No ale to raczej normalne, bo przecież jak by nie było różnych czynników to musilibysmy zaraz po urodzeniu zostac zostawieni w lesie z srodkami do życia tylko bez jakiegokolwiek kontaktu z innimy ludźmi.
Nie PHN3-x mylisz się , musisz umieć odróżnić wpływ mający na celu pomóc Ci w rozwoju od wpływu który ma za zadanie powiedzmy "ukierunkować" twoje myślenie, światopogląd.
PH3N - x Generalizujesz.
Środowisko, rodzice narzucają wzorzec myśleniowy, co nie znaczy, że mam ten wzorzec powielać, wszak życie, wolna wola pozwalają na szukanie własnych odpowiedzi, a nie ograniczanie sie do tych lub innych. Ważne jest, by przełamywać podwaliny, dzięki którym tkwi się w stereotypach, czy jak kto woli tradycji , bo będziemy wciaż derptać w miejscu.
_________________ Droga mamo, wszystko w porządku. Jestem na wyspie i idą do nas ci od czarnego dymu. Moc całusków...
No ale to raczej normalne, bo przecież jak by nie było różnych czynników to musilibysmy zaraz po urodzeniu zostac zostawieni w lesie z srodkami do życia tylko bez jakiegokolwiek kontaktu z innimy ludźmi.
Zgadzam się w 100% z Allishą i XavierSSem.
Nie chodzi o brak jakiegokolwiek wpływu czegokolwiek na człowieka ale o to żeby z tego całego natłoku umieć wykrystalizować swoje własne zdanie na każdy temat. Co nie znaczy że nie może być ono podobne albo takie same jak inni ludzie bo przecież nie oszukujmy się nikt nie jest "orginalny" w tym co myśli czy robi.
Kurcze, parę dni mnie nie ma i od razu się rozpetała ciekawa dyskusja
Jak powiedział Voltaire: Nie zgadzam się z waszymi poglądami, ale zrobię wszystko byście mogli je głosić- to dla mnie istota tolerancji i tego się staram trzymać z lepszym bądź gorszym skutkiem
Co do związków homoseksualnych-Generalnie życie seksualne ssaków opiera się na związkach homoseksualnych, tworzonych dla przyjemności. W pary heteroseksualne łaczą się na krótko jedynie w celach prokreacyjnych. Dlatego twierdzenie, że pary homoseksualne są czymś nienaturalnym jest czysta demagogią.
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-04-15, 22:26
Nomos zgadzam się, że podnoszenie argumentu, że homoseksualizm jest niezgodny z naturą jest twierdzeniem nieprawadziwym, bo za nienaturalne należałoby uznać osoby leworęczne albo celibat Co do homoseksualizmu u zwierząt to zmieniłabym podane przez Ciebie proporcje, zwierzęta generalnie łaczą się się w pary w celach prokreacyjnych, ale zdarza się, że łączą się w pary homoseksualne I nie tylko jest to zjawisko u ssaków, ale bodajże też u ptaków.
Tak do całej dyskusji to jeszcze jeden komentarz. Katolicyzm nigdy nie szedł w parze z tolerancją, tak było dawniej i tak jest teraz. Więcej nie będe się na ten temat rozpisywać bo nie chciałabym nikogo urazić
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-04-16, 09:49
Nomos napisał/a:
Dlatego twierdzenie, że pary homoseksualne są czymś nienaturalnym jest czysta demagogią.
chodzi mi o homoseksualizm wśród ludzi, którzy powiedzmy sobie szczeze różnią sie zasadniczo od zwierząt
choynka napisał/a:
Katolicyzm nigdy nie szedł w parze z tolerancją, tak było dawniej i tak jest teraz. Więcej nie będe się na ten temat rozpisywać bo nie chciałabym nikogo urazić
Choynka, nikogo napewno nie urazisz, ja chętnie posłucham co masz do powiedzenia
Jak już wcześniej napisałam, jest wiele rzeczy z którymi się nie zgadzam, a które kościół popiera, min sprawa antykoncepcji, którą oni tępią, a co IMO jest głupotą, ale to już na inny temat ..
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-04-16, 10:37
Allisha, Xavier może was do końca nie rozumiem, choć z tym lasem to chyba przesadziłem. Ale czy wyobrażacie sobie żeby dziecku nie powiedzieć że np. zabijanie jest złe ? A to go raczej ukierunkowuje <- tak mi sie wydaje.
no dobra wiec ja wypowiem moje skromne zdanie..
wedlug mnie homoseksualizm to nie jest wybryk wspolczesnosci..jak to gdzies kiedys slyszalam od ksiedza...
homoseksualizm byl zawsze ..tak samo jak prostytucja..jednak wspolczesnosc nadala mu rozglosu.. kazdy ma prawo do milosci ..wiec czemu pytam sie mamy zabronic go ludziom o takiej a nie innej orientacji? podam smieszny moze przyklad ale Jezus umilowal swoich uczniow.. powiedzial "milujcie sie jak ja was umilowalem" to jest przyklad duchowej milosci.. w dzisiejszym swiecie zwiazki homoseksualne opieraja sie na takiej formie...
jednak z drugiej strony medalu ..jezeli zalegalizowano by zwiazki w polsce.. to w swietle prawa mogliby oni adoptowac dzieci.. a w tym momencie moja tolerancja sie konczy.. wydaje mi sie bowiem ze byloby to skrzywdzenie dziecka... no bo jak powiedziec "mam dwoch tatusiow"
..zwiazki TAK!! adopcja dziecka NIE!!
takie jest moje zdanie
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-04-16, 12:04
MrsDeathy napisał/a:
w dzisiejszym swiecie zwiazki homoseksualne opieraja sie na takiej formie...
Jesteś tego pewna? Nie ma związku czy to hetero czy homoseksualnego, który opierałby się tylko na duchowości. Prędzej czy później pojawia sie pożądanie i pociąg fizyczny. Nie mozna chyba w tym aspekcie tego rozpatrywać.
Allisha, Xavier może was do końca nie rozumiem, choć z tym lasem to chyba przesadziłem. Ale czy wyobrażacie sobie żeby dziecku nie powiedzieć że np. zabijanie jest złe ? A to go raczej ukierunkowuje <- tak mi sie wydaje.
Przeczytaj uważnie jeszcze raz nasze posty. Tam masz wytłuszczone że należy odróżniać wiadomości ważne - taka jak twoja w poście, od wiadomości mających Cię kształtwoać typu: PiS to najlepsza partia w Polsce.
Ph3n naprawde uwazasz ze wszystkie Twoje poglady sa dokladnie takie jak uksztaltowali Ci rodzice, czy juz moze poddajac niektore sprawy pod watpliwosc zmieniles stosunek do nich?
O to wlasnie chodzi.
_________________ - I have no idea... He said something about store and pack of cigarettes
Homoseksualizm zrobił się bardziej "jawny" ze względu na to że w czasach w jakich żyjemy "można wszystko". Małżeństwa ze zwierzętami, związki homoseksualne - powiedziecie mi czy "za Stalina" czy "za Hitlera" by to przeszło ? Nie (odpowiadam sobie sam )! Bo wtedy ludzie z takimi zapatrywaniami by wylądowali w piecach czy gułagach. Obecnie w erze "wolności" (taaa) tacy ludzie dźwigają łby bo chcą walczyć o swoje, a przez jest o nich głośno.
Może i coś w tym jest, ale jak są jakieś demonstracje to są i geje i lesbijki. A jak już się mówi w mediach to się uogólnia do związków homoseksualnych. Chociaż jeśli weźmiemy np. kino to chyba raczej więcej jest gejów niż lesbijek
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum