Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: V3rit4S
2007-01-13, 09:37
...[Prison Break]...
Autor Wiadomość
Fredi 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-04-14, 00:54   

Obejrzałem wszystkie odcinki, czyli 17 i powiem Wam, że ten serial jest lepszy od LOSTa. Jeśli ktoś z Was jeszcze nie zna tego serialu to niech nie marnuje czasu tylko bierze sie za ściaganie :) . No i plusem jest fakt, że nie ma praktycznie przerw w emisjach kolejnych odcinków tak jak w Lost'cie, co przyznajcie jest denerwujace.

Diego 

Wysłany: 2006-04-17, 23:49   

Według mnie Prison Break i Lost są na równi :) . Jestem dopiero na 3 odcinku, zaraz zaczne 4 ogladac, a serial mam od dzisiaj, od godziny 18 jakoś :mrgreen: . I mam 18 odcinków :D . Fajnie jest mieć kuzyna który ściąga dużo seriali :) .

XtatiC 

Wysłany: 2006-04-18, 21:41   

Serial po prostu wymiata. Widziałem 15 odcinków i pragnę więcej :twisted: Jednak LOST u mnie zajmuje nadal 1 pozycję :P Ale każdemu warto go polecic.
P.S. Ma ktoś może linki do odcinków od 16?:>
Pozdro!
[Prywatna Wiadomość] - Piszcie jeśli chcecie zmiany nicka, w sprawie ostrzeżen i w innych sprawach związanych z administracją forum.

alibipl

Pablo 

Wysłany: 2006-04-18, 22:30   

Hmmm fajny o tyle, ze czlowiek bardzo szybko wczuwa sie w poszczegolnych bohaterow. Jednak jest mnostwo bledow logicznych, ktorych tak naprawde mozna by uniknac. Nie mniej jednak... po 3 odcinkach czlowiek juz jest zmuszony obejrzec wszystkie zeby wiedziec jak to sie skonczy :D

- We've got caught in the net.

XavierSS 
THINK BEFORE POSTING

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-04-19, 13:01   

Prison jest naprawdę niezły, w trzy dni obejrzałem 19 odcinków i chcę jeszcze, nie zaryzykuję porównania go do Losta, bo to dwa zupełnie rożne seriale, ale oba są w ścisłej czołówce, i sądze że nie tylko mojej...

XtatiC napisał/a:
P.S. Ma ktoś może linki do odcinków od 16?:>
Pozdro!

XtatiC linki możesz znaleźć na stronie prisonbreak.int.pl (link sponsorowany :mrgreen: ). Tam w tematach o każdym z odcinków za zażucone szybkie torrenty.
BTW. Uważaj z odcinkami 18 i 19 bo mają ten sam numer, czytaj komentarze do torrentów żeby się zorientować który jest który 18 to bluff 19 to the key.

xavierss

Pablo 

Wysłany: 2006-04-20, 05:50   

Hehe ok, wszystkie ktore sa i musze przyznac ze najwieksza wada calego serialu jest... poczucie, ze skoro to serial to w koncu musi im sie udac. Czyli nie moga zostac zlapani w dziurze ani na zewnatrz. Troche to psuje odbior niektorych scen w ktorych powinno tak naprawde byc "napiecie"

Ale poza tym to jest rewelacyjny :) pomysl spisku, no miodzio.

Aiglon 
Limbo Angel

Wysłany: 2006-04-21, 18:07   

To PB podchodziłam torchę jak do jeża. Myślałam, że to taki tasiemiec bedzie. Ile mozna zorbicodcinkow o ucieczce z wiezienia? Trzy? Znam pare filmow ktroe mi sie dluzyly :P O ucieczkach wlasnie. Ale zaczelam ogaldac - i wsiaklam niezle :) Jest bardzo trzymajacy w napieciu. Sa sceny, ze trzeba sobie zorbic przerwe na papierosa (no prawie ;-) No i ten tatuaz mnie zachwycil niepomiernie ;-)
W Loscie napiecia nie ma, ale zagadek wiecej :) Inny sposob trenowania widza ;-)

Pablo 

Wysłany: 2006-04-21, 18:21   

Hehe, a ja cofam to co napisalem

w 19 niezle wpadli z ta dziura i zapowiada sie ze faktycznie moga miec niezle problemy. Ale co innego dziura, ktorej im nie udowodnia, a co innego proby budowania napiecia bo Micheal zoabczyl gdzies straznika i zamarl w oczekiwaniu czy go zlapia - wiadome, ze nie zlapia bo by go zaczeli pilnowac 24/7 i po sprawie :)

Choc po tym co momentami wyczyniali... to nie zdziwilbym sie gdyby go tak pilnowali a on i tak wymyslil jakis sposob :D

XavierSS 
THINK BEFORE POSTING

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-04-21, 18:24   

Mówiłem Ci obejrzyj wszystkie potem komentuj, ja już na 20ty się doczekać nie mogę :evil :?

xavierss

choynka 

Wysłany: 2006-04-21, 20:34   

Ech obejrzałam i nie wiem po co mi to było :) W czwartki czekam na Lost a teraz we wtorki będe czekać na PB :) znajdę jeszcze na pozostałe dni i nic tylko te seriale i seriale ;) A teraz na poważnie serial bardzo, bardzo ciekawy. Myśle, że nie ma co przyrównywać do Lost ze względu na odmienna tematykę :) Jak na razie Lost jest na pierwszym miejscu, ale PB ląduje gdzieś na 3 obok Rome :) .

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-23, 16:18   

W zasadzie Rome też bym chętnie obejrzała, bo słyszałam ciekawe opinie na temat. Ale dzięki znajomemu nie muszę się trudzić ze ściąganiem PB, mam już całość na kompie. Zeby tylko teraz znaleźć czas :/
Apropos choynka, masz moze Rome na kompie? albo wiesz skąd mozna sciągnąć? (tylko nie z p2p, raczej ze strony, bo u mnie emule zamula a nie sciąga :) )

scarlett

Pablo 

Wysłany: 2006-04-23, 17:03   

Nina - www.torrentspy.com

Mozecie cos napisac o tym Rome? a najlepiej Choynka jak widzialas wszystkie to zaloz topic i opisz, bo ja tak w sumie slyszalem ze tematyka nie jest dosyc interesujaca. Jak sie myle to mnie popraw ;)

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-23, 21:07   

Przekleję tu info z filmwebu a jak moderatorzy uznają, ż serialowi nalezy się osobny temat, to niech wydzielą posty :)

Kod:
Akcja serialu rozpoczyna się w 52 r. p.n.e. Gajusz Juliusz Cezar po ośmioletniej wojnie, podczas której dokonał mistrzowskiego podboju Galii, przygotowuje się do powrotu. Kieruje się w stronę Rzymu wraz z tysiącami lojalnych i zaprawionych w boju żołnierzy, dużym łupem w postaci złota i niewolników, oraz radykalnymi planami zmian. Arystokracja, przerażona siłą i potencjałem Cezara, grozi oskarżeniem go o zbrodnie wojenne. Przyjaciel i mentor Cezara, Pompejusz Wielki, stara się wzniecić bunt, aby zachować władzę. Dwaj żołnierze Cezara, Lucjusz Vorenus i Tytus Pullo, krzyżują plany Pompejusza, zdobywając tym samym przychylność Cezara i jego rodziny. W ten oto sposób losy Lucjusza i Tytusa, dwóch prostych żołnierzy, łączą się z losami Cezara, Marka Antoniusza, Kleopatry i młodego Oktawiusza Gajusza, w przyszłości Oktawiana Wielkiego, pierwszego imperatora Rzymu.

Ciekawe... nie wiem tylko czy mnie się spodoba :P

scarlett

choynka 

Wysłany: 2006-04-23, 21:09   

Założyłam już topic o Rome ;)

Kilka ciekawostek o PB:
- Więzienie (Joliet Prison), w którym kręcone są zdjęcia posiada w rzeczywistości tylko dwa poziomy z celami. Widoczne w serialu trzy poziomy stworzone zostały w studio filmowym.
- Lincoln Burrows jest skazany na śmierć, ma umrzeć na krześle elektrycznym. Jest to błąd autorów scenariusza, gdyż w Illinois egzekucje wykonywane są przez śmiertelny zastrzyk, a nie krzesło elektryczne.
- Postać "D.B. Coopera" jest wzorowana na rzeczywistej osobie, która w 1971 roku, po uprowadzeniu liniowca, wymusiła 200 000$ od ich właściciela, Northwest Orient, po czym wyskoczyła z samolotu z dwudziestodolarowymi banknotami o łącznej wadze 21 funtów, przyczepionymi do jego ciała. Nigdy go nie złapano.
- Dwaj bracia (Michael Scofield i Lincoln Burrows) widują się, rozmawiają ze sobą i swobodnie się poruszają bez rzadnych zabezpieczeń. Więźniowie odbywający karę śmierci nie mogą opuszczać swojej celi bez kajdanów na ręce i nogi. Nie mogą się również spotykać z innymi więźniami (nawet jeżeli więzień jest członkiem rodziny).
- Wiele ze scen kręconych jest w celi, którą w rzeczywistości zamieszkiwał John Wayne Gacy, amerykański seryjny morderca.

MrsDeathy 

Wysłany: 2006-05-12, 22:36   

ekhm ekhm ekhm...

no ja obejrzalam 3 odcinki tego serialu i nie wiem co powiedziec ... tak mnie zatkało..
w pewnym momencie stwierdzilam ze nie bede go dalej ogladac.. bo za duzo tam brutalnosci..ale nie ma sie czego dziwic.. przeciez to wiezienie.. poza tym caly czas mnie irytuje stosunek straznikow do wieznow.. boze przeciez wiezien .. nie wazne co zrobil tez jest czlowiekiem.. ale widac taki jest scenariusz .. ja go zmieniac nie bede..

ogolnie film jest extra... wciaga i to bardzo szybko.. bohater ktory gra "rybke" :cfaniak: jest calkiem calkiem ... :grin: moze dlatego nawet przyjemniej sie oglada ten serial..
a juz ten tatuaz to kozacki pomysl :]

ja tam mysle ze to serial porownywwalny z lostem.. ale nie mozna powiedziec ze ktorys jest gorszy a ktorys lepszy.. z prostej przyczyny.. te dwa filmy sa zupelnie o czym innym i przedstawiaja inne problemy.. :]

...Closing your eyes to disappear... You pray your dreams will leave you here
But still you wake and know the truth...No one's there...

-------------------

kropcia04

Odpowiedz do tematu