Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: V3rit4S
2007-01-13, 09:37
...[Prison Break]...
Autor Wiadomość
B@m 
^^ B@m ^^

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-29, 13:43   

wladca napisał/a:
Sam sobie przeczysz. Prison breake to serial o ucieczce z więzienia, wykorzystując genialny plan głównego bohatera. Pierwsze odcinki biły na głowe drugi sezon LOST, były może nawet lepsze od pierwszej serii.
Co może się wydarzyć w drugiej serii PB? Wydaje się, że nic co wyróżniałoby serial spośród innych produkcji. Dlatego ja nie czekam na PB sezon 2. To będzie tak jakby całkiem inny serial.

Jeden serial moze bić 2-gi na głowe tylko wtedy gdy ich tematyka jest taka sama. Więzienie - Wyspa. Popieram ze PB jest super serialem juz czekam na SE2, ale jednak jest to serial o innej tematyce, kazdy ma inny gust :)

meelkee 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-07-30, 10:23   

Wg mnie LOST i PB należą do jednej grupy powiedzmy seriali przygodowych. Są skierowane mniej więcej do tej samej grupy widzów i można je śmiało ze sobą porównywać co zresztą uczyniłem wskazując, że PB S1 jest ciekawszy od LOST S2.

Sawyer 
Have a nice day!

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-07-31, 11:03   

eee tam PB nie jest aż takie suuuuper..... wręcz przeciwnie.

rafal76 
Wiek 108 lat

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-07-31, 12:11   

Myślę że porównywanie PB i Lostów zaczyna przypominać dyskusję o wyższości świąt.... Po prostu nie ma ona sensu, ponieważ zwolennik jednego serialu zawsze znajdzie plusy na korzyść swego, a minusy świadczącego przeciw drugiemu. :razz:

PB ogląda się bardzo dobrze. Casting do ról zrobiony rewelacyjnie. T-Bag niesamowity, Michael niewinność ma wypisaną na twarzy, etc... Ale drażni za dużo zbiegów okoliczności (jak potrzeba wygrać kasę w karty to się ją wygrywa, jak potrzeba skraść zegarek to znajdzie się sprytny kieszonkowiec który to zrobi bez pudła, potrzebna substancja A to "ktoś" ją załatwi, odkrycie dyrektora w szafie nastąpi dopiero wtedy, gdy cała grupa będzie praktycznie za murami, etc.)
Oczywiście to detale, bo serial jest dobrze pomyślany i wciąga...

A dla osób które razi brutalność strażników wobec więźniów proponuję obejrzeć "Ekperyment" (potwór jest w każdym z nas) - film oparty na autentycznym eksperymencie psychologicznym :devil:

Kie 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-07-31, 17:02   

rafal76 napisał/a:
A dla osób które razi brutalność strażników wobec więźniów proponuję obejrzeć "Ekperyment" (potwór jest w każdym z nas) - film oparty na autentycznym eksperymencie psychologicznym :devil:

Oglądałam i uważam że jest to niesamowity film. To jak ludzie zmieniają się pod wpływem tego w jakiej sytuacji się znaleźli i na którym z miejsc. :neutral: Ten film doskonale to pokazuje i zmusza do refleksji na ten temat. Polecam każdemu.

Groooby 

Wysłany: 2006-08-20, 12:26   

no już jutro rusza 2 sezon PB ahh zacieram rączki bo 1 sezon był wciągający strasznie, oblukalem go w 2 dni:), no i w pazdzierniku Lost, ehh bedzie sie dzialo.

meelkee 

Wysłany: 2006-08-23, 10:36   

Skusiłem się jednak i obejrzałem 1-szy odcinek drugiego sezonu :mrgreen:

Tak jak sądziłem serial będzie bardzo dobrze zrealizowany ale ilość nieprawdopodobieństw przekracza wszelkie normy. Jest to jeszcze bardziej widoczne niż w drugiej połowie pierwszego sezonu.

Jeżeli komuś to nie przeszkadza to serial na pewno go wciągnie.

MrsDeathy 

Wysłany: 2006-08-24, 18:26   

o gasz.... o.O
zabili ją?? no super.. heh ale po dluzyszym zastanowieniu nie bylo innej opcji.. bo gdyby steadman/terrence( czy jak mu tam) wyszedl byloby po filmie... a to niedopuszczalne bo to dopiero pierwszy odcinek drugiej serii :)

swoja droga jestem w szoku.. bo kurde dwie fajne laski i dwie postaci ktore lubilam.. i co?
i jedna lezy na odwyku a druga w czarnej torbie.. eeeh.. zycie?... no kosmicznie zrealizowane..ale gdyby nie to wszystko, to serial nie bylby Prison Break'iem ;)

...Closing your eyes to disappear... You pray your dreams will leave you here
But still you wake and know the truth...No one's there...

-------------------

kropcia04

raistlin86 
Ged Ouuuud !

Wysłany: 2006-08-25, 23:04   

MrsDeathy napisał/a:
a druga w czarnej torbie..

Dokładnie to w czarnych torbach ;)
Mi nie przeszkadza ta duża ilośc nieprawdopodobieństw. Ważne, że trzyma w napięciu (chociaż nie tak jak 24 godziny :P ). Po obejrzeniu pierwszego odcinka sądzę, że drugi sezon będzie tak samo dobry jak pierwszy. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :)

Lesiu 
Dumny user forum :)

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-08-29, 15:32   

Mnie najbardziej wkurzyło, że już w pierwszym odcinku zabili V!! DO dupy! :( fajna ona byla dobrze bylo przez chwile zapomniec o uciekinierach i popatrzec co ona tam kombinuje, a teraz pff bedziemy tylko patrzec na Michaela i Mahone'a :/ LJ'a zlapali, tego prawnika chyba zabili (nie pamietam) a teraz Veronica :/ Jak na razie 2 sezon mi sie nie podoba chociaz dopiero 1 odcinek widzialem.

raistlin86 
Ged Ouuuud !

Wysłany: 2006-08-31, 12:06   

Co prawda trochę mi szkoda, że zabili V, ale z drugiej strony dobrze, że twórcy nie boją się uśmiercać lubianych postaci. Czyni to ten seria trochę nieprzewidywalnym. Wygląda na to, ze w drugim sezonie będzie się więcej działo m.in. xe względu na to, że uciekinierzy mają teraz większy obszar działania. Jak narazie drugi sezon bardzo mi przypadł do gustu (mimo, że widzialem tylko 2 odcinki).

Lesiu 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-09-01, 13:58   

Ha a komu się podobało jak Mike i Linc próbowali uwolnić LJ'a? To było świetne! A potem jak spieprzali przed policją! Ciekawe co będzie z Lincolnem nieźle oberwał.

meelkee 

Wysłany: 2006-09-04, 17:04   

raistlin86 napisał/a:
Co prawda trochę mi szkoda, że zabili V, ale z drugiej strony dobrze, że twórcy nie boją się uśmiercać lubianych postaci. Czyni to ten seria trochę nieprzewidywalnym. Wygląda na to, ze w drugim sezonie będzie się więcej działo m.in. xe względu na to, że uciekinierzy mają teraz większy obszar działania. Jak narazie drugi sezon bardzo mi przypadł do gustu (mimo, że widzialem tylko 2 odcinki).

Ja mam wrażenie, że Veronika była raczej nie lubianą postacią. Mnie odpychały głównie grymasy grającej ją aktorki.

Lesiu 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-09-05, 18:47   

No i jak tam po 3 odcinku? :) Akcja na moście była świetna :P Scenarzyści mają naprawdę świetne pomysły. Ciągle coś nowego i ciekawego

meelkee 

Wysłany: 2006-09-05, 22:54   

Tylko znowu ta przesada. Szkoda słów. W następnych odcinkach okaże się, że Scolfield znalazł tego całego Shalesa (i zabił?), a później wsadził do auta.
Agent FBI też ma niezłą intuicję.

Odpowiedz do tematu