Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-06-23, 17:39
1. Stary, kto ma (prawie) magistra z filologii angielskiej ja czy Ty? Live to jest czasownik przechodni i nieprzechodni, przymiotnik lub przyslowek. Wiec nie mozesz go uzyc wiec w zdaniu jako rzeczownika. I tyle. Co do tego, ze w wielu wypadkach nie uzywa sie "the" to najczesciej wynika to z uzusu jezykowego, ktory najlatwiej sprawdzic wpisujac haslo w Googlach w cudzyslow - zobacz sobie ile masz wyswietlen na "see you in next life", a ile na "see you in the next life". W tym wpisy na Twoj przyklad powielane sa glownie przez Polakow oraz innych non-native speakerow angielskiego. To, ze to nie sa slowa Desa mnie nic nie obchodzi, szczegolnie, ze on bodajze mowil "see you in another life, brother" dokladnie.
2. Cytujesz mnie powyzej i nadal nie rozumiesz, co cytujesz. Przedstawilem argument, ze wyspa jest na tyle duza, ze dziwnym jest, zdaniem Mike'a, iz nie zostala odkryta. Chodzilo mi o pokazanie wielkosci wyspy, jako pewnego fenomenu. To, ze powod nieodkrycia jest taki, a nie inny NIE MA TU NIC DO RZECZY.
3. Tak, pomylilem sie - mialem na mysli Mike'a, napisalem Walta.
No, no nasza wyspa zaczyna się rozrastać w kontynent...joke
Jak dla mnie to ów obiekt nie jest żadnym UFO ponieważ w miejscu gdzie spada wodospad (wiem, wiem...głupio brzmi) jest widoczne wcięcie w postaci półkola, które umożliwia jego spadanie (!) co z pewnością zostało zaplanowane przy budowie tego
molocha...
Jak dla mnie jest to HQ wyspy, z którego wydawane były rozkazy, ale wątpliwe jest to, że
taki obiekt pojawi się w nastepnych sezonach ( choć po cichu liczę na to, iż się pojawi ).
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-12-18, 15:16
Ani headquater ani ufo- przeciez to fake, co bylo powiedziane. Z drugiej strony, troche zal, ze sztuczniak, bo wspaniala konstrukcja. Taka... LOSTowa:)
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum