Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: XavierSS
2007-01-14, 16:33
EKO
Autor Wiadomość
BENITO 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-02-13, 19:41   

Ale wy gadacie nie widzieliscie że zabił ksiedza jak był mały :!: jak moze byc kapłanem gdzie tu logika :lol:

kes 
http://ogame.pl/

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-02-13, 19:47   

Krzysiek napisał/a:
Ale jeszcze dochodzi do tego kwestia, czy to papierek czyni kapłanem? może i nie ma na to papierów, ani święceń, ale to nie to decyduje o kapłaństwie...

Papier to chyba ma, święceń nie ma.
Instytucja kościelna tak już jest zrobiona, ze są potrzebne i święcenia i papierek, żeby być księdzem. Bez tego to sobie można być co najwyżej pobożnym człowiekiem.

---Boone--- 
Lost is the best

Wysłany: 2006-02-13, 20:36   

BENITO napisał/a:
Ale wy gadacie nie widzieliscie że zabił ksiedza jak był mały :!: jak moze byc kapłanem gdzie tu logika :lol:

On nie zabił księdza, to był tylko starzec. A co do tematu czy jest księdzem to może się nim czuje, ale dla Kościoła nie jest księdzem. :|

kes 

Wysłany: 2006-02-13, 20:39   

---Boone--- napisał/a:
[...]A co do tematu czy jest księdzem to może się nim czuje, ale dla Kościoła nie jest księdzem. :|

O właśnie. Święte słowa. Instytucja kościelna jest zła :mrgreen:

Zink 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-02-13, 20:44   

kes napisał/a:
Krzysiek napisał/a:
Ale jeszcze dochodzi do tego kwestia, czy to papierek czyni kapłanem? może i nie ma na to papierów, ani święceń, ale to nie to decyduje o kapłaństwie...

Papier to chyba ma, święceń nie ma.
Instytucja kościelna tak już jest zrobiona, ze są potrzebne i święcenia i papierek, żeby być księdzem. Bez tego to sobie można być co najwyżej pobożnym człowiekiem.

Nie zrozumielismy sie, chodzilo mi o to ze to nie papier albo swiecenia swiadczą o kapłaństwie, bo to tylko regulacje prawne symbole, Eko w pewnym sensie przejął kapłaństwo po swoim bracie, tak jaky na jego miejsce.

http://img146.imageshack....iehiehie2ui.gif

kes 

Wysłany: 2006-02-13, 20:50   

Krzysiek napisał/a:
Nie zrozumielismy sie, chodzilo mi o to ze to nie papier albo swiecenia swiadczą o kapłaństwie, bo to tylko regulacje prawne symbole, Eko w pewnym sensie przejął kapłaństwo po swoim bracie, tak jaky na jego miejsce.

Spoko. Można powiedzieć, że przejął kapłaństwo i czuje się księdzem, ale prawnie nim nie jest. Niestety cała instytucja kościelna jest tak urządzona, że trzeba mieć papierek i święcenia.

Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 20:59   

Cytat:
Niestety cała instytucja kościelna jest tak urządzona, że trzeba mieć papierek i święcenia.

No właśnie, nie wiara a papier, cóz za hipokryzja :?

Cytat:
Ale wy gadacie nie widzieliscie że zabił ksiedza jak był mały Exclamation jak moze byc kapłanem gdzie tu logika Laughing

Eee? Nie ksiedza, jak juz ktoś wspomniał, a nawet jak by zabił to co? Spowiedź, pokuta, żal za grzechy oczyszczają, a błądzić jest rzecz ludzką :P
Za cholerę w Twoim wywodzie logiki nie widzę :P

---Boone--- 
Lost is the best

Wysłany: 2006-02-13, 21:04   

Allisha napisał/a:
Eee? Nie ksiedza, jak juz ktoś wspomniał, a nawet jak by zabił to co? Spowiedź, pokuta, żal za grzechy oczyszczają, a błądzić jest rzecz ludzką Razz

(To ja to wspomniałem tak przy okazji :wink: ) Ale za taki grzech spowiedź musi się odbyć chyba u biskupa

Allisha 

Wysłany: 2006-02-13, 21:27   

Wiesz jakoś nie przywiazuje wagi do spowiedzi rzymsko katolickiej. Utrzymanie jej tajemnicy sprawia wielu kapłanom problem. Żal za grzechy i własne sumienie jest najlepszym spowiednikiem :wink:
Myślę, że tak z Eko było. Wspiął sie na wyżyny duchowe kapłaństwa. Wielu tzw księży mogło by mu pozazdrosciś czystosći ducha i siły wiary. Do tego papier nie jest potrzebny :D

---Boone--- 
Lost is the best

Wysłany: 2006-02-14, 21:55   

No i dokładnie o to chodzi Allisha... On chce zapomnieć o swojej przeszłości... Milczał przez 40 dni(chyba nawet nic nie jadł wtedy)po zabiciu Innych. A poza tym jest jedyną osobą której boi się Ana Lucia (kiedy postrzeliła Shannon, to kazała wszystkim siedzieć a Eko wziął Sawyera i zaniósł go do Jacka, a Ana Lucia bała sie w niego nawet pistolet wymierzyć, a na pewno by to zrobiła gdyby ktoś inny miał iść np Bernard albo Jin)

shpyo 

Wysłany: 2006-02-14, 22:22   

Eko jest ciekawą postacią i tajemniczą postacią. Jeszcze go nie rozgryzłem, ale wiem że jest w stanie zrobić wszystko aby pomóc innym (pokuta, za to że przyczynił się do śmierci brata?). Z drugiej jednak strony jest w nim coś ZŁEGO! Na wyspie zabił jednego z NICH (co prawda w obranie własniej...) i podczas spotkania z tą czarną chmurą nic sobie nie zrobił.

:)

Kalarepka:D 

Wysłany: 2006-02-14, 22:30   

a ja zupelnie z innej beczki: nie uwazacie ze jest tu byc moze wykorzystany watek z filmu "oszukac przeznaczenie"?? juz tlumacze.Eko mial być w awionetce,ale nie wsiadl.wiemy ze znalazla sie ona na tej wyspie. a ze przed przeznaczeniem sie nie ucieknie, to on predzej czy pozniej dostal sie tam.
a swoja droga to dziwi mnie troche ze awionetka doleciala na wyspy poludniowego pacyfiku.nie znam sie na lotnictwie,ale jakos mi sie zdaje ze awionetki nie sa samolotami na dluzsze podroze...zreszta nie wiem.jesli sie myle to wybaczcie :)

---Boone--- 
Lost is the best

Wysłany: 2006-02-14, 22:40   

shpyo napisał/a:
Na wyspie zabił jednego z NICH (co prawda w obranie własniej...)

Zabił dwóch z nich.

Kalarepka:D napisał/a:
a swoja droga to dziwi mnie troche ze awionetka doleciala na wyspy poludniowego pacyfiku.nie znam sie na lotnictwie,ale jakos mi sie zdaje ze awionetki nie sa samolotami na dluzsze podroze...zreszta nie wiem.jesli sie myle to wybaczcie Smile

bardzo ciekawa teoria, mi też sie wydaje że awionetki nie są na długie podróże, ale chyba z Afryki do Ameryki by poleciały. To że awionetka rozwaliła sie na TEJ wyspie mnie nie dziwi (wszystko sie ta,m rozwala), ale dlaczego lecieli nad Pacyfikiem...

M4TIZ 
Man of Science

Wysłany: 2006-02-14, 23:21   

Leciała z herą, więc leciałą gdzieś, gdzie można ją sprzedać... do Stanów z Nigerii krócej jest przez ocean atlantylki. Leciała więc chyba do Australii, ale "przeleciala" i rozbiła się na pacyfiku. Rozumiem, że ta wyspa jest dziwna, ale taka odległość tym samolotem to raczej cud!

Chyba, że tankowali jescze na wschodzie afryki, półwyspie arabskim, indiach, oceanii to można by przelecieć.

Chaber 

Wysłany: 2006-02-15, 10:00   

Albo mieli super nowoczesny samolot specialnie dla przemetników narkotyków :D z silnikiem na heroine :D Ale to raczej niedorzeczne :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi