Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-05-06, 12:43
Dla mnie najbardziej szokującym odcinkeim był jednak ostatni. Nie będe pisała którę sceny dokładnie, bo nie wszyscy jescze obejrzeli wszystkie odcinki, i nie chce psuć niespodzianki. Napisze jedynie, że chodzi mi o żone Lucjusza i scenę z Cezarem. Kto oglądał pewnie bedzie wiedział o czym mówię
Wiek: 18 Dołączył: 24 Lut 2006 Posty: 49 Skąd: Między LA i Sydney
Wysłany: 2006-05-06, 13:12
No w końcu udało mi się obejrzeć pierwszy odcinek Niestety nie miałem okazji obejrzec reszty bo ciągle ściąga mi sie drugi . Strasznie wolny transfer. (11 kb/s!)
Wrażenia po "Stolen Eagle": Film (a raczej serial) mnie zaciekawił. Podoba mi się, ze ukazują Rzym w postaci bardziej wiarygodnej. Nie jak na filmach (bohaterstwo, honor, dobro - wszystko jak z bajki). Serial ukazuje okrutną, ale i ciekawą rzeczywistość i właśnie za ten realizm zasługuje na uznanie. Jako koneser filmów historycznych typu "Król Artur" czy "Gladiator" jestem zachwycony pomysłem i wykonaniem. "Rome" jest bardzo wciągający, że aż chce się obejrzeć od razu kolejne odcinki. To jeden z najlepszych seriali jakie widziałem, choć mam za sobą tylko pierwszy odcinek Z niecierpliwością będę ściągał następne
A Titusa Pullo dokładnie pamiętam z "Króla Artura" w roli Dagoneta. Dobry aktor
_________________ - Joke, dude.
- I'm not really in a mood, Hurley.
- Really? Wow. Usually you're, like, Mr. Ha Ha
Zdecydowanie scena z Niobe w 12-stym odcinku najbardziej mną poruszyła, chyba głownie ze względu na zaskoczenie. Wszystkiego się spodziewałam, ale nie takiego zakończenia. Scena ze śmiercią Cezara zniesmaczyła mnie nieco. Była chyba zbyt brutalna i za długa, jak na moje mozliwości. Wolałabym raczej coś w teatralnej konwencji-jak scena w teatrze wamirów w "Wywiadzie z wampirem" No i gdzie się podziało sławetne "Et tu, Brute..."?
_________________ Z każdym dniem rosnie liczba osób, które moga pocałowac mnie w d*pę. Stan na dziś- 9 osób
Wysłany: 2006-05-13, 14:45
Nina próbowałam ściągnąć tą część i faktycznie się nie da. Problem polega na tym, że nie mam juz tego archiwum, więc mam prośbe. Może ktoś mógłby wrzucić tą część na megaupload? A jeśli nie to wrzucę ponownie cały odcinek jeszcze raz.
Co do sławnego "I Ty Brutusie" to sam się zastanawiałem czy umieszczą to w serialu i miałem nadzieje, że nie. Powiedzonko kłóciło by się z fabułą, przecież Cezar wcześniej podejżewał Brutusa - chciał go wysłać do Macedonii.
Nie było też drugiego sławnego zdania "Kości zostały rzucone" przy przekraczaniu Rubikonu.
IMHO bardzo dobrze, że scenarzyści zrezygnowali z umieszczania tych powiedzonek, bo byłoby to sztuczne i kiczowate.
Wysłany: 2006-05-15, 11:03
na prośbę Niny udostępniłam drugi odcinek w całości. Mam nadzieje, że z pozostałymi
odcinkami nie będzie żadnego kłopotu
Na "I ty Brutusie ..." tez czekałam, ale jak sie nie doczekałam to wcale jakoś tym faktem nie byłam rozczarowana Scena morderstwa Cezara nie była dla mnie niesmaczna, co na pewno bardzo brutalna. I jeszcze na kilka dni po obejrzeniu odcinka miałam ja "przed oczyma". Co do Niobe to, ech, aż brak mi słów, bo podobnie jak Nomos nie spodziewałam się czegoś takiego. W ogóle te dwa ostatnie odcinki były wzruszające i były bardzo dobrym zakończeniem tego sezonu.
Ostatnio zmieniony przez choynka 2006-07-31, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2006 Posty: 341 Skąd: z Katowic
Wysłany: 2006-05-17, 18:11
Dziękuję Choyneczko :)
Nie wiem czy na mnie ciąży jakaś klątwa, czy tylko megaupload czasowo odmawia posłuszeństwa, ale kiedy klikam na jeden z linków do ściągania wyświetla mi się pusta strona na niej przycisk "Click to start proder" a potem ten przycisk też znika i zostaje pusta strona, a przegladarka mnie zawiadamia, że rzekomo zakończyła
Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to niech się odezwie proszę
Wysłany: 2006-05-17, 22:19
Nina to musi być co najmniej klątwa Tutenhamona Sprawdzałam u mnie wszystko jest ok, więc to może jakieś przejściowe kłopoty. U mnie przynajmniej żaden błąd sie nie wyświetla.
Wysłany: 2006-05-19, 22:21
Szczerze to troche nie chce mi sie ponownie tego wrzucać. Może któraś z osób, które mają ten odcinek zechciałaby i udostepniła go na megaupload? Ale mam nauczkę, żeby nie usuwać udostepnionych plików z kompa Nie sądziłam, że te pliki tak szybko przestana byc aktualne. Nina może spróbuj poszukac na torrentach?
Wysłany: 2006-05-21, 18:24
Masz rację Choynko, to lepszy pomysł wczoraj ściągnęłam azureusa i dzisiaj ściągam cąły pierwszy sezon Rome
Idzie nawet szybko w porównianiu z emulem, gdzie były te *** kolejki a prędkość sciągania kiedy dochodziła do 3kB/s to było święto
Szkoda tylko, że nie da się ściągać odcinków osobno, w kązdym razie nie znalazłam torrentów do osobnych odcinku tylko do megapacka
Pozdrawiam, dam znać, kiedy ściagnę i obejrzę
Bycmoze się da ściagac osobno, jesli nie sa spakowane, kliknij prawym przyciskiem myszy na torrencie, wybierz 'pokaz szczegóły' i wybierz zakladke pliki, jesli nie jest to jedna wielka paczka to mozesz dla wybranych plikow ustawic priorytet na 'nie pobieraj' co sprawi ze pobierze wszystko inne oprocz tych plikow.
Wysłany: 2006-05-22, 18:29 Rome
dzięki Zink sciągam już w cąłości mam 1/5 próbowałam ściągac pojedynczo z jednej strony którą podał mi XavierSS, ale nie było tam pierwszego odcinka, więc dalej ściągam w całości. Jesli dobrze pójdzie, niedługo powinnam mieć cały Rzym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum