Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MG
2007-02-22, 12:18
3x09 - "Stranger in a Strange Land"
Autor Wiadomość
choynka 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-08-29, 18:26   

Oj :) Przecież to jest małżeństwo a nie para nastolatków zabawiających się ze sobą... Nie będe tutaj teraz robiła wykładu z życia w rodzinie, ale współżycie między żona a mężą jest czymś normalnym... :wink: Zakrza wspomniał dobrą scenę, kiedy po powrocie Jina na plaże wychodzą obydwoje z namiotu a Sun czule przytulała się do swjego męża. Poza tym równie dobrze można by postawić zarzut, że to niepoważne ze strony Sawyera i Jacka, że grali w pokera, czy, że Hugo zrobił pole golfowe pomimo tego, że wyspa nie należy do najbezpieczniejszych miejsc. Rozbitkowie, oprócz tego, że od czasu do czasu biegają z krzykiem po dżungli, to w międzyczasie żyją normalnie, śpia, jedzą, kŁóCą się, i zapewne kochają ... :P

// Choynka, a co to za literówka? :mrgreen:

O żesz TY, czekaj Ty czekaj :devil2:
Ostatnio zmieniony przez choynka 2006-08-29, 18:53, w całości zmieniany 3 razy  

MG 
The Joker

Wysłany: 2006-08-29, 18:35   

Ale czy objawy ciąży pokazałyby się tak szybko?

choynka 

Wysłany: 2006-08-29, 18:40   

MG napisał/a:
Ale czy objawy ciąży pokazałyby się tak szybko?

Od razu na pewno nie :P Średnio 2-3 miesiąc od zajścia w ciąże jesli mówimy o objawach, ale testy ciążowe mogą wykazać 14-dniową ciążę. Także jeśli scenarzyści przyjęli, że Sun zaszła w ciąże na wyspie, to będzie to jak dla mnie wiarygodne...
Ostatnio zmieniony przez choynka 2006-08-30, 09:26, w całości zmieniany 1 raz  

MarianCzyTyMnieKochasz 
you know you love me

Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2006-08-29, 18:52   

Matashow napisał/a:
E, wiesz akurat w to, że uleczyła bezpłodność jakoś nie wierze, bo Sun musiała zajść w ciąże przed katastrofą, a nie po, bo wątpie, żeby razem z Jinem zabawiali się po katastrofie.

A czemu po katastrofie nie? W końcu Jin i Sun to też ludzie którzy darzą siebie niezwykłym uczuciem. Każdy ma tam jakieś swoje potrzeby np. przytulenia się do kogoś, pocałunku. Normalna rzecz. Przeciez gdyby cały czas biegali po dżungli za Innymi to by zbzikowali.

choynka napisał/a:
PH3N-x napisał/a:
że wyspa nie miała żadnych magicznych własność, a choroba Locke'a była związana z psychiką, czy coś w tym stylu.

Też gdzieś o tym czytałam, że paraliż Locka miał podłoże psychiczne, a nie fizyczne. Pożyjemy, zobaczymy ...

Hmm...Oj to ja bym już bardziej przychylała się do tezy, że to pole magnetyczne wyleczyło Locka jak i Rose. Dopóki Desmond nie przekręcił kluczyka wszystko bylo ok.
No ale jak to choynka napisała: pożyjemy, zobaczymy...

Arwen 
lost in LOST

Wysłany: 2006-08-29, 19:32   

co do Sun i Jina, czytałam też gdzieś spoilery, że dziecko Sun niekoniecznie jest Jina.

A co do Rose, w odcinku z jej retrospekcjami, gdy była w Australii u tego "lekarza" wywiązał się taki dialog:

[Lekarz] Na ziemi są miejsca, z których emanuje potężna energia. Takie, jak to, nad którym|teraz jesteśmy. Być może ta energia jest pochodzenia geologicznego, magnetycznego albo to zupełnie inny rodzaj energii. W miarę możliwości udaje mi się|ujarzmić tę energię i przekazać ją innym.
[tutaj lekarz próbuje ujarzmić energię i przekazać ją Rose;)]
Nagle:
[L] Przykro mi. Nie mogę ci pomóc, Rose.
[Rose] Spodziewałam się tego.
[L] Nie chodzi o to,|że nie można cię uleczyć. Ale mówiłem już, że istnieją różne rodzaje energii. To nie jest odpowiednie miejsce dla ciebie.
[R] A gdzie ono jest?
[L] Sam chciałbym wiedzieć.

Więc na to wygląda, że wyspa jest tym miejscem, gdzie można było uleczyć Rose, bo była tam energia magnetyczna. A jeżeli teraz po przekręceniu kluczyka pole magnetyczne zniknęło, to bardzo prawdopodobne, że choroba Rose powróciła (stąd tytuł odcinka - remission - nawrót) i Rose umrze.

xD

Tetlik 
ZNAWCA Lost!

Wysłany: 2006-08-29, 20:19   

Być może to pole magnetyczne miało jakieś właściwości lecznicze. Być może uleczyło Locke'a, Rose i Jina. Zrozumiem zatem gdy Locke przestanie chodzić. Zrozumiem gdy Rose umrze. Ale, że Sun poroni? Jaki to miałoby mieć związek z polem? Przecież to Jin miał problemy z płodnością, nie ona. Skoro już doszło do zapłodnienia i płód zaczął się rozwijać, to dlaczego miałby nagle umrzeć?

Kie 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-08-30, 15:05   

Tetlik napisał/a:
Ale, że Sun poroni? Jaki to miałoby mieć związek z polem? Przecież to Jin miał problemy z płodnością, nie ona. Skoro już doszło do zapłodnienia i płód zaczął się rozwijać, to dlaczego miałby nagle umrzeć?

Właśnie też się nad tym zastanawiam. Skoro doszło do zapłodnienia to chyba wszystko powinno być ok ale sama nie wiem.
Matashow nie wiem czemu Sun i Jin mieliby zrezygnować ze współżycia po katastrofie. Prawda że są rozbitkami ale przecież nie są martwi nie??? :razz:

Jack13 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2006-08-30, 19:45   

Jak Jin miał problemy z płodnością to może ojcem tego dziecka jest kto inny. Słyszałem też takie informacje że Sun umrze ale to ponoć plotki.

Kie 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-08-31, 18:52   

Ponać plotki są takie że to Rose umrze....Jeżeli przeczytasz już całe forum i wstawisz we wszystkich tematach swoje durne posty to pewnie zauważysz że większość osób na tym forum skłania sie do teorii że to ten magnes(czy cokolwiek tam było w bunkrze) leczy i że dzięki niemu żyje Rose Locke chodzi a Jin mógł zapłodnić( :razz: jak to głupio brzmi) Sun. Z resztą to nie jest teoria lecz fakt i tyle.

PH3N-x 
...to próba wiary...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-08-31, 19:04   

Co do tego czy to fakt, to ja bym nie był taki pewny.
" Uraz nóg Locke's nigdy nie był urazem fizycznym " - to było podawane w temacie Mix spojlerów III sezon, tak więc nie możemy być do końca pewni czy magnez uzdrowił ich, czy też nie.

Kie 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-08-31, 19:43   

PH3N-x napisał/a:
" Uraz nóg Locke's nigdy nie był urazem fizycznym "

Szczerze mówiac to ne czytałam tego. Hmmmm...no to ciekawe. Ale ja i tak nadal myślę że ten magnes leczy. Wszystko na to wskazuje...Rose, Sun...No bardzo bym się zdziwiła gdyby okazało się to nieprawdą

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-08-31, 20:00   

Kie napisał/a:
Wszystko na to wskazuje...Rose, Sun...

Chyba raczej Jin, a nie Sun :P

Tak w ogóle to przyszło mi na myśl. Jeżeli kalectwo Locke'a jest spowodowane przez jego psychikę to tak samo może to zadziałać w drugą stronę. Jego psychika może go uleczyć. Idąc dalej...
Rose już kiedyś miała przestój w chorobie, potem gdy spotykała się z Bernardem okazało się, że nadszedł nawrót. To już miało być nieodwracalne, ale co jeśli było. Może to jakiś cud. Idąc dalej i akceptując taki rozwój wypadków...Te dwie osoby mogły zostać uleczone przez psychikę oraz cud, a nie wyspę. Sun może być w ciąży z kimś innym niż Jin, a wtedy okazało by się, że wyspa tak naprawdę nie uleczyła nikogo. Ale to tylko takie moje wymysły :P
-T--ten
by Matashow ®

Pidlus 

Wysłany: 2006-08-31, 20:36   

Cytat:
emission-remisja (mam nadzieje, że to dobrze tłumacze ). Prawdopodobnie chodzi o powrót choroby.

Remisja - powrót choroby? O ile dobrze wiem remisja oznacza, że choroba przestaje postępować, a dopiero po niej następuje nawrót choroby. W przypadku białaczki: na początku choroby wystepują długie remisje, a im dłużej trwa choroba tym są krótsze. Potem już w ogóle nie występują i się umiera... Oczywiście zdarzają się wyleczenia. (chodzi głównie o białaczkę szpikową, limfatyczna leczy się w 70-80% przypadków)
Remission to także wybaczenie i darowanie długu. :P

Tetlik 
ZNAWCA Lost!

Wysłany: 2006-08-31, 20:58   

Matashow napisał/a:
Te dwie osoby mogły zostać uleczone przez psychikę oraz cud

Przepraszam, ale nie rozumiem. Co znaczy, że ktoś został wyleczony przez cud?

Jack13 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2006-09-01, 06:27   

Może ja wyjaśnie. Chyba chodziło o to ,że choroba jest nie uleczalna a jednak wyzdrowiaj z tego to się nazywa ,żewyzdrowiał przez cud.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi