Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PH3N-x
2007-12-11, 13:52
Najczarniejszy charakter Lost

Który charakter Lost uważasz za najczrniejszy?
Sawyer
44%
 44%  [ 35 ]
Shannon
2%
 2%  [ 2 ]
Kate
0%
 0%  [ 0 ]
Boone
6%
 6%  [ 5 ]
Jin
3%
 3%  [ 3 ]
Ana Lucia
29%
 29%  [ 23 ]
Locke
13%
 13%  [ 11 ]
Głosowań: 79
Wszystkich Głosów: 79

Autor Wiadomość
Jot-U 

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-03-07, 13:35   

Eeee tam, właśnie siłą tego filmu jest, że nie ma postaci jednowymiarowych. Każdego pozorną "czarnocharakterność" tłumaczy się łatwo tym co przeszedł. Jesli już, to właśnie to jest naciągane, skupienie wszystkich rozbitków życiowych w jednym miejscu. Choć kto wie, może celowo?

Aggie 
SKATE rulez!

Wysłany: 2006-03-07, 20:02   

Po namyśle zagłosowałam na Sawyera, no bo on w końcu wydaje się taki zły... choć jest zabawny (lol) i często słodki, to po tym ostatnim wyczynie w 'The Long Con'.... Ale jest za to moją ulubioną postacią. :D

Any-Lucii nie lubię, ale nie mogłam na nią zagłosować ponieważ Shannon nie zabiła specjalnie :p.

Clarie 
This is home?

Wysłany: 2006-03-07, 20:25   

Moim zdaniem najczarniejszym charakterem jest Sawyer, ponieważ martwi się tylko o swoje interesy. Chciał czytać listy, które znajdowały się w butelce,okradał trupy i najważniejszą rzeczą do zrobienia było dla niego zabicie człowieka, odpowiedzialnego za rozbicie związku jego rodziców oraz ich śmierci.

Orzech 
Shannon-fan

Wysłany: 2006-03-07, 20:35   

Dla mnie czarna jest Ana-Lucia, ponieważ zabiła moją Laf Shannon :(
To takie podłe!

Raven 
Shit.....=)

Wysłany: 2006-03-07, 20:55   

a ja się zgadzam z Aggie, :)

Jot-U 

Wysłany: 2006-03-07, 21:09   

Clarie napisał/a:
Chciał czytać listy, które znajdowały się w butelce

Chciał przeczytać co napisała Kate, zwykła ciekawość no i widać że mu na niej zależy

Cytat:
okradał trupy

A na co trupowi majątek, a oni w końcu walczyli o przeżycie

Cytat:
najważniejszą rzeczą do zrobienia było dla niego zabicie człowieka, odpowiedzialnego za rozbicie związku jego rodziców oraz ich śmierci.

To dość dobry powód

Clarie 
This is home?

Wysłany: 2006-03-07, 21:46   

Jot-U : Przepraszam bardzo, ale na forum każdy ma prawo do swego zdania. a moje zdanie jest własnie takie, więc prosze nie podważaj moich wypowiedzi.

Jot-U 

Wysłany: 2006-03-07, 22:01   

Jasne, każdy ma prawo do swojego zdania, ale i każdy może krytykować zdania odmienne uzasadniając własne. To forum _dyskusyjne_, a nie leżanka u psychoterapeuty. Czyżbym błądził?

AmyRose 
ścierpła mi noga

Wysłany: 2006-03-07, 22:59   

Dla mnie Sawyer to taki czarny charakterek.Jest zabawny ale własnie po przekręcie w the long con(zabrzmiało jak wypowiedz Aggie) to taki czarny charakterek sie zrobił :P

Ines 

Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-03-08, 10:34   

Zgadzam się z Jot-U, że nie ma postaci jednowymiarowych. Nie zgadza się tylko z jednym zdaniem:
"Każdego pozorną "czarnocharakterność" tłumaczy się łatwo tym co przeszedł." Myślę, że wcześniejsze doświadczenia, to co człowiek przeżył wpływa na to jak się zachowuje "tu i teraz". I to wcale nie jest "łatwizna" zrozumieć zachowanie drugiego, poznawanie jego przeszłości, aby go zrozumieć.
Ciekawi mnie dlaczego Jot-U twierdzi, że to forum to "leżanka u psychoterapeuty". Samo zajmowanie się charakterem człowieka i jego zachowaniem trąci psychologią, wydaje mi się to całkiem naturalne. Psychologiem amatorem jest każdy z nas.
Takie jest moje zdanie, do którego jak napisał Jot-U, każdy ma prawo :)

Jot-U 

Wysłany: 2006-03-08, 10:47   

Nie zrozumieliśmy się. Ja właśnie usiłowałem powiedzieć, że te brzydkie cechy (a właściwie zachowania) u niektórych mają dość mocne uzasadnienie w ich przeżyciach z przeszłości. W związku z tym, w miarę pojawiania się fleszbeków i poznawania lepiej naszych bohaterów, traci sens czarno-biały, westernowy wizerunek postaci.
Z tą leżanką chodziło o to, iż dyskusja jest o wiele ciekawsza niż osobne, jak na tablicy ogłoszeń, prezentowanie swojego zdania. Proszę bardzo, każdy robi jak uważa, ale jak będę chciał to będę się odnosił do tego co mówią inni i nikt (no chyba że admini) mi nie zabroni.

Ines 

Wysłany: 2006-03-08, 12:37   

Wiesz, ja się z Tobą zgadzam w 100%. Dyskusja jest ciekawa. Masz rację, że sucha prezentacja jak na tablicy ogłoszeń, według mnie nie ma sensu, bo wtedy brak życia i naturalności na forum - to jest moje osobiste zdanie. Dyskusja ożywia i wnosi coś nowego.
Tylko żeby dyskutować, to chyba ktoś musi zaprezentować swoje zdanie, bo do czegoś trzeba się odnieść. Czyż nie??
Pozdrawiam Jot-U, z którym się zgadam i nie zgadzam :D

Jot-U 

Wysłany: 2006-03-08, 12:50   

Miło mi, że się zgadzasz i przykro, że się nie zgadzasz :wink: Ja też jestem za, a nawet przeciw. No weźmy takiego Sawyera, gościu naprawdę potrafi być nieprzyjemny, ale... przed Long Conem była też pokazana jedna próba przkrętu "na walizkę". Jednak wycofał się, gdy zobaczył siebie w postaci dzieciaka, który pojawił się w chwili finalizowania interesu. Zatem nim stał sie tym kim jest, toczył jakąś walkę ze sobą, co przydaje tej postaci bardziej ludzkiego charakteru. A na wyspie? Przecież też powolutku zmienia się na lepsze, prawda? Otwiera się jakby ze swojej skorupy. Na dobro od innych ludzi też zaczyna troszke odpłacać. Jak na niego to i tak dużo. Jeśli nie zginie, to będą z niego ludzie. A na razie przynajmniej jest czasem do śmiechu. Lubie te jego cyniczne dowcipasy.

Ines 

Wysłany: 2006-03-08, 13:21   

No tak, widzsz? Sam również analizujesz i przytaczasz fakty z jego życia :) No i nie mam się do czego przyczepić :wink:

Wadera 
Sayid jest boski ;)

Wysłany: 2006-03-08, 16:06   

A ja tam myślę, że wszyscy wymienieni kandydaci są tak samo czarnymi charakterami, prócz Shanon, bo w tej damulce nie ma zła co najwyrzej frajerstwo =P XD

Odpowiedz do tematu