Jeśli ktoś umie angielski, to sam sobie przetłumaczy ew. poprawi mnie, jeśli się mylę. Owe hieroglify mają alternatywnie dwuznaczne tłumaczenie:
A) Causative die - przyczyna śmierci tudzież przyczynowa śmierć
B) Cause to die - spowoduje śmierć
ten henry gale to na 100% inny - skad wiem? w czarnoksiezniku z krainy oz, byl to woj dorotki, ktory przybyl balonem do tej krainy. mysle ze henry poprostu przedstawil znana mu bajke. pozatym jak powiedzal balon ma okolo 100m wysokosci, balony maja okolo 43metry wysokosci a on wciska im caly czas kita
a hieroglify oznaczaju cause to die-tak jest napisane na lost media- jesli sie niemyle oznaczac to moze nabawic sie smierci, spowodowac smierc, itp
ja tylko przytoczylem to co ktos wczesniej mowil. a na tej focie z hieroglifami wyraznie widac Cous die, na poprzedniej bylo rozmazane. czyli Couse to Die >> a to nie jest zbyt skomplikowane do przetlumaczenia.
czyli jednak cos nie tak z tymi znakami to czekamy do 23lutgo
_________________ Chcesz powiekszyc swoje zarobki, nic prostrzego klikaj ;] Fenomenalne warunki 5centow klik / 50klikow dziennie / 100% Ref.
Ostatnio zmieniony przez hipopotam 2006-02-17, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
czy nie mozecie zrobic w bbcodzie tak jak jest to np na www.movieforum.pl z spoilerami uzywajac znacznikow [spoiler] tekst [/spoiler] bo tak to bez sensu
Cytat:
Oni sa normalnie ***** zamiast zaryzykowac i nie wpisac liczb to ciagle to robia. Przeciez dzieki temu moga sie wydostac z wyspy, a jesli zgina no to trudno sie mowi,
hahahahhaha za mocna argumentacja "trudno sie mowi" Ty chyba nie masz pojecia o czym piszesz, oni chca przezyc, ale nie zginac w debilny sposob nie naciskajac klawisza, ktory nie wiadomo co spowoduje...
mnie sie wydaje ze takie urywanie watkow moze byc irytujace ale na bank beda one rozwiazane. i pozwala to miec nadzieje na to ze nastepone odcinki beda ciekawe...a z tym co pisal Dziopson, to bardzo ciekawe
Ja wkońcu obejrzałam ten odcinek... Sawyer jest... okrutny! Musiał zabijać tą biedną żabke? Odcinek nawet mi się podobał. Najbardziej podobała mi się sena kiedy Jack trzymał Locka i kazał mu otworzyć drzwi. Lock niezdążył wpisać kody i na liczniku pojawiły się hieroglify i słychać było że włancza się jakaś maszyna, gdy wpisał kod to ta maszyna się wyłączyła... Co to mogło być??? Narazie niewiem co myśleć o tym nowym gościu... czy on jest od innych??? Niemam pojęcia co o nim w tym momencie myśleć. Niemoge się doczekać następnego odcinka !:) Pozdro
Ten Henry powiedział, że jego żona zachorowała. Desmond też wypytywał Locka o to czy ktoś z nich zachorował. Myślę, że ci inni wiedzą o tej chorobie, a ten Henry jest jednym z nich bo dokładnie opisał co kiedy dolegało jego żonie podczas choroby.
Korzystając z jednej z tabelek hieroglifów ułożyłom mi się: SW_R_
Gdyby było swan to logicznie, moze sword, ale to nie lostowe. Ciężko zgadnąć.
W każdym razie bunkry są połączone ze sobai mogą się kontaktować... jak myślicie czy othersi iwedzą, ze w bunkrze włączyło się "odlicznie krytyczne". Może oni nadzorują cały czas prace w bunkrze.
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-21, 20:10
Ja o tym wszystkim mysle inaczej..
Zacznijmy od żabki - może on była zmutowana i pochodziła ze stacji zoologicznej? ^^
Rekin ten co polował na rannego w ramie Sawyer'a na ogonie też miał znaczek DHARMA (na zabie nie zauwazylem:D)
Teraz to co wyrywa drzewa, co porwało pilota i rozszarpało go, a potem powiesiło na drzewie (za jajca D:)^^ .. Jak stanęło oko w oko z Mr. Eko i jakby przelecieć klatka po klatce przez ten dym, to jak jest kamera w srodq tego dymu takiego, to tam widać czyjeś twarze, - o ile sie nie myle to była tam twarz brata Pana Eko.. I jeszcze tak mi się nasunęło, że w czasie włączenia się alarmu to coś się uaktywnia ; o buehehe ^^
Zegar, hieroglify, przypatrzcie się uważnie, na jednym obrazku gdzieś w net'cie widziałem ten drugi kwadracik: jakas taka kreska i dwie KROPKI były, a na tym: http://i39.photobucket.co...hieroglyphs.jpg jakos tych dwoch kropek w drugim hieroglifie nie moge znalezc ; o
Inna sprawa, ten pan baloonownik wspomniał, że jego żona zachorowała. Pan Desmond pytał Jack'a czy ktoś na wyspie chorował/zachorował.. z trailer'a 15 odcinka dowiadujemy się, że istnieje inny bunkier - szpital, i tam była nawet ta Claire.. Od strony wewnętrznej włazu, który znalazł Lock'e widnieje napis: KWARANTANNA - jedno z drugim się wiąże..
Poprostu na początku zbudowano wszystkie bunkry, a jak się pojawiła choroba to schowali się bunkrze Łabędź napisali na włazie KWARANTANNA i wpisywali liczby. Nie wychodzili stamtąd, bo myśleli, że choroba dalej panuje na wyspie.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum