Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-09-19, 21:52 [ you ]
A więc chodzi mi o trick ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ) [ you ]. Jestem za zabronieniem korzystania z tego tricku. Dzis w podpisie użytkownika x było zdanie:
[ you ] - jesteś spoko. Dla mnie jest to głupie, mi to wygląda na rodzaj podlizywania się ? Sam nie wiem po co użytkownik x umieścił to w podpisie.
Skoro ktoś nie ma pomysłu na to co napisać w podpisie, to niech lepiej niż nie pisze niż używanie [ you ]. Podobnie sprawa ma się na boxie. Ktoś przychodzi i pisze: cześć [ you ] dla mnie jest to jakieś takie bezpostaciowe przywitanie już znacznie lepiej w moich oczach wygląda samo cześć. Jeżeli chce się przywitać do kogoś konkretnego to napisze cześć Edek, albo Mietek albo jakiś Staszek, wątpie aby ktoś chciał się z każdym specjalnie witać. A co za tym idzie, gdy ktoś napisze: cześć [ you ] to ja jako osoba przeglądająca nie wiem czy zacząć rozmowe, ponieważ nie jestem pewien czy to było akuratnie do mnie skierowane czy do kogoś innego.
Nie wiem, może przesadzam, ale chciałbym aby sie użytkownicy wypowiedzieli na ten temat. Mam nadzieje, że Admini/Moderatorzy nie uznają tego za jakiś błachy, głupi problem.
Jeżeli raz na jakiś czas ktoś użyje tej opcji, to nie mam nic przeciwko by pozostała. Ale jeśli bez przerwy jest nagminnie używana bez większego powodu, to wtedy jest to denerwujące i może lepiej jednak ją skasować.
_________________ Najnowszy krzyk techniki - latarka słoneczna. Nie potrzebuje baterii. Świeci wtedy, gdy jest światło.
Mnie to w sumie obojętne - to tylko element BBCode i jak ktoś go lubi, pomyśli, że błyszczy, bo zna proste elementy kodu to niech go ma Po co zaraz robić krucjatę? Podpis, powitanie są bezpłciowe? Wy je macie, czy ta osoba? I to jej sprawa, czy chce mieć bezpłciowe powitanie, lol Pzdr.
_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
Generalnie opcja [ you ] mi nie przeszkadza, chyba że jest notorycznie wykorzystywana w boxie, co ostatnio niektórzy użytkownicy uskuteczniają. Zgadzam się, ze wprowadza to niepotrzebne zamieszanie. Najchętniej głosowałabym za zablokowaniem tej opcji w boxie
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-09-20, 08:56
Mnie ta opcja zaczęła denerwować po tym jak się tego [ you ] namnożyło. Wcześniej jakoś to mi za specjalnie nie wadziło, nie podobało mi się, ale nie denerwowało tak jak teraz. Opcja [ you ] to dla mnie takie pisanie do wszystkich i do nikogo konkretnie... Zgadzam się z Nomos, że najbardziej denerwujące jest, kiedy ktoś używa tej opcji w boxie
jestem za całkowitym jego zlikwidowaniem , i nie będe się krył że zacząłem to tępić. To jest skrajna tępota.
Bezosobowość formy i brak treści do kwadratu. Jak widzę w podpisie lub whenever formę you to wiem iż ta osoba nie ma bladego pojęcia o tym co to jest czyjaś prywatność.
Jestem przeciwny "tykaniu" każdego usera formą you .
Wstawienie tego elementu BBCode w tekst powoduje pojawianie się nick'a czytającego ten tekst i ludziom się to nie podoba...
_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum