Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: choynka
2006-07-04, 10:27
Dharma + Others - Poważne Wyjaśnienie
Autor Wiadomość
Matashow 
Lost rox

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-05-29, 17:04   Dharma + Others - Poważne Wyjaśnienie

1- Mam nadzieje, że jeszcze tego nie było. 2-Sorry, że osobny temat.
3-Hmm otóż wczoraj oglądałem na AXN odcinek 2x18 "Dave". I zaobserwowałem coś co mnie zaciekawiło. Otóż o tym, że Othersi wiele mają wspólnego z Dharmą, wiemy, ale ja znalazłem coś jakby nowego i coś co nie zaprzeczalnie temu dowodzi =)
Po obejrzeniu 2x23, 2x24 dobrze wiemy co się dzieje gdy liczby nie zostaną wprowadzane m.in. hieroglify. W 2x18 "Henry Gale" mówi do Locke'a, że "stał przy komputerze i nic nie zrobił. Wyświetliły się tylko jakieś czerwone hieroglify...", co potwierdza, że "Henry" dobrze wie co stanie się gdy liczby nie zostaną wpisane. Pytanie, od kogo? skąd? Może wie to od Dharmy, a może kiedyś był w tym bunkrze ??
-T--ten
by Matashow ®

Desmond_Dharma 
Wazzup Brother??

Wysłany: 2006-05-29, 20:33   

i dla tych kilku zdań założyłeś osobny temat??? Człowieku- może powinieneś pisać o tym w Dziale Teorie..... :wink: :shock:

Matashow 
Lost rox

Wysłany: 2006-05-29, 21:08   

Człowieku a czy wiesz co to znaczy teoria ? Teoria - to jakieś nasze domysły snute jakimiś wydarzeniami.
Teoria - teoria
rz. ż IIb 1. ‘usystematyzowany zbiór ogólnych informacji, praw, twierdzeń; wiedza pomocna w wyjaśnianiu określonego zespołu zjawisk’ 2. ‘zdanie, sąd, teza, mające coś tłumaczyć, lecz niedające się...

Poza tym założyłem nowy temat po to, aby dyskutowano tylko o tym, a dyskusja nie była przerywana przemyśleniami na inny temat, np. co spowodowało wyrzut pokrywy w powietrze (pokrywy z napisem kwarantana)

Po drugie, wg Ciebie jeżeli zakładam nowy temat to powininiem napisać 20 stron A4?

Po trzecie...powiem Ci słowami co zapamiętałem z jednej z nielicznych Mszy Św. w moim życiu "Drzazge dostrzegasz w oku czyimś, a belki w swoim nie widzisz" :)
Gdyby tak popatrzeć na Twoje "posty" to są to raczej jakieś jednozdaniowce, którymi sobie nabijasz posty nie wiadomo po co ?!
-T--ten
by Matashow ®

Raven 
Shit.....=)

Wysłany: 2006-05-29, 21:25   

w sumie nie jest to nic aż tak odkrywczego.. :) chyba to już było nawet gdzies tu piasne... tak mi się wydaje ale mogę sie mylić

Desmond_Dharma 
Wazzup Brother??

Wysłany: 2006-05-29, 21:28   

Mata519 napisał/a:
Człowieku a czy wiesz co to znaczy teoria ? Teoria - to jakieś nasze domysły snute jakimiś wydarzeniami.
Teoria - teoria
rz. ż IIb 1. ‘usystematyzowany zbiór ogólnych informacji, praw, twierdzeń; wiedza pomocna w wyjaśnianiu określonego zespołu zjawisk’ 2. ‘zdanie, sąd, teza, mające coś tłumaczyć, lecz niedające się...

Poza tym założyłem nowy temat po to, aby dyskutowano tylko o tym, a dyskusja nie była przerywana przemyśleniami na inny temat, np. co spowodowało wyrzut pokrywy w powietrze (pokrywy z napisem kwarantana)

Po drugie, wg Ciebie jeżeli zakładam nowy temat to powininiem napisać 20 stron A4?

Po trzecie...powiem Ci słowami co zapamiętałem z jednej z nielicznych Mszy Św. w moim życiu "Drzazge dostrzegasz w oku czyimś, a belki w swoim nie widzisz" :)
Gdyby tak popatrzeć na Twoje "posty" to są to raczej jakieś jednozdaniowce, którymi sobie nabijasz posty nie wiadomo po co ?!

1.Powiem tak(trudno powtórzę się) o tym o czym Ty piszesz powstał osobny topic więc proponowałbym tam pisać.

2.A czy ja coś takiego napisałem????
3. Wiesz jak ja wchodzę i piszę na forum to piszę to co uważam. A ponieważ to b.często zgadza się z wypowiedziami wcześniej już zapisanymi to piszę jeszcze to co nie zostało dodane ode mnie. Zobaczymy czy po 2 miesiącach też nie będziesz pisał 1,2 zdaniowców- mądrala jesteś bo jesteś nowy. Z czasem przyjdzie Ci coraz trudniej pisać nowe posty, wnoszące rzeczywiście coś nowego,w dodatku długie jak Ty to już ująłeś :wink: :-?

XavierSS 
THINK BEFORE POSTING

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-05-29, 21:51   

Desmond_Dharma napisał/a:
3. Wiesz jak ja wchodzę i piszę na forum to piszę to co uważam. A ponieważ to b.często zgadza się z wypowiedziami wcześniej już zapisanymi to piszę jeszcze to co nie zostało dodane ode mnie. Zobaczymy czy po 2 miesiącach też nie będziesz pisał 1,2 zdaniowców- mądrala jesteś bo jesteś nowy. Z czasem przyjdzie Ci coraz trudniej pisać nowe posty, wnoszące rzeczywiście coś nowego,w dodatku długie jak Ty to już ująłeś

Dez wez mnie nie rozśmieszaj a zacznij się wzorować na tych co piszą długie posty. Nomos , Allisha, Choynka są tu długo a piszę długie, rzetelne i ciekawe posty, nie marudź tu na dobrego usera :roll: :wink:

xavierss

jujor 
freerider

Wysłany: 2006-05-29, 22:03   

wooooooooooow brawo dla tego pana! strasznie odkrywcze, na prawde dzieki twojemu tematowi bede lepiej rozumial losta...:/

to moze ja zlaoze temat, ze zauwazylem ze rozbitkowie nie wiedza kim sa othersi. rownie oczywiste...

zauwazam tendencje ze,lubicie jak sie pisze w waszych tematach czy cos w tym stylu.nie wiem dowartosciowuje was to czy cos...nie wnikam. dla mnie temat totalnie bez sensu, do zamkniecia.no offence

XavierSS 
THINK BEFORE POSTING

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-05-29, 23:42   

ludzie spokój ma być
Matt

xavierss

PH3N-x 
...to próba wiary...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-05-30, 11:57   

Des, Mata516 jest tu dłużej niż ty, więc argument, że nowemu łatwiej pisać posty jest nie na miejscu.

Żeby nie było, jak na mój gust to Henry musi wiedzieć o komputerze od Dharmy innej możliwości nie widze. Jak na mój gust to Henry nie był wcześniej w bunkrze.
Hmm choć, przecież on przyszedł po Locke'a, tak więc nie koniecznie musiał wiedzieć o komputerze i liczbach, tak więc nasuwa mi sie wniosek, że Henry nie jest zwykłym szarym Othersem :D
Under the bridge downtown I gave my life away

Kacper 
...::LOST::...

Wysłany: 2006-05-30, 12:06   

Eh, gadacie o offtopicu, a sami właśnie go tworzycie. Jeśli macie problem co do tego tematu, napiszcie o tym osobie, ktora zalozyla temat na pw. BO nawet jesli ten temat jest offtopiciem, to wy komentujac to, powiekszacie ten offtopic, wiec... dziala wbrew swojemu zdaniu na temat offtopicowania... eh, bez komentarza... takie cos jak pw naprawde istnieje :)

Henrymoże być i jednym z naukowców dharmy i jednym z Othersów. Wszystko mozliwe :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi