Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Premiera w Polsce
Autor Wiadomość
V3rit4S 
Run4Life.PlayET

Stopien uzależnienia: Widz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-03-22, 13:44   Premiera w Polsce

Data Premiery:
Świat: 26 lutego 2008
Polska: marzec 2008

Tryb gry: single player
Wymagania wiekowe: 16+

Nośnik: 1 DVD
Cena: 99,90 PLN
Rozsądne wymagania sprzętowe:
    - Pentium 4 3.5 GHz
    - 2 GB RAM
    - karta grafiki 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza)
    - 5 GB HDD
    - Windows XP/Vista.

Opis Gry
Lost jest przygodową grą akcji, w bardzo wyraźny sposób nawiązującą do hitowego serialu, emitowanego od 2004 roku, a w Polsce występującego pod tytułem „Zagubieni”. W trakcie zabawy odwiedzamy oczywiście doskonale znane miejsca, wchodząc równolegle w interakcje z głównymi bohaterami opowieści. Fabuła gry nie zajmuje się jedynie powielaniem kolejnych odcinków serialu, oferując równoległe, bardzo interesujące wątki.
Fabuła gry, podobnie jak ma to miejsce w przypadku serialu, rozgrywa się na bliżej nieokreślonej wyspie, zlokalizowanej na Pacyfiku. Wcielamy się w postać jednego z rozbitków fikcyjnego lotu 815, podróżującego na trasie pomiędzy Sydney, a Los Angeles. Producent zadbał przede wszystkim o to, żeby zachować znany z serialu nastrój tajemniczości. Gracz może także liczyć na zaskakujące zwroty akcji oraz obecność wszystkich znanych z kolejnych odcinków postaci. Oczywistym wydaje się też być to, że w trakcie zabawy spotykamy Innych. Sterowana przez gracza postać cechuje się ponadto niewyjaśnionymi szczegółami ze swojej przeszłości, które (podobnie jak w serialu) można stopniowo odkrywać, w formie pojawiających się co pewien czas filmów przerywnikowych (wspomienia).
W trakcie zabawy zajmujemy się przede wszystkim eksploracją różnych regionów wyspy. Mowa tu zarówno o tych terenach, które pojawiały się już w wybranych odcinkach serialu, jak i zupełnie nowych lokacjach, związanych między innymi z działalnością DHARMY. Są to więc rozległe kompleksy badawcze, bunkry, ale i fragmenty dżungli, czy rozległe jaskinie.
Równie istotną rolę odgrywa rozwiązywanie mniej lub bardziej skomplikowanych zagadek. Większość z tych łamigłówek dotyczy odnajdywanego w różnych miejscach wyspy sprzętu. Nie zapomniano też jednak o sympatykach dynamicznych potyczek, czy efektownych scen pościgów. W opisywanej grze pojawia się między innymi doskonale znany z kolejnych odcinków serialu, nietypowo wykonany i praktycznie nigdy nie ukazywany w pełnej krasie potwór. Całość rozgrywana jest w trójwymiarowym otoczeniu. Jedną z podstawowych zalet gry jest oczywiście możliwość spotkania postaci, których wizerunki wykonano na wzór występujących w serialu aktorów.

wladek16

korzen 
ZNAWCA Lost!

Wysłany: 2008-03-23, 23:48   

co do wymagań, u mnie na:
Athlon XP 1900+ (1,6 GHz)
512 RAM DDR 400 CL 3
GF 6600 256 MB (clock 300 MHz/ Memory 400 MHz)

gra chodzi, pierwszy epizod przeszedłem, na najniższych detalach da sie grać, minimalnie tnie i filmiki chodzą kiepsko, według gry mam za mało RAMu (potrzeba 1 GB)... Ogólnie myślę że moja konfiguracja jest trochę za słaba na tą grę, grać się da ale komfort gry jest mały...

mr.OTHER 
ZNAWCA Lost!
Native

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2008-03-24, 13:21   

Hehe, to u mnie tylko karta graficzna odpada :P proc mam taki jak ty, RAMu troch więcej :D

Ale trochę jednak poczekam, aż sobie komputer unowocześnię...

Odpowiedz do tematu