Wysłany: 2006-08-24, 10:07 Hieroglify w bunkrze przy zerowym liczniku -moje śledzwto ;)
Z Lostpedii odświeŻyłem sobie obraz hieroglifów z bunkra. Poszperałem też trochę w sieci i wyszukałem artykuł na temat egipskich hieroglifów i w ogóle pisma ideograifcznego itp.
OTO ON
Chciałem Wam przedstawić moje spostrzeżenia... możemy się wspólnie zastanowić w tym wątku nad znaczeniem. Jeśli w ogóle jakieś jest...
I tak... hieroglify przy "zerowym" liczniku w stacji SWAN wyglądają tak:
Znaki jakie IMHO tu występuja to :
zdecydowanie tzw. elaf
oraz co prawda odrwócone ale na 99% z tego rysunku
znaki z 2 wiersza : znak 3-ci i 8-smy (ostatni).
Dodatkowo z Lostpedii pokazane są znaki, które widać się na chwilę na liczniku się ale nie blokują :
W/g mnie to na 99% znaki 1-wszy (nóż, ciąć) i 2-gi (jeść, pić, mówić, mysleć, czuć) z ostatniego wiersza na tym rysunku:
No to ja teraz zaczynam główkować ... Was też zachęcam... może coś z tego da się wykombinować.... poza tym 2 znaków nie rozpoznałem...może ktoś z Was coś znajdzie w sieci ??
// Muminek
_________________ ...crazy people don't know they're going crazy, they think they're getting saner.
Eee...Tobie rozchodzi się o to co one znaczą ? Jeśli tak to już dawno zostało to rozwiązane - i to nawet przecież na forum można znaleźć. Znaczą one : zaświaty, świat umarłych - coś takiego jeśli dobrze pamiętam.
_________________ -L--lubie
-O--oglądać
-S--serial
-T--ten
by Matashow ®
Eee...Tobie rozchodzi się o to co one znaczą ? Jeśli tak to już dawno zostało to rozwiązane - i to nawet przecież na forum można znaleźć. Znaczą one : zaświaty, świat umarłych - coś takiego jeśli dobrze pamiętam.
tak?? no to poszukam na forum... ale czemu akurat ozanczają TO co napisaleś i kto to ROZWIĄZAŁ ?? ....
Ja byłem po prostu ciekaw czy jest faktycznie jakieś ustalone przez mądre głowy od hieroglifów znaczenie poszczególych symboli, jakie maja przypisane ...słowa... czy czynności może... naukowo ustalone... a co one oznaczają w połączeniu... pewnie zależy od interpretacji...
Po prostu zainteresowało mnie czy to faktycznie odpowiedniki heiroglifów egipskich czy też nie...
Teraz tez widzę, że w Lostopedii jest sporo teori i wytłumaczeń tych znaków... ja po prostu tam nie zglądałem i myślałem, że odkrywam Amerykę . Ale przynajmniej poszedłem tymi samymi tropami...
_________________ ...crazy people don't know they're going crazy, they think they're getting saner.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum