym przykladzie) to instrukcje gracz otrzyma od MG (Mistrza Gry), czyli Allishy. To chyba tyle. Mam nadzieje, ze wszyscy zrozumieja .
P.S. Jakby co podam jeszcze liste graczy, która byla podana wczesniej w dziale Rozrywka, w temacie "RGP Lost - na tym forum" :
- Mumin
- Rebekasa
- Nomos
- ---Boone---
- Fiona
- Paulov
_________________ Zycie tak wiele od nas wymaga... dlaczego czasem nie daje rady?
Ostatnio zmieniony przez Fiona 2006-02-19, 18:17, w całości zmieniany 3 razy
Mam jeszcze pytanie do Allishi, jak będzie na forum Czy nad swoją wypowiedzią ja też mam dawać swojego avka? Bo jak widzisz umieściłam go zamiast mojego starego jak narazie na stałe
_________________ You say on me...
B - [beautifull]
I - [ideal]
T- [talented]
C- [competence]
H- [honey]
...
Yes, I am Bitch
Rebekasa nie wlepiej w takim razie. Pozostali proszę wlepiać. Nordowi przewiduje inną rolę Być może Was zaskoczy
Nie kreujcie npców- czyli postaci obecnych w grze nie prowadzonych przez was, mozecie jedynie opisac wrazenie, opinię na temat. Od kreowania jestem ja.
Dajcie mi chwilę to zrobię topik sesję.
Paulov, znajdź dla siebie avik i wlepiej nadtekstem postu, co byś my mieli znacznie bardziej realistyczne pojęcie o Twojej fizjonomi
Acha mam nadzieję, ze do wszytkich, do których miało dojść wymienione we wstępniaku PW, doszło
Kolejna sprawa, jeśli zastanwiacie sie, czy pisać po moim poście skierowanym do Nomos, to nie ma problemu. Kazdy mój post z pozycji enpeca bedzie tytułowany, na górze, doktórego gracza był skierowany
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
Znjdź na necie odpowiedni obrazek, byle nie za duży i piszac post najpierw zrób;
[img]tu bez żadnych spacji wlep adres obrazka[/img] - tyle filozofi
Pod spodem tekst
[ Dodano: 2006-02-20, 12:24 ]
Moi drodzy nie umawiajcie sie z enpecami, których sami kreujecie, (we wprowadzeniu możecie to robić, wyglad zewnetrzny, opis rozmowy itp - vide nomos) ni prowadźcie zaś rozmowy- typowego dialogu z npcem, od tego jestem ja. Jeśli chcecie np zagadać obcego (nie gracza, npca) piszcie np:
Zwracam uwagę na postawnego mężczyzne o ciemnych włosach. Uśmiecham sie leciutko mruzac oczy. Widząc, że równiez uśmiecha się lekko, unosząc brew. Podchodzę nieśpiesznie i zagajam niezobowiązująco:
-Pił pan może Szlonego kapra? - wskazuję na trzymany w dłoni kieliszek.
Tu kończycie posta i w pana ciemnowłosego wcielam sie ja. I mozecie gadać?
Jesli macie specjalne zyczenia co do npca to na gg zparaszam 1087030, bedzie szybciej. Zawsze czy jestm, czy mnie nie ma jestem mam staus niedostepny, wiec możecie mnie czasem złapać. Jesli nie zostawcie wiadomosć.
Mumin avika wlepiaj w posty
Chyba nastąpiło jakieś przesunięcie czasu w grze. Odnoszę wrażenie, że część osób jest jeszcze u schyłku dnia pierwszego, w zasadzie większość osób,ale np. Paulov jest już w dniu następnym! Trzeba coś z tym fantem zrobić, bo za chwilę się pogubimy!!!!
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum