Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: XavierSS
2007-01-14, 16:33
2x14 - "One Of Them"
Autor Wiadomość
Sayid 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-02-17, 20:16   

15 za tydzień "22 luty "Maternity Leave"", a 16 za 3 tygodnie.

syruq

hipopotam 
John Lock

Stopien uzależnienia: Widz
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-02-17, 20:19   

ok :D machnalem sie :) co nie zmienia faktu ze juz nie dlugo bedzie trzeba duzo dluzej czekac :wink:

IniuLost 
Zi00m L00st

Wysłany: 2006-02-17, 20:24   

Plotka napisał/a:
z identycznymi znaczkami i oznaczaja "swiat niezginie"

Kto puścił plotę, że to oznacza "świat nie zginie"? Ja mam wiarygodne źródło, które inaczej tłumaczy hieroglify: http://lost.cubit.net/inv...0e84dff172b81f7

Jeśli ktoś umie angielski, to sam sobie przetłumaczy ew. poprawi mnie, jeśli się mylę. Owe hieroglify mają alternatywnie dwuznaczne tłumaczenie:
A) Causative die - przyczyna śmierci tudzież przyczynowa śmierć
B) Cause to die - spowoduje śmierć

Pozdrawiam

Dziopson 
Addicted to LOST

Wysłany: 2006-02-17, 20:46   

SPOILER

ten henry gale to na 100% inny - skad wiem? w czarnoksiezniku z krainy oz, byl to woj dorotki, ktory przybyl balonem do tej krainy. mysle ze henry poprostu przedstawil znana mu bajke. pozatym jak powiedzal balon ma okolo 100m wysokosci, balony maja okolo 43metry wysokosci a on wciska im caly czas kita

a hieroglify oznaczaju cause to die-tak jest napisane na lost media- jesli sie niemyle oznaczac to moze nabawic sie smierci, spowodowac smierc, itp

edit- niezauwazylem postu powyrzej co do znakow :)

hipopotam 
John Lock

Stopien uzależnienia: Widz
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-02-17, 21:04   

ja tylko przytoczylem to co ktos wczesniej mowil. a na tej focie z hieroglifami wyraznie widac Cous die, na poprzedniej bylo rozmazane. czyli Couse to Die >> a to nie jest zbyt skomplikowane do przetlumaczenia. :shock:

czyli jednak cos nie tak z tymi znakami :shock: to czekamy do 23lutgo :twisted:
Ostatnio zmieniony przez hipopotam 2006-02-17, 22:44, w całości zmieniany 1 raz  

mgrpiter 

Wysłany: 2006-02-17, 21:40   

widzieliscie juz zwiastun idcinka 15.......moze byc ciekawie :P

Mara$ 
Ĺősţ Ŕůĺëss

Wysłany: 2006-02-17, 22:12   

Prosze nie pisać tutaj o 15 odcinku.

test 

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2006-02-18, 08:01   

czy nie mozecie zrobic w bbcodzie tak jak jest to np na www.movieforum.pl z spoilerami uzywajac znacznikow [spoiler] tekst [/spoiler] bo tak to bez sensu

Cytat:
Oni sa normalnie ***** zamiast zaryzykowac i nie wpisac liczb to ciagle to robia. Przeciez dzieki temu moga sie wydostac z wyspy, a jesli zgina no to trudno sie mowi,

hahahahhaha za mocna argumentacja "trudno sie mowi" Ty chyba nie masz pojecia o czym piszesz, oni chca przezyc, ale nie zginac w debilny sposob nie naciskajac klawisza, ktory nie wiadomo co spowoduje...

jujor 
freerider

Wysłany: 2006-02-18, 11:06   

mnie sie wydaje ze takie urywanie watkow moze byc irytujace ale na bank beda one rozwiazane. i pozwala to miec nadzieje na to ze nastepone odcinki beda ciekawe...a z tym co pisal Dziopson, to bardzo ciekawe :D

Lady_Kate 
Jack is the best!

Wysłany: 2006-02-18, 20:24   

SPOILER (niecałkiem :P )

Ja wkońcu obejrzałam ten odcinek... Sawyer jest... okrutny! Musiał zabijać tą biedną żabke? Odcinek nawet mi się podobał. Najbardziej podobała mi się sena kiedy Jack trzymał Locka i kazał mu otworzyć drzwi. Lock niezdążył wpisać kody i na liczniku pojawiły się hieroglify i słychać było że włancza się jakaś maszyna, gdy wpisał kod to ta maszyna się wyłączyła... Co to mogło być??? Narazie niewiem co myśleć o tym nowym gościu... czy on jest od innych??? Niemam pojęcia co o nim w tym momencie myśleć. Niemoge się doczekać następnego odcinka !:) Pozdro :)

Euro 

Wysłany: 2006-02-19, 00:56   

Ten Henry powiedział, że jego żona zachorowała. Desmond też wypytywał Locka o to czy ktoś z nich zachorował. Myślę, że ci inni wiedzą o tej chorobie, a ten Henry jest jednym z nich bo dokładnie opisał co kiedy dolegało jego żonie podczas choroby.

Fiona 
Just me...

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-19, 10:37   

A moze to oni rozprzestrzeniaja te zaraze, jak im ktos nie pasuje. Moze chca z ten sposob wygryzc przeciwnikow, ze tak powiem hehe:P:P

M4TIZ 
Man of Science

Wysłany: 2006-02-21, 00:02   

http://upload.wikimedia.o...neOfThemCap.jpg

To jak świat nie zginie, czy wszyscy zginiemy??

Korzystając z jednej z tabelek hieroglifów ułożyłom mi się: SW_R_
Gdyby było swan to logicznie, moze sword, ale to nie lostowe. Ciężko zgadnąć.
W każdym razie bunkry są połączone ze sobai mogą się kontaktować... jak myślicie czy othersi iwedzą, ze w bunkrze włączyło się "odlicznie krytyczne". Może oni nadzorują cały czas prace w bunkrze.

xeL 
m0ps!k

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-21, 20:10   

Ja o tym wszystkim mysle inaczej..
Zacznijmy od żabki - może on była zmutowana i pochodziła ze stacji zoologicznej? ^^
Rekin ten co polował na rannego w ramie Sawyer'a na ogonie też miał znaczek DHARMA (na zabie nie zauwazylem:D)

Teraz to co wyrywa drzewa, co porwało pilota i rozszarpało go, a potem powiesiło na drzewie (za jajca D:)^^ .. Jak stanęło oko w oko z Mr. Eko i jakby przelecieć klatka po klatce przez ten dym, to jak jest kamera w srodq tego dymu takiego, to tam widać czyjeś twarze, - o ile sie nie myle to była tam twarz brata Pana Eko.. I jeszcze tak mi się nasunęło, że w czasie włączenia się alarmu to coś się uaktywnia ; o buehehe ^^

Zegar, hieroglify, przypatrzcie się uważnie, na jednym obrazku gdzieś w net'cie widziałem ten drugi kwadracik: jakas taka kreska i dwie KROPKI były, a na tym: http://i39.photobucket.co...hieroglyphs.jpg jakos tych dwoch kropek w drugim hieroglifie nie moge znalezc ; o

Inna sprawa, ten pan baloonownik wspomniał, że jego żona zachorowała. Pan Desmond pytał Jack'a czy ktoś na wyspie chorował/zachorował.. z trailer'a 15 odcinka dowiadujemy się, że istnieje inny bunkier - szpital, i tam była nawet ta Claire.. Od strony wewnętrznej włazu, który znalazł Lock'e widnieje napis: KWARANTANNA - jedno z drugim się wiąże..

Mhm.. jak coś wykminie to dam znac ; >

Chaber 

Wysłany: 2006-02-22, 10:12   

Poprostu na początku zbudowano wszystkie bunkry, a jak się pojawiła choroba to schowali się bunkrze Łabędź napisali na włazie KWARANTANNA i wpisywali liczby. Nie wychodzili stamtąd, bo myśleli, że choroba dalej panuje na wyspie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi