Przypominac możesz, ale jej nie zmusisz. Poza tym, myslę, że wszyscy są zmęczeni tym zapychaniem boxa i póki (zgodnie z moja sugestią) dyskusja nie zmieni miejsca pobytu, to nie ma chyba sensu jej kontynuować
Nomos: Jeśli ten fragment zasługuje na wytłumaczenie, to proszę bardzo. Nie spotkałam jeszcze forum, na którym tak łatwo dostać warn,a trochę ich odwiedzam. Nie przeczę, często są one celowe, ale bardzo często dawane są z błahego pwoodu i widzimisię moderatora, a nie z powodu naruszenia regulaminu. Jeśli stwarza się wątek OT i daje mozliwość tworzenia nowych wątków uzytkownikom, to trzeba się liczyć z tym, że ich poziom może odbiegac od oczekiwań moderatorów - proszę o podanie przykładów warnó w które nie były umotywowane przez regulamin, lub zostały wydane z widzimisie moderatora
ustawiczne ich krytykowanie (tematów zakładanych przez userów, dop.XSS) jest oznaką braku szacunku dla userów. - krytykowanie w jakim sensie proszę o przykłady, a nie ogólniki.
Sama w takich tematach nie uczestniczę, ale uważam, ze jeśli ktoś to uważa za dobrą zabawę, to ma do tego prawo i nie mnie to oceniać. - właśnie to oceniasz. Generalnie, proponowałam juz wczesniej wprowadzenie ograniczeń dostępu do forum. Jeśli takich się nie robi, to należy się liczyć się ze zróznicowaniem społeczności forumowej i prawom każdego uzytkownika we współuczestniczeniu w tworzeniu jej. - , nie będe ograniczał komukolwiek dostępu do forum , natomiast jak już powiedziałem nie będę tolerował spamu i bezsensownych postów.
DEBATA Z BOXA
Kod:
XavierSS: PRZYPOMINAM PEWNEJ OSOBIE O DOWODACH KTÓRE CHCE ZOBACZYĆ
e [Dzisiaj 9:45] choynka: już podawałam ten link, ale że nie było żadnego odzewu podam go jeszcze raz http://www.lostlinks.net/videos/hurley.wmv
e [Dzisiaj 9:46] choynka: oj zaliczyłam wpadkę z linkiem, ale już poprawiłam
e [Dzisiaj 9:53] Nomos: Bry po raz kolejny Przypominac możesz, ale jej nie zmusisz. Poza tym, myslę, że wszyscy są zmęczeni tym zapychaniem boxa i póki (zgodnie z moja sugestią) dyskusja nie zmieni miejsca pobytu, to nie ma chyba sensu jej kontynuować
e [Dzisiaj 9:56] choynka: hej Nomosiątko
e [Dzisiaj 9:57] Mumin: cześć
e [Dzisiaj 9:59] choynka: ooo hej obrotowy Muminku, to kiedy jedziemy do tego Ustronia?
e [Dzisiaj 10:00] Nomos: No to jak z ta dyskusja? Przenosimy sie czy co?
e [Dzisiaj 10:00] Mumin: hehe...6 lipca
e [Dzisiaj 10:01] choynka: dobra będe gotowa
e [Dzisiaj 10:02] Nomos: O rany! A mnie zabierzecie? Nie bede kłopotliwa. No, przynajmniej nie bardzo
e [Dzisiaj 10:02] XavierSS: dyskusja została przeniesiona po zakończeniu tematu zostanie wygaszona http://zagubieni.org/viewtopic.php?p=31301#31301
e [Dzisiaj 10:03] XavierSS: Przypominac możesz, ale jej nie zmusisz. - rozumiesz więć że pochwalasz, nawrzucanie moderatorom a potem olanie sprawy, bo masz to gdzieś, ciekawe Poza tym, myslę, że wszyscy są zmęczeni tym zapychaniem boxa i póki (zgodnie z moja sugestią) dyskusja nie zmieni miejsca pobytu, to nie ma chyba sensu jej kontynuować - miejsce pobytu zostało zmienione
e [Dzisiaj 10:04] Nomos: Xav, dopisek w nawiasie to nadinterpretacja, bo ja miałam na mysli tematy, a nie userów. Popraw to z łaski swojej
e [Dzisiaj 10:05] XavierSS: już poprawiam
e [Dzisiaj 10:06] Nomos: bo masz to gdzieś- nie, bo chciałam uniknąć dalszej kłótni, która i tak pewnie do niczego nie prowadzi, bo każde z nas widzi to ze swojej strony. Po raz kolejny prosze o nie interpretowanie moich wypowiedzi w sposob sobie odpowiadajacy, bo to metody rodem z piaskownicy
e [Dzisiaj 10:07] Mumin: Nomos, nie ma problemu
e [Dzisiaj 10:07] Nomos: A trudno mi podać przykład krytyki tematu, skoro robiłeś to w boxie i już dawno to zniknęło, więc to nie fair
e [Dzisiaj 10:09] XavierSS: dobrze wiedziałaś że wrzucania moderatorom, do nieobiektywnych i działających wedle własnego widzimisia nie zaakceptuje, proszę przedstawić dowody, i przykłady, a czy to metoda rodem z piaskownicy to mnie już nie obchodzi, chce widzieć to wyjaśnoine z podanymi dowodami, aby moderatorzy którzy są tym objęci mogli zweryfikować swoją prace
e [Dzisiaj 10:11] XavierSS: chciałaś oddzielnego tematu masz, powiedziałaś żę są przykłady, i że tak działamy, to rozumiem że dowody, i przykłady miałaś , na poparcie tych słów, jeśli nie masz nawet udukomentowwanych dowodów, proszę napisać zapamiętane, i w razie czego jeśli uznasz to za stosowne poprosić danych userów o przypomnienie
e [Dzisiaj 10:11] Sawyer: xD
e [Dzisiaj 10:12] XavierSS: nie mam zamiaru w najbliższej przyszłości ,ani w ogóle poruszać poraz kolejny takiego argumentu, ponieważ jest to już druga sprzeczka co do działania mod_teamu proszę ją udokumnetować
e [Dzisiaj 10:12] Nomos: Hmm, przeczytaj sobie moją stopkę, bo teksty w stylu "to mnie już nie obchodzi, chce widzieć" działają na mnie, jak płachta na byka. możesz sobie nie akceptować i chcieć, ale zmusić mnie nie możesz. Możesz miw lepic warn, oczywiście, choć to będzie tylko woda na mój młyn, bo z tego co wiem, regulaminu nie złamałam
e [Dzisiaj 10:13] Sawyer: ......
e [Dzisiaj 10:14] Sawyer: To co? Uciekamy ? xD
e [Dzisiaj 10:15] Sawyer: Nomos ja tez nie złamałem i mam 4 ostrzeżenia.. fajnie jest no nie?
e [Dzisiaj 10:16] XavierSS: II Niedozwolone treści 1. Na forum niedozwolone jest umieszczanie treści: - wulgarnych lub obrażających użytkowników forum lub inne osoby (np. osoby publiczne); - innych kontrowersyjnych, naruszających zasady współżycia społecznego, uznanych powszechnie za naganne moralnie lub społecznie niewłaściwe.
e [Dzisiaj 10:16] Sawyer: Ale mnie nie lubią ;] a ja Ich Lubie Tak wogle to jest spoX tylko niezły bałagan
e [Dzisiaj 10:17] Nomos: Mam dowody, bo ja nie wymyslam teorii tylko po to, zeby komus dowalić. Po rpostu nie chciałam juz ciagnąć tej dyskusji z wyżej wymienionych powodów i dlatego, że spawriłam komuś niezamierzoną przykrość, a tego akurat nie chciałam. Ale nie zamierzasz odpuścić. Ok, rozumiem, że ktoś jest na tyle przewrażliwiony na punkcie własnej osoby, że będzie lazł nawet po trupach
e [Dzisiaj 10:17] XavierSS: wiec albo Ty zlamalas te zasady sugerujac nasze zle traktowanie userow, i wlepianie warnow wedlug widzimisia, albo to ktorzysz z nas je zlamali, lub lamia
e [Dzisiaj 10:17] Sawyer: Dobra lece bo jeszcze cos powiem nie tak i bedzie OGIEŃ
e [Dzisiaj 10:18] Sawyer: Juz jej chyba nima
e [Dzisiaj 10:18] Nomos: No tow lep mi warn, a najlepiej 3 od razu i bedziesz mial probelm z glowy. Problem polega na tym, że to nie ja upeiram się, żeby kontynuować ta rozmowe
e [Dzisiaj 10:18] Sawyer: Biore z Niej przyklad i sie zmywam nara
e [Dzisiaj 10:18] Nomos: Sawyer ja sie tak łatwo nie poddaje
e [Dzisiaj 10:19] XavierSS: 1. Każdy użytkownik rejestrujący się na forum, jest zobowiązany do zapoznania się i przestrzegania regulaminu. 2. Regulamin dotyczy każdego użytkownika.
e [Dzisiaj 10:19] Nomos: [Dzisiaj 11:18] Nomos: No tow lep mi warn, a najlepiej 3 od razu i bedziesz mial probelm z glowy. Problem polega na tym, że to nie ja upeiram się, żeby kontynuować ta rozmowe
e [Dzisiaj 10:21] XavierSS: czyli uważasz że oczernianie w pewiem sposób mod_teamu a potem po prostu olanie sprawy i stwierdzenie ze Ty sie nie upierasz nad wyjasnieniem , ma sprawic ze powiem milo bylo? bo jesli tak to sie mylisz
e [Dzisiaj 10:23] Nomos: A ja nie wiedzialam, ze mod_team to bogowie, którym nie wolno zwrócić uwagi. Nie zrobiłam tego w sposób obraźliwy. I przypominam, ze zaczęło się od jedego zdania, o Twoich radykalnych metodach, na które przypusciłeś na mnie zmasowany atak wypowiedzi w boxie.
e [Dzisiaj 10:26] XavierSS: oo widzę że uderzamy w nutę : jestem biedna i pokrzywdzona, a ja zly i tyraniczny , ze mną to nie przejdzie: gadki w stylu mod_team to bogowie mówi sam za siebie, a stwierdzenie że nie można im zwrócić uwagi to pusty śmiech, gdyż jeżeli zwracasz uwagę to podaj przykłady, a Ty nawet tego nie potrafisz podać, nawet z własnej pamięci nie potrafisz ich przywołać
e [Dzisiaj 10:26] XavierSS: a ja tylko atakuje, i nie daje spokoju, jeżeli tak to widzisz to tak atakuje i nie daje spokoju, bo jeżeli źle wykonujemy,/wykonuje swoją pracę to chcę zobaczyć tego dowody
e [Dzisiaj 10:27] Nomos: Hmm, znowu wiesz lepiej, co ja wiem aczego nie. Prosze bardzo, daleko nie trzeba szukac. Który punkt regulaminu złamał temat, ktory ostatnio wylądował na smietniku?
e [Dzisiaj 10:28] XavierSS: jesli tak mnie ludzie maja widziec to niech mnie widzą jako złego i tyranicznego żaden problem, ja wiem że jestem tu aby wykonać swoją pracę, wiem ze decyzje modów są zawsze uważane za nieobiektywne, i nie są popularne
e [Dzisiaj 10:30] Nomos: Tylko sie nie rozpłacz...
e [Dzisiaj 10:31] XavierSS: rozpłacz... i jęzor.. hm widzę że nie ma co się produkować... żegnam
e [Dzisiaj 10:31] Nomos: Jasne, podałam konkretny przykład i nagle sie ewakuujesz? Ciekawe
e [Dzisiaj 10:33] XavierSS: TEMAT: LOST - Laluś obsmażył sztućce tatusia. - został usunięty ponieważ, posty zawarte w tym temacie sięgały dna w każdym możliwym sensie, ponieważ jest to temat off-topicowy, mnożył błędy ortograficzne, które inne młode osoby piszące w tym temacie mogły podchwycić, post ostatniego usera wywołał na boxie prośbe między innym usera MG o likwidację tego tematu, lub ciągłą obserwację, moderator w tym przypadku ja postanowił temat wyrzucić do kosza
e [Dzisiaj 10:34] XavierSS: moderator nie spotkał się z tego powodu , z krzykami rozpaczy , lub złości z powodu likwidacji tego tematu, co tylko potwierdza, iż ten temat nie był dla nikogo tematem ważnym ,lub potrzebnym
e [Dzisiaj 10:35] XavierSS: a co do ewakuacji - pisałem odpowiedź
e [Dzisiaj 10:36] Nomos: Po piewrsze-tylko jedna osoba pisała tam posty z błedem. To i tak rewelacyjnie, jak na mozliwości tego forum. Po drugie-to była zabawa. Po tzrecie- przy niemal 28tys. uzytkowników ywstraczy prosba jednej osoby i juz temat wyląduje na smietniku? Po czwarte- można było usunąć jeden post a nie cały temat.
e [Dzisiaj 10:38] Nomos: Hmm fakt, że można po piewrszym poście (przykład:kicia1991) dostać warn na tym forum skutecznie może zniechęcić do protestów.
e [Dzisiaj 10:41] XavierSS: userów jest 1914 myślę że pomyliląś liczbę userów z liczbązałożonych tematów, 2 osoby napisały błędy , trzecia napisała bład ale w słynnym już chyba zdaniu, i nie został on poprawiony, userów piszących w tym temacie było pięciu co daje 60% postów z błedami, i 20% z tekstami których nie będe tu przytaczał, jednego usera nie, dwóch moderatorów i paru userów już tak, co zaistniało w tym przypadku, co do podpunktu czwartego nie zostało to zrobuione z powodu tego co napisałem już wyżej
e [Dzisiaj 10:41] Gwalchjuni: Nomos tak serio serio? jesli uzytkownik kicia1991 do swojego 1szego posta wybiera taki temat, to moze niespecjalnie jest wartosciowym uzytkownikiem
e [Dzisiaj 10:42] XavierSS: chyba sobie teraz kpisz , przypomnij sobie, post w jakim temacie i o jakiej treści
e [Dzisiaj 10:42] Gwalchjuni: jesli celem Xava jest moderowanie poziomu tego forum, to chwala mu za to, bo fora wlasnie wtedy gina, gdy nagle siedzi na nich banda polglowkow nie dyskutujacych ale nabijajacych posty w topikach typu jak masz na imie i jaki jest twoj ulubiony kolor
e [Dzisiaj 10:43] Gwalchjuni: a nie wtedy, gdy jest mniej userow, ktorzy potrafia ulozyc zdanie z poprawna argumentacja
e [Dzisiaj 10:44] Nomos: Gwalchjuini a co to znaczy "wartościowy user"? Znam juz takiego jednego z historii, który pozwalał sobie na rozmaite selekcje, ale nie wydaje mi się, zeby należało z niego czerpać
e [Dzisiaj 10:46] Nomos: Hmm, a gdzie w regulaminie jest mowa o tym, że błedy ortograficzne są jego złamaniem? Bo ja prosiłam o podawanie powodów regulaminowych. Powiem więcej, na powaznych forach unternetowych, wytkanie komuś błedów ortograficznych jest wbrew netykiecie
e [Dzisiaj 10:47] Nomos: Poza tym, jak to się dzieje, że np.PH3n-x po raz kolejny wprowadza na forum teksty obraźliwe i jakoś nie widzę o niego warna, a taka kicia z punktu dostała? Sa userzy równi i równiejsi?
e [Dzisiaj 10:47] Gwalchjuni: Nomos no coz, oceniamy ludzi po ich zachowaniu, chcesz znac moje zdanie? dla mnie np. ludzie ktorzy maja cyferki przy swoich nickach to czateria i czy skreslam takiego usera? nie, ale uwazam ze jest spora szansa, ze taki uzytkownik nie wie wiele o zachowaniu na forum
e [Dzisiaj 10:47] choynka: Jeśli nie ma ograniczenia wiekowego i testów na IQ podczas zapisywania się na forum to należy liczyć się z tym, że często gęsto będą różne wypowiedzi, czy to się nam podoba czy nie. Ja nie czuję się robić za selekcjonera, i robić za mentora
e [Dzisiaj 10:47] XavierSS: a dostał ktoś warna za ortografy, nie przypominam sobie, sąone z anielską cierpliowścią poprawiane
e [Dzisiaj 10:49] Gwalchjuni: Nomos o jakich forach mowisz "powaznych"? bo dla mnie niestety bledy ortograficzne sa wlasnie wskaznikiem jakosci forum
e [Dzisiaj 10:49] choynka: Jak mógłby ktoś dostać warna jak nie ma takiego zapisy w regulaminie? Nie ma ta kże za jednozdaniowe merytorycznie nie wprowadzające nic do dyskusji posty
e [Dzisiaj 10:49] XavierSS: na powaznych forach unternetowych, wytkanie komuś błedów ortograficznych jest wbrew netykiecie - więc witaj na nie poważnym forum a tym na poważnym pogratuluj jóż, iżć , bieknę i tp
e [Dzisiaj 10:49] Nomos: Xav albo przestaniesz mnie obrazac i wrocisz do rzeczowej dyskusji be ztekstow w stylu, ze ja sobie kpie i tym podobne, to przestane rozmawiac. ja sie staram nikogo nie obrazic, a Ty robisz to po raz kolejny
e [Dzisiaj 10:50] XavierSS: Jeśli nie ma ograniczenia wiekowego i testów na IQ - choynka to jest wbrew konstytucji
e [Dzisiaj 10:50] XavierSS: wpuszczasz na forum kogo możesz byle sensownie postował
e [Dzisiaj 10:50] Nomos: Niestety lub stety, musze w tej chwili skończyć. Niwatpliwie do rozmowy wrócimy, choć mam nadzieję, ze w innym tonie. Jak na razie nie dostałam żadnych dowdów na działanie zgodne z regulaminem, bo jak dla mnie, to jednak widzimisie.
e [Dzisiaj 10:50] XavierSS: a zresztą idę do pracy więc żegnam jak na teraz.. obrażać kto tu kogo obraża?
e [Dzisiaj 10:50] Gwalchjuni: choynka juz o tym rozmawialismy, ja nie mam nic do wieku, jesli 10-latek sie tu zarejestruje i bedzie sie wypowiadal tak, ze bede mogl z nim podyskutowac, to ja nie mam NIC przeciwko - to nie wiek jest problemem, tylko poziom niektorych osob
e [Dzisiaj 10:51] choynka: Poważnie? jest wbrew konstytucji ? ale wtedy nie będzie takiego problemu skoro tak uwłacza to temu forum
e [Dzisiaj 10:51] XavierSS: dokładnie Gwalchjuni
e [Dzisiaj 10:52] choynka: Gwa, ale jak Ty to sobie wyobrażasz? Ja tez pragnełabym ciekawszej mądrzejszej dyskusji
e [Dzisiaj 10:52] Gwalchjuni: problem polega na tym, ze jak tak dalej pojdzie, to w ogole bedzie sobie mozna odpuscic wszystkie fora, bo wszedzie bandy kretynow dowodzone przez bandy innych kretynow beda albo obrzucac sie blotem albo grac w gry typu "masz-go", a czlowiek ktory bedzie chcial podyskutowac bedzie musial chyba zaczac pamietniki pisac
e [Dzisiaj 10:52] XavierSS: nie możesz wedle konstytucji i praw człowieka, ograniczać mu dostępu do czegoś co jest mu zagwarantowane w prawach obywatelskich czy innych, 10latek też ma prawo wstępu, tępak też, tylko żę tępak ma duże prawdopodobieńśtwo wylotu po jakimś debiliźmie, a ktoś kto może i ma 10 lat ale dobrze pisze nie
e [Dzisiaj 10:53] choynka: dowodzone przez bandy kretynów? kogo masz na mysli?
e [Dzisiaj 10:53] XavierSS: Gwalchjuni ale tego user Nomos nie widzi, ona widzi tylko ograniczanie praw tych młodych ludzi, którzy są wartościowym materiałem do dyskusji z postami w stylu wali kapucyna, albo jóż idę do haty
e [Dzisiaj 10:54] Gwalchjuni: moderowanie nie polega na staniu i gapieniu sie, co sie dzieje - jedne z najwiekszych polskich newsgroups padly, bo wlasnie poszly na zywiol - "co bedziemy ludzi moderowac, przeciez ludzie madre sa i wiedza lepiej"
e [Dzisiaj 10:54] XavierSS: ide bo sie do pracy spoźnie
e [Dzisiaj 10:54] choynka: Xav to było pytanie retoryczne i ironiczne
e [Dzisiaj 10:54] Gwalchjuni: choynka a sadzisz, ze kto za 10 lat bedzie moderowal, jak tak dalej pojdzie? my juz za starzy bedziemy, a ster przejma "lódzie dródzy"
e [Dzisiaj 10:56] choynka: ja za 10 lat na pewno nie, bo po drodze się wykończę chyba
e [Dzisiaj 10:58] Gwalchjuni: choynka sam moduje/modowalem sporo forow (idiotyczna l.mn. w polskim swoja droga)
e [Dzisiaj 10:58] choynka: Poza tym wcale nie czuję się jak moderator, który siedzi i się gapi
e [Dzisiaj 10:58] choynka: znaczy stoi
e [Dzisiaj 10:59] Gwalchjuni: i widze tendencje taka, ze ludzie piszacy i dyskutujacy odchodza z for, nie dlatego ze dostaja warna, ale dlatego ze meczy ich przebijanie sie codziennie przez wypowiedzi w stylu "a mnie sie podoba 1 i 2 sezon"
e [Dzisiaj 10:59] choynka: Mówie ja widzę dwa wyjścia, albo selekcja przy zapisie, albo zrobienie sub-forum dla zaproszonych osób, ale ocene takiego działąnia pozostawiam innym
e [Dzisiaj 10:59] Gwalchjuni: setki takich wypowiedzi w efekcie zabijaja fora
e [Dzisiaj 11:00] choynka: Zgadzam się z Tobą, że zabija
e [Dzisiaj 11:01] Gwalchjuni: nie wtracam sie do Waszego modowania, ale widac, ze Xav ma inne polityke, a Wy inna i pewnie cos musicie wspolnie ustalic
e [Dzisiaj 11:02] Gwalchjuni: poza tym w regulaminie musicie miec punkt typu: Decyzje Administratora i/lub Moderatora są ostateczne i nie podlegają dyskusji.
e [Dzisiaj 11:02] choynka: kogo masz na myśli Wy ?
e [Dzisiaj 11:02] Gwalchjuni: inaczej zawsze ktos znajdzie jakas luke w regulaminie i sie bedzie wyklocal o jakas (Cenzura)
e [Dzisiaj 11:02] choynka: wypowiedział się Xav i ja z modów
e [Dzisiaj 11:03] Gwalchjuni: Wy - Mod Team
e [Dzisiaj 11:04] choynka: hmmm, nie ja ustalam regulamin ja tu tylko sprzatam
e [Dzisiaj 11:06] choynka: poza tym nie wypowiadam się za cały mod-team, tylko za siebie
e [Dzisiaj 11:07] Gwalchjuni: chodzi mi to, ze Mod Team musi sie jednak wypowiadac jednoglosnie wiem, ze wydaje sie to glupota na pierwszy rzut oka, ale tak jest najzdrowiej
e [Dzisiaj 11:14] choynka: no zgadza się, że jest nazdrowiej
e [Dzisiaj 11:16] choynka: i tym optymistycznym akcentem zakończę tą rozmowę
_________________ SEMPER FIDELIS
Ostatnio zmieniony przez XavierSS 2006-06-18, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
proszę o podanie przykładów warnó w które nie były umotywowane przez regulamin, lub zostały wydane z widzimisie moderatora
Powtórka boxa:
1. warn dla kici1991 za pierwszy post na tym forum, a nadal brak warna dla PH3n-xa pomimo rozlicznych wulgarymów w jego postach. Gdyby po pierwszym poście klasyfikować uzytkownika, to ja tez nie mam racji bytu na tym forum. Moje jedne z pierwszych postów, to było jojczenie, bo napisy nie chciały mi wchodzić, do tego umieszczone w temacie z linkami- bezsensowne posty i w nieodpowiednim dziale. Gdybym wtedy dostała warn, pewnie bym sie do forum zniechęciła, jak kocia.
2. wywalenie do śmietnika tematu "LOST - Laluś obsmażył sztućce tatusi..." -Nie był obraźliwy, tylko jedna osoba napisała post o wulgranej treści (o dziwo PH3n-x! nadal bez warna), błędy ponoć poprawiane są na tym forum z anielską cierpliwością i zawsze można usunąć post, a nie cały temat- nie widzę regulaminowego powodu do usunięcia tego tematu
3. temat Sezon III - Zegar - Odliczanie. Autor nie narzucił żadnych ram czasowychi obwarowań, poza tym, żeby posty się nie dublowały. To moderator ustalił dodatkowe reguły, a nastepnie temat zamknął. Wcześniej nie zwrócił nawet uwagi na to, że inny moderator do jego ustaleń się nie zastosował.
4. anielska cierpliwość dla user Lesia, który kilka dni z rzędu przeginał w boxie, zanim dostał ostrzeżenie, a przegięcia były naprawdę konkretne-uzytkownik Sawyer dostaje warny niemal na wejściu, nie twierdzę, ze bez powodu. BTW czemu user kicia1991 nie dostała możliwosci wytłumaczenia się na gg?
XavierSS napisał/a:
właśnie to oceniasz
w jaki niby sposób? Mówiąc, że nie biorę w nich udziału?
XavierSS napisał/a:
nie będe ograniczał komukolwiek dostępu do forum , natomiast jak już powiedziałem nie będę tolerował spamu i bezsensownych postów.
Żeby nie było wątpliwości-jestem zwolenniczką sensownych postów i rzeczowej dyskusji, jeśli jednak forum nie jest elitarne, nie wprowadza się jakiś szczególnych obwarowań dla userów, to trzeba się liczyć z tym, że zakładają oni rózne tematy. Dla jednego coś jest spamem, dla innego wartościowym tematem lub ciekawą zabawą. Jeśli temat nie narusza regulaminu- ma prawo istnieć. Kwestie spamu niestety są bardzo płynne, dlatego zawsze bedą na tym tle kontrowersje. Nie rozumiem jednak, dlaczego tematy pod tytułem "Wężyk" czy "3 słowa" mają racje bytu,a temat mavka wylądował w smietniku? Powiedziałabym, że to ten sam kaliber
Też nienawidzę błedów, sama staram się ich nie popełniać i nie mogę na nie patrzeć, ale nie moga one byc podstawą do uznania tematu za wartościowy bądź nie.
Mam nadzieję, ze rozmowa tutaj przebiegnie w innym tonie niż w boxie i doczekam sie przeprosin, bo zostałam kilkukrotnie potraktowana lekceważąco przez moderatora XavierSS'a. W tej sytuacji wydaje mi się, ze na miejscu byłyby przeprosiny bądź stwierdzenie, ze nie wydaję się tej osobie odpowiednim partnerem do dyskusji i zakończenie niniejszym naszej rozmowy
Ze swej strony przepraszam za wszelkie wypowiedzi, które mogły zostać potraktowane za obraźliwe.
Moja wypowiedź
box napisał/a:
[Dzisiaj 11:30] Nomos: Tylko sie nie rozpłacz...
była jedynie odpowiedzią na wcześniejsze
box napisał/a:
[Dzisiaj 11:26] XavierSS: oo widzę że uderzamy w nutę : jestem biedna i pokrzywdzona, a ja zly i tyraniczny
XavierSS napisał/a:
krytykowanie w jakim sensie proszę o przykłady, a nie ogólniki.
Już mówiłam, że to zła interpretacja moich słow, więc nie będę się do tego odnosić
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
1. warn dla kici1991 za pierwszy post na tym forum, a nadal brak warna dla PH3n-xa pomimo rozlicznych wulgarymów w jego postach. Gdyby po pierwszym poście klasyfikować uzytkownika, to ja tez nie mam racji bytu na tym forum. Moje jedne z pierwszych postów, to było jojczenie, bo napisy nie chciały mi wchodzić, do tego umieszczone w temacie z linkami- bezsensowne posty i w nieodpowiednim dziale. Gdybym wtedy dostała warn, pewnie bym sie do forum zniechęciła, jak kocia.
pytanie do Zinka.
Nomos napisał/a:
2. wywalenie do śmietnika tematu "LOST - Laluś obsmażył sztućce tatusi..." -Nie był obraźliwy, tylko jedna osoba napisała post o wulgranej treści (o dziwo PH3n-x! nadal bez warna), błędy ponoć poprawiane są na tym forum z anielską cierpliwością i zawsze można usunąć post, a nie cały temat- nie widzę regulaminowego powodu do usunięcia tego tematu
swoje powody wytłumaczyłem już na boxie, jest wkejony w edicie w poprzednim poście.
Nomos napisał/a:
3. temat Sezon III - Zegar - Odliczanie. Autor nie narzucił żadnych ram czasowychi obwarowań, poza tym, żeby posty się nie dublowały. To moderator ustalił dodatkowe reguły, a nastepnie temat zamknął. Wcześniej nie zwrócił nawet uwagi na to, że inny moderator do jego ustaleń się nie zastosował.
user osobiście zwrócił uwagę na postowanie około godziny dwunastej, ja ze swojej strony poinformowałem, że inne posty, jako że jest to on-topic zostaną potraktowane za spam, jeżeli nie będa postowane o odpowiedniej godzinie, zresztą zostało to już poruszone podczas poprzedniej polemiki. Co do kwestii dawania upomnienia drugiego moderatorowi nie mam zamiaru się wypowiadać, jeśli admin chce niech się wypowie na temat upominania jednego moda przez drugiego.
Nomos napisał/a:
4. anielska cierpliwość dla user Lesia, który kilka dni z rzędu przeginał w boxie, zanim dostał ostrzeżenie, a przegięcia były naprawdę konkretne-uzytkownik Sawyer dostaje warny niemal na wejściu, nie twierdzę, ze bez powodu. BTW czemu user kicia1991 nie dostała możliwosci wytłumaczenia się na gg?
user Lesiu pozwolił sobie na emocjonalne znieważanie mojej osoby, zapewne nie zdając sobie z tego w pełni sprawy, przeprowadziłem z nim rozmowy na ten temat , i jeśli pozwolisz nie mam zamiaru robić z siebie dywanika ani wyciągać szczegółów on wie ja wiem , i niech tak zostanie. Co do usera PH3N-x to myślę ,że jeżeli tak bardzo irytuje Ciebie jego styl, lub sposób postowania, dlaczego nie porozmawiasz z nim na gg, lub przez PW, ja ze swojej strony się z nim kontaktowałem w sprawach jego dotyczących.
Nomos napisał/a:
Nie rozumiem jednak, dlaczego tematy pod tytułem "Wężyk" czy "3 słowa" mają racje bytu,a temat mavka wylądował w smietniku? Powiedziałabym, że to ten sam kaliber
kwestia usunięcia takich tematów wypływała już poarokrotnie, zresztą obecnie także jest na wokandzie. Dlaczego mavka wylądował, oprócz tego co już napisałem ,to dlatego, że nie było w nim jeszcze około 1000 postów, czy też więcej, ale mniej niż 10.
[ Dodano: 2006-06-18, 17:46 ]
Nomos napisał/a:
Już mówiłam, że to zła interpretacja moich słow, więc nie będę się do tego odnosić
twój wybór.
Nomos napisał/a:
Mam nadzieję, ze rozmowa tutaj przebiegnie w innym tonie niż w boxie i doczekam sie przeprosin, bo zostałam kilkukrotnie potraktowana lekceważąco przez moderatora XavierSS'a.
Nomos napisał/a:
Powiem więcej, na powaznych forach unternetowych, wytkanie komuś błedów ortograficznych jest wbrew netykiecie
jak na razie, mogę stwierdzić że zarzucono mi lub całemu mod_teamowi:
radykalizm
krytykowanie tematów zakładanych przez userów
dawanie warnów sprzecznych z regulaminem
dawanie warnów według własnego widzimisia
poza tym można dorzucić to iż jesteśmy na niepoważnym forum, gdyż na poważnych forach poprawianie, lub zwracanie uwagi na ortografię jest wbrew etykiecie.
User Nomos jest róznica pomiędzy obrażaniem kogoś, a kimś kto czuję się obrażany, lub lekceważony, jak narazie nie wydaje mi się abym lekceważył , lub olewał sprawy na które zwracasz uwagę, raczej staram się im jak najlepiej przyjrzeć.
Mam nadzieję, ze rozmowa tutaj przebiegnie w innym tonie niż w boxie i doczekam sie przeprosin, bo zostałam kilkukrotnie potraktowana lekceważąco przez moderatora XavierSS'a. W tej sytuacji wydaje mi się, ze na miejscu byłyby przeprosiny bądź stwierdzenie, ze nie wydaję się tej osobie odpowiednim partnerem do dyskusji i zakończenie niniejszym naszej rozmowy
Ze swej strony przepraszam za wszelkie wypowiedzi, które mogły zostać potraktowane za obraźliwe.
XavierSS napisał/a:
User Nomos jest róznica pomiędzy obrażaniem kogoś, a kimś kto czuję się obrażany, lub lekceważony, jak narazie nie wydaje mi się abym lekceważył , lub olewał sprawy na które zwracasz uwagę, raczej staram się im jak najlepiej przyjrzeć.
Moderator XavierSS, prosiłam o wybór między tymi opcjami, a nie własną interpretację.
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Moderator XavierSS, prosiłam o wybór między tymi opcjami, a nie własną interpretację.
odpowiem tak ,ja już nic w tym temacie nie napiszę, mam dość robienia za adwokata samego forum, decyzja w sprawie tego co user tu przedstawił, i co należy zrobić zostanie podjęta przez cały mod_team oraz adminów, nie będe wypowiadał się do tego momentu ani razu na żadne możliwe zaczepki, ani nie będe komentował twoich wypowiedzi dopóki pewne decyzje nie zostaną podjęte. I nie dokonam żadnego wyboru, nie czuję się zobowiazany do dokonywania wyborów przed userem który szkaluje moim zdaniem cały mod_team i do tego czuję że to ona jest obrażana , a nie że może obrażać inne osoby.
Mogę za to napisać że osiągnełaś więcej niż mogłaś osiągnąć , w jakim sensie jeszcze nie wiem ,ale sądzę że jutro wszystko się wyjaśni. a nawet dzisiaj.
Jak na razie nie jest zabroniony, z reszta nie kazdy radykałem jest
krytykowanie tematów zakładanych przez userów
Jakos tak mi sie wydaje ze wlasne zdanie mozemy miec, mamy wolnosc słowa w końcu, kazdy moze krytykowac o ile nikogo przy tym nie obraza
dawanie warnów sprzecznych z regulaminem
tutaj musialbym miec konkretny przyklad zeby sie wypowiedziec
dawanie warnów według własnego widzimisia
Nie wszystko moze byc zawarte w regulaminie, za bezczelnosc i lenistwo tez moge dac warn mimo ze nie sa zawarte w regulaminie, bo mi osobiscie uwłaczają
poza tym można dorzucić to iż jesteśmy na niepoważnym forum, gdyż na poważnych forach poprawianie, lub zwracanie uwagi na ortografię jest wbrew etykiecie.
1. pokaz mi takie "poważne" forum
2.i mamy pozwalac na pisanie w stylu "fshut","rushoffy" itp.? Nie jestem alfa i omega jesli chodzi o orografię, ale jesli ktos w 5 wyrazowym zdaniu ma 10 błędów to nie da sie tego czytac.
3. co wspolnego ma wytkniecie błędow i nakierowanie z etykietą?
Nomos napisał/a:
Czasami bywa tak ze user wchodzi na forum, zadaje pytanie na ktore odpowiadano juz kilka razy, bądz odpowiedz znajduje sie na pierwszej stronie po wpisaniu hasla w wyszukiwarce. Świadczy to o tym ze dany użytkownik był zbyt leniwy zeby użyc opcji "szukaj" na forum, badz wpisac adres przegladarki i sobie wyszukac. Dla mnie jest to po prostu bezczelnosc. Dlatego kicia1991 dostala warn przy 2 poscie, co prawda nie bylo to ujete w regulaminie , ale nie wszystko jest w nim zawarte.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum