W którymś odcinku, a dokładnie temu poświęconemu historii Walta i jego ojca, ojczym Walta wspomina Michaelowi, że jego syn jest "dziwny". I tutaj chciałbym rozszerzyć ten temat.
Czy Walter jest naprawdę "dziwny", czy ma jakies specjalne zdolności
A wszystko to jest związane z jego uczuciem gniewu i złości Powód 1:
W domu ojczyma, gdy ten skupia się na jego matce, a nie na nim, Walt powoduje śmierć ptaka.
Powód 2:
Już na wyspie, po kłótni z ojcem, gdy ten pali mu komiksy, Walt urzeczywistnia niedźwiedzia polarnego (białego potwora w kazdym bądź razie), który był na okładce.
Powód 3:
Walt ostrzega Locke'a, żeby nie otwierano włazu (ale skąd wiedział, że wogóle jakis właz znaleziono )
Powód 4:
Walt mów ojcu, że to on podpalił łódź. Kiedy Michael mówi, że mogą zostać na wyspie Walt z pełną powagą i dorosłością stwierdza, że nie mogą, że musza stąd odpłynąć (tak jakby przeczuwał, że stanie się coś złego)
To tylko kilka z wielu wydarzeń, które wskazują na jego "dziwne" zdolności.
A co Wy o tym sądziecie
Jeszzce jedno:
Sayid i Shannon widzieli go mokrego.Zawse jak Shannon go widziała to mokrego.Przez Walta Shannon zginęła.Porwali go z tratwy, i zabrali do jednego z bunkrów który jest pod wodą.To by tłumaczyło kabel który znalazł sayid na plaży.Dlatego walt zawsze mokry.To jest tylko moja teoria, nie wiem czy tak było naprawde
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Zaproszone osoby: 10
Wiek: 17 Dołączyła: 29 Gru 2005 Posty: 531 Skąd: Upper East Side
Wysłany: 2006-01-03, 20:01
ej ale niedźwiedź polarny był juz wczesniej na wyspie zanim Walt ogladał ten komiks...chyba w pierwszych odcinkach jak wyruszli czego stam szukac na wyspie to im niedźwiedź wyskoczył i Sawyer go zastrzelił zeby nie zabił tam jakiegos z rozbitków.......
_________________ Szczycę się sarkastycznym podejściem do życia.
player_one cenna uwaga (w końcu Hurley wisi Waltowi 83 ty.$:D). Fajnie by było, gdybyśmy wypisali tutaj wszystkie zdolności Walta Mumin To wcale nie jest powiedziane, że to był niedźwiedź. Sam z reszta napisałem, że to mógł byc jakiś potwór. A w filmie słyszymy tylko odgłosy, nie widzimy go. A z reszta cała sprawa z tym potworem jest nieźle pokręcona. To mogło być wszystko...
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Zaproszone osoby: 10
Wiek: 17 Dołączyła: 29 Gru 2005 Posty: 531 Skąd: Upper East Side
Wysłany: 2006-01-03, 21:29
Nightcrawler moze i masz racje...co do tego ze oni moze składaja te dzieci w ofierze potworowi to ja nie bede snuła jakis wymyslonych historyjek:P jak narazie ogladam w tvp1;) i jak do tej pory zabradzo nic nie wiadomo:P
_________________ Szczycę się sarkastycznym podejściem do życia.
walt zeczywiście a dziwne zdolnosci ale locke podobnie przeciez lockowi sie snilo co bedzie tak jakby porozumiewal sie z wyspa a moze tu chodzi o to ze to wlasnie dzieci moga poznac takemnice wyspy i dlatego je zabieraja
To jest dobra kombinacja, żeby tylko dzieci mogły poznać tejemnice wyspy, ale przecież Locke miałe kontakt z tym domniemanym potworem (który zabił pilota w 2 odcinku chyba) i nic mu sie nie stało! Czyżby Locke tez posiadał jakieś zdolności czy ma aż taką charyzmę
to ja pisalem o tym skladaniu ofiary potworowi ale to raczej nie realne... tak se palnalem. Porwali Walta żeby wykorzystać jego zdolności i pytanie tylko skąd takowe posiada, możliwe że naukowcy z wyspy już wcześniej zaplanowali katastrofe samolotu i sami dali mu takie umejetnosci, i że mają tak wysoko rozwiniętą technologie że potrafią kontrolować ich życie, tylko o co chodzi z tymi całymi badaniami, jaki oni maja cel w tym wszystkim, po co sprowadzili ich na wyspe.
Ale głupie pytanie -_-
A czemu jeden lepiej gra w noge niż inny? Czemu ktos ma zdolosci do języków?
Urodził sie z tym i tyle.
Zreszta nawet gdyby ta katastrofa była ukartowana, skad Ci co tego chcieli mieli pewsosc ze Ci ludzie przezyją?
bo mają wysoko rozwinieta technologie i tym polem siłowym kontrolowali lot samolotu tak żeby spadając Ci co mieli przezyc przezyli a ci co nie to zgineli. A i nie próbuj mi wmówić że człowiek może sie urodzić z darem urzeczywistniania swoich myśli i żądań bo wezme cie za idiote.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum