Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MG
2007-12-02, 22:12
Zgadzam się nie / Nie zgadzam się
Autor Wiadomość
choynka 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
  Wysłany: 2006-04-04, 09:11   Zgadzam się nie / Nie zgadzam się

Mam propozycję takiej oto zabawy. Zasady sa bardzo proste. Jedna osoba wypowiada się w jakieś kwestii związanej z serialem (może dotyczyć osób albo wydarzeń) a kolejna zgadza się z nią bądź nie, jednocześnie wymyślając swoje nazwijmy to pobożne życzenie :) . Można dawać uzasadnienia swoich twierdzeń.

Przykład :

Kate powinna być z Sawyerem, bo Jack to "ciepłe kluchy"

Co wy na to?

kes 
http://ogame.pl/

Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-04-04, 09:58   Re: Zgadzam się nie / Nie zgadzam się

choynka napisał/a:
Mam propozycję takiej oto zabawy. Zasady sa bardzo proste. Jedna osoba wypowiada się w jakieś kwestii związanej z serialem (może dotyczyć osób albo wydarzeń) a kolejna zgadza się z nią bądź nie

To może ja się wypowiem o tym temacie a nie o serialu. :mrgreen:
Kolejny kretyński temat zabawa do nabijania postów i nie wnoszący nic pożytecznego na to forum. Nie lepiej powiedzieć coś mądrego w innych tematach? Jest już taki temat czy Kate powinna być z Jackiem czy Sawyerem. może tam się wypowiedz?

PS: Kolejny temat na mojej liście ignorowanych :mrgreen:

choynka 

Wysłany: 2006-04-04, 10:21   Re: Zgadzam się nie / Nie zgadzam się

kes napisał/a:
choynka napisał/a:
Mam propozycję takiej oto zabawy. Zasady sa bardzo proste. Jedna osoba wypowiada się w jakieś kwestii związanej z serialem (może dotyczyć osób albo wydarzeń) a kolejna zgadza się z nią bądź nie

To może ja się wypowiem o tym temacie a nie o serialu. :mrgreen:
Kolejny kretyński temat zabawa do nabijania postów i nie wnoszący nic pożytecznego na to forum. Nie lepiej powiedzieć coś mądrego w innych tematach? Jest już taki temat czy Kate powinna być z Jackiem czy Sawyerem. może tam się wypowiedz?

PS: Kolejny temat na mojej liście ignorowanych :mrgreen:

1. Czy kretyński? może tak, może nie. Sama lubię tego typu zabawy i stąd ten pomysł.
2. Nie napisałam go, żeby nabijać sobie postów.
3. " nie wnoszący nic pożytecznego" hmm a co według Ciebie jest wystarczająco pożyteczne ? Jakie są kryteria ?
4. " jest już taki temat ..." hmm był to jedynie przykład a nie temat do dyskusji!!!

To chyba tyle odnośnie Twojego postu :) Pozdrawiam

kes 
http://ogame.pl/

Wysłany: 2006-04-04, 11:28   Re: Zgadzam się nie / Nie zgadzam się

choynka napisał/a:

1. Czy kretyński? może tak, może nie. Sama lubię tego typu zabawy i stąd ten pomysł.
2. Nie napisałam go, żeby nabijać sobie postów.
3. " nie wnoszący nic pożytecznego" hmm a co według Ciebie jest wystarczająco pożyteczne ? Jakie są kryteria ?
4. " jest już taki temat ..." hmm był to jedynie przykład a nie temat do dyskusji!!!

ad 1. Wg mnie kretyński. Obniża poziom forum (czy mój post podwyższa? Ten poziom? Można na ten temat dyskutować) :mrgreen:
ad 2. Wiem, że Twoim celem nie było nabijanie ale tego typu tematy do tego służą i wiele innych osób skorzysta :mrgreen:
ad 3. Chodzi o to, że tu nic nowego się nie wniesie. Kolejny temat o wszystkim czyli o niczym.
ad 4. Wiem, że to przykład; Nie krzycz ("!!!") :wink:

choynka 

Wysłany: 2006-04-04, 11:39   

Trochę off topic , ale co tam :)

Moim zamierzeniem nie było zakładanie tematu o wszystkim i o niczym. Miało to być raczej dla zabawy a nie dla obniżania poziomu :) W zasadzie to prawie każdy post o Lost jest w stylu " zgadzam się - nie zgadzam". Miałam nadzieję, że osoby biorące udział w tej grze puszczą trochę wodze wyobraźni :) Ale niech Ci będzie, że kretyński ;)

P.S Nie będę więcej krzyczeć ;)

MarianCzyTyMnieKochasz 
you know you love me

Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2006-04-04, 12:59   

dobra ja sie zabardzo nie wtrącam...jak dla mnie może byc ten temat....tylko mam pytanie czemu w dziale 2 sezon?? Wydaje mi się ze tego typu tematy powinny się znajdować w dzialach Ogólne...o wszystkim i o niczym lub rozrywka....tak samo tematy gra: o kim mowie....Pograjmy w pytania o lost itp itd. Co mają te gry wspolnego z 2 sezonem LOST??? oprocz tego, że 2 sezon jak i ten temat dotyczą w większej części lub mniejszej LOSTa??

choynka 

Wysłany: 2006-04-04, 13:16   

Mumin napisał/a:
dobra ja sie zabardzo nie wtrącam...jak dla mnie może byc ten temat....tylko mam pytanie czemu w dziale 2 sezon?? Wydaje mi się ze tego typu tematy powinny się znajdować w dzialach Ogólne...o wszystkim i o niczym lub rozrywka....tak samo tematy gra: o kim mowie....Pograjmy w pytania o lost itp itd. Co mają te gry wspolnego z 2 sezonem LOST??? oprocz tego, że 2 sezon jak i ten temat dotyczą w większej części lub mniejszej LOSTa??

Pisząc tego posta nie wiedziałam właśnie czy zrobić to w Ogólnym czy tutaj. Ostatecznie wybrałam tutaj, bo obawiałam się, że jak umieszcze w ogólnym to wypowiedzi znacznie odbiegną od tematu. A mi chodziło o konkretną dyskusje o pewnych wydarzeniach. Tym bardziej, że nie wszyscy oglądali II serię. I gdybym napisała np : "Locke nie powinien wypuszczać Henrego ze zbrojowni" to nie wszyscy mogą wiedzieć o co chodzi ;)

Może być przeniesiony do Ogólnego ;) . Może być nawet skasowany :) Jejku jejku nie sądziłam, że mój post wywoła takie kontrowersje ;)

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-04-04, 13:21   

Topik jak kretynski wg mnie nie jest, choc proponowałbym tu np zarzucic cos typu róznych teorii, np:
-co sie stało z Desmondem
-czym jest czarny dym
-czemu Locke znowu chodzi
itd. :]

choynka 

Wysłany: 2006-04-04, 13:24   

PH3N-x napisał/a:
Topik jak kretynski wg mnie nie jest, choc proponowałbym tu np zarzucic cos typu róznych teorii, np:
-co sie stało z Desmondem
-czym jest czarny dym
-czemu Locke znowu chodzi
itd. :]

dzięki za cieplutkie słówko, a przynajmniej za nieznazwanie mojego posta kretyńskim ;) A chodziło mi właśnie o co piszesz. Jedna osoba stwierdza coś wraz z jakiś argumentem.

Kolejny przykład :) niech będzie Desmond :

Desmond narysował mapę, (argument) bo dokładnie wiedział gdzie ma biec ;)

MrsDeathy 

Wysłany: 2006-04-04, 15:29   Re: Zgadzam się nie / Nie zgadzam się

choynka napisał/a:
Mam propozycję takiej oto zabawy. Zasady sa bardzo proste. Jedna osoba wypowiada się w jakieś kwestii związanej z serialem (może dotyczyć osób albo wydarzeń) a kolejna zgadza się z nią bądź nie, jednocześnie wymyślając swoje nazwijmy to pobożne życzenie :) . Można dawać uzasadnienia swoich twierdzeń.

Przykład :

Kate powinna być z Sawyerem, bo Jack to "ciepłe kluchy"

Co wy na to?

jesli jest to zabawa to:
po pierwsze chyba nie jest to odpowiednie miejsce na to <sa działy "ogolne" i "rozrywka" jak tez "o wszystkim i o niczym"

temat zostal przeniesiony ..;] otwieram

...Closing your eyes to disappear... You pray your dreams will leave you here
But still you wake and know the truth...No one's there...

-------------------

kropcia04

choynka 

Wysłany: 2006-04-05, 10:31   

Ok to może po tych zawirowaniach podejmiecie temat :) A jak nie to mówi się trudno ;)

Uważam, że trzeci sezon powinien być ostatnim (argument ) przeciąganie tego pomysłu może spowodować obniżenie poziomu serialu. Ktoś się ze mną zgodzi albo nie ?

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-04-05, 14:52   

Zgadzam sie.
Dobrze ze Boone umarł, argument- był bezużyteczny, bez niego jest ciekawiej.

choynka 

Wysłany: 2006-04-05, 17:29   

Oj nie zgadam się :)

Dobrze, że Sawyer zabrał całą broń i został nowym "szeryfem"- argument - Jack to kiepski przywódca

PH3N-x 
...to próba wiary...

Wysłany: 2006-04-05, 17:50   

Zgadzam sie

Dobrze że Sojer zabił żabkę -> żabkowe kumkanie może byc wkur*iające.

choynka 

Wysłany: 2006-04-05, 17:56   

Nie zgadzam się ! :)

Dobrze, że Locke uderzył Sayida, kiedy ten chciał wyłapać źródło sygnału > jakby je znalazł "Othersi" zabiliby go

Odpowiedz do tematu