PH3N-x, userów, którzy odeszli już nie odzyskamy. Naprawdę spotkało nas szczęście, że mieliśmy tak dużo super userów. Jedyne co nam pozostaje to czekać na drugich takich...
Być może, że są na tym forum zarejestrowani jacyś fajni ludzie, ale boją się, że jak napiszą pierwszego posta to i tak nikt nie zwróci na nich uwagi... A dochodzi do tego tylko jeden aktywny mod... Jak ludzie widzą, że na forum jest jeden mod, nie ma adminów to stwierdzają, że nie ma sensu pisać postów, bo skoro spośród ponad 6000 osób wypowiada się tyle osób, że jeden mod wystarcza aby okiełznać ich posty, to nie zostaną oni zaakceptowani i nie uda im się wejść do "strefy" userów aktywnych.
Pozostaje mi tylko powtórzyć (podobnie jak XSS) słowa Ne0 - piszmy, piszmy i jeszcze raz piszmy
I bądźmy mili dla nowych userów, gadajmy z nimi, dyskutujmy, żeby widzieli, że jesteśmy otwarci na nowe osoby Przyjmujmy ich do naszej "elity" (czyt. aktywni userzy piszący posty), żeby nie bali pisać się kolejnych postów. To według mnie najlepsze rozwiązanie...
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
nie ma odpowiednich kandydatów na modów, a jak są to mogą się nie zgodzić...
El Jacko, Andrew. Shann, Amy... tylko że one odchodzą!!! To forum upada a choynka i Ne0 założyli następne... Tylko, że nit nie zapytał Jacko i Andrewa.
Coś co mnie... wkurza? Dziwi? Sfrustrowany? Nie wiem jak to uczucie nazwać... myślalem, że to normalne ale gdy forum zaczęło zamierać (kiedyś całe 2 godziny jakie miałem na kompa nie wystarczały na przeczytanie postów a teraz...) zarejestrowałem się gdzie indziej. I tam zauwaqzyłem, że moje zdziwienie było uzasadnione. O czym pisze??
NIGDY NIE BYŁEM NA FORUM PODCZAS GDY BYŁ NA NIM ADMIN.
XtatiC nic nie pisze. Ukrywa się chyba. n Nie bierze udziału w życiu forum. V3 lepiej, jest dobrym adminem ale też nic nie pisze. Inne fora?? Co chwile post usera z userbarem ADMIN.
VIP. Temat o serwisie, czy "śmietnik w VIPIE". Czy napisał tam jakis admin? Czy podjął jakieś działanie?? Bo GuteQ i tu i tu miał rację. Wg mnie. TAK WAŻNBE SPRAWY a admini... śpią?? Mam nadzieje że chociaż tu się wypowiedzą.
Co do ilości postów pozytecznych (nie OFF-TOPIC) jest bardzo mało. Więc idę do mix spoilerów opublikować zaskakujące zdjęcia.
Z mojej strony mogę powiedzieć że na forum najczęsciej jestem ukryty.
Nie mówię że czesto jestem bo to nie prawda. Jestem ostatnio bardzo zajęty szkołą i nauką dlatego nie jestem na czasie w dyskusji na forum. Staram się spełniać "potrzeby" forum.
Moderacja zamarła bo powstało ostatnio dużo konfliktów.
Wiem, że userzy mają dużo pomysłów. Np. w sprawie śmietnika w VIPie napisałem do MG.
Mam nadzieję jednak że forum odżyje tak jak dzieje się to po każdym nowym odcinku. Liczę na was
PH3N-x napisał/a:
El Jacko, Andrew. Shann, Amy... tylko że one odchodzą!!! To forum upada a choynka i Ne0 założyli następne... Tylko, że nit nie zapytał Jacko i Andrewa.
Ja odpadam z powodu warna Zreszta i tak bym nie chciala z pewnych powodów(nie bede tutaj o nich rozpowiadac), oraz jak to napisał PH niedawno na boxie, trzeba miec cierpliwosc na pelnienie takiej funkcji, a mi chyba by jej zabraklo.
Wlasnie - odchodzą, na forum choynki i ne0.
A po 3, ja, tymm ze odchodze nie jestem wielka strata.
Coś co mnie... wkurza? Dziwi? Sfrustrowany? Nie wiem jak to uczucie nazwać... myślalem, że to normalne ale gdy forum zaczęło zamierać (kiedyś całe 2 godziny jakie miałem na kompa nie wystarczały na przeczytanie postów a teraz...) zarejestrowałem się gdzie indziej. I tam zauwaqzyłem, że moje zdziwienie było uzasadnione. O czym pisze??
NIGDY NIE BYŁEM NA FORUM PODCZAS GDY BYŁ NA NIM ADMIN.
XtatiC nic nie pisze. Ukrywa się chyba. n Nie bierze udziału w życiu forum. V3 lepiej, jest dobrym adminem ale też nic nie pisze. Inne fora?? Co chwile post usera z userbarem ADMIN.
VIP. Temat o serwisie, czy "śmietnik w VIPIE". Czy napisał tam jakis admin? Czy podjął jakieś działanie?? Bo GuteQ i tu i tu miał rację. Wg mnie. TAK WAŻNBE SPRAWY a admini... śpią?? Mam nadzieje że chociaż tu się wypowiedzą.
Co do ilości postów pozytecznych (nie OFF-TOPIC) jest bardzo mało. Więc idę do mix spoilerów opublikować zaskakujące zdjęcia.
MR.OTHER nasi admini mają w tym momencie na głowie maturę i to ich może usprawiedliwiać, jest to jeden z najważniejszych dla nich momentów w życiu więc nie dziwmy się iż mają mnie czas na odwiedzanie niż dawniej.
Admin nie ma obowiązku się wypowiadać, admin po to ma ekipę moderatorską, aby potrafiła pod jego nieobecność zaopiekować się forum ,i pilnować jego stanu.
W momentach gdy uważałem przynajmniej ja iż jest kwestia w której dobrze by było aby admin zabrał głos informowałem jedną z osób z administracji.
Admini też ludzie, mogą nie mieć czasu. Nie demonizowałbym ich tak bardzo, bo jednak są, i są to nasi admini.
Co do ilości postów to jest ich bardzo mało, choć ostatnio wywiązała się ciekawa dyskusja w jednym z tematów odnośnie obecnych odcinków i własnie takie dyskusje przyciągają ludzi na forum. Co do off-topu to jak dla mnie gry typui trzy słowa i tak dalej obniżają wartość tego forum i pomagają zacząć postować dzieciom neostrady.
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-02-19, 14:45
Xav, no i jaką my mamy teraz ekipe moderatorską ? Mamy jednego moda, bo nie ma co wliczać Sajida, Zinka lub Sneara, którzy są na forum "od święta".
BTW, skoro nie jesteś już modem, to mam rozumieć, że ekipa moderatorska, a konkretniej ty sam, nie umiałeś się zaopiekować forum podczas nieobecności Admina ?
W skrócie ekipy moderatorskiej poza MG w tym momencie nie ma.
A na dodatek była moderatorka nastaje w SB na legalność tego moderatora również, więc jest szansa że decyzje byłej moderatorki pozbawią was też tego ostatniego moda, nazywanego przez pewne osoby lizydupem, nie będe pokazywał palcem przez które.
A co do kolejnego pytania , to coż nie doczekałem się odpowiedzi od admina, więc myśle że się wypowiem.
Nie jestem moderatorem z powodu całego zamieszania na forum, i opinii na mój temat wygłaszanych przez pewnych userów, zostałem pozbawiony moderatorstwa w wyniku postawienie userowi Nomos warna, zasłużonego co i sam user przyznała. Ta decyzja pociągnęła za sobą, lawinę odejść na forum, właczając w to obecne wtedy moderatorki, oraz osobę Ne0 , który żegnajać się z forum przez wyrzucanie inwektywami na mnie i MG (inwektywy te znalazły uznanie u usera Nomos która wciaż posiada je w swoim opisie, oraz poklask w osobie choynki, Muminka czyli jakby nie było nomen omen moderatorek, oraz wielu innych osób)nie otrzymał bana tylko dlatego iż stwierdziłem iż dobrze by było przekazać rozwiązanie całej sytuacji administratorom, niestety nie doczekałem się żadnych pytań co do sytuacji ze strony adminów, więc jestem zdziwiony decyzją o pozbawieniu mnie moderatorstwa.
Natomiast nie poczuwam się do stwierdzenia że nie potrafiono dopilnować forum pod nieobecność adminów. Uważam iż Choynka, Muminek i ja gdyż tak można nazwać czynną cześć mod_teamu potrafili zadbać o forum.
Obecnie uważam że w tej sytuacji forum jest pozbawione moderacji gdyż sam MG ze wszystkim sobie nie poradzi, ale jak sam stwierdziłeś kandydatów na moderatorów brak.
A co tego że nie potrafiłem się zaoopiekować to nie zgadzam się z takim stwierdzeniem. Moje uzasadnione regulaminem nagrodzenie usera Nomos warnem, zakończyło się protestem bez słowa , poza Muminkiem i wielką kłótnią ze strony osób które mowią dziś na SB o lojalności wewnątrz mod_teamu, i generalnie powstaniem co mogę wyczytać ze słów konkurencyjnego forum, założonego przez userów którym ponoć to forum jest bardzo drogie.
Uważam że od kiedy tu byłem wszystkim traktowałem sprawiedliwie, a zachowania odbiegające od normy kończyły się PW , bądz zgodnymi z regulaminem warnami. Nie mam sobie nic do zarzucenia.
A tytułem przyszłości nie wiem jak wyglądają plany adminów , gdyż nawet nie wiem na jakiej podstawie zostałem usunięty z mod_teamu. Myślę , iż zapewne poinformują o swoich decyzjach userów w najbliższym czasie wolnym od nauki.
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2007-02-20, 09:21
Nie miałam zamiaru się odzywać już, ale skoro Xav napisał takie cudne oświadczenie to nie pozostaje mi nic innego jak odpisać na to. No cóż nie po raz pierwszy Xav interpretujesz sobie fakty i wydarzenie w sposób dla Ciebie wygodny, natomiast nie do końca odpowiadający rzeczywistości. Ale do rzeczy.
XavierSS napisał/a:
A na dodatek była moderatorka nastaje w SB na legalność tego moderatora również, więc jest szansa że decyzje byłej moderatorki pozbawią was też tego ostatniego moda, nazywanego przez pewne osoby lizydupem, nie będe pokazywał palcem przez które.
Chodzi zapewne o mnie? Nie nastawałam nigdy na legalność wyboru MG na moda. Powiedziałam jedynie, że to trochę nie na miejscu, że osoba, która została modem zaledwie kilka dni temu o decyzji admina w sprawie usunięcia moda (czyli Ciebie) napisała wielkimi literami na boxie, że to SKANDAL. Nawet jeśli nie podobało mu się usunięcie Ciebie z mod_team to odpowiednim miejcem do tego jest "Grupa Moderatorska". Tym bardziej, że klimat na forum nie był ostatnio najlepszy, więc to tylko pogorszyło i tak ciężką atmosferę. MG użył argumentu, że mod_team nie przedyskutował decyzji o usunięcie Ciebie z pozostałymi osobami. Podobnie jak decyzje o wyborze MG podjał samodzielnie admin.
XavierSS napisał/a:
Uważam że od kiedy tu byłem wszystkim traktowałem sprawiedliwie, a zachowania odbiegające od normy kończyły się PW , bądz zgodnymi z regulaminem warnami. Nie mam sobie nic do zarzucenia.
I może właśnie w tym problem Xav, że nie masz sobie nic do zarzucenia, bo może jakbyś spojrzał czasem krytycznym okiem na sposób swojego moderowania na forum nie doszłoby do tego zamieszania. Żeby nie było, nie obarczam Cię winą za cała sytuację jaka zaistniała na forum, ale chodzi mi o nasze wspólne relacje. Zresztą nie powinieneś być zdziwiony tym, że nie podobały mi się Twoje sposoby moderowania, bo mówiłam Ci o tym nie raz. Nie zamierzam teraz wyciągać jakichś "brudów" i zdyskredytować Twojej osoby w oczach innych tak jak Ty teraz próbujesz zrobić ze mną...
Żeby było jasne. Nie odeszłam z forum przez to, że Nomos dostała warna. Odeszłam z forum, bo miałam dosyć "współpracy" z Tobą i nie podobało mi się to w jakim kierunki zmierza to forum. Ostatnie wydarzenia były przysłowiowym gwoździem do trumny i czara goryczy w końcu się przelała. Moje zaangażowanie w to forum, czas poświęcony świadczy chyba dobitnie o tym, że zależało mi na forum i na ludziach tutaj przebywających.
XavierSS napisał/a:
Nie jestem moderatorem z powodu całego zamieszania na forum, i opinii na mój temat wygłaszanych przez pewnych userów, zostałem pozbawiony moderatorstwa w wyniku postawienie userowi Nomos warna, zasłużonego co i sam user przyznała.
Hmm, nie sądzę, aby jedno Twoje działanie wpłyneło na decyzję usunięcia Ciebie, ale nie ja zdjęłam Ci moda, więc wypowiadać się nie będę.
O przyznaniu racji przez Nomos, że dostała warna jestem zaskoczona, a Nomos pewnie też będzie. Dla mnie przykre było, że nie uznałeś, że sposób w jaki Mumin (czyli inny moderator) załatwiła sprawę, którą de facto ją dotyczyła najbardziej, był niewystarczający. Ty sam podważyłeś jej decyzje w tej sprawie... A efekt końcowy wszyscy widzimy.
Xav chcesz mi odpisać to odpisz, ale od razu mówię, że nie zamierzam ciągnąc tej dyskusji i przerzucać piłeczkę. Przykro mi, że doszło do takiej sytuacji. Zapewne nie powinnam odpisywać, bo Xav zapewne nie odpuści, ale mam dosyć tych Twoich słów o manipulowaniu innymi, i tego, że robisz z siebie pokrzywdzonego i takiego na którego cały świat się uwziął...
Jestem zmęczona tą sytuacją i zapewne nie tylko ja, ale mam nadzieję, że to wszystko jeszcze się ułoży, czego życzę temu forum Trzymajcie się cieplutko
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-02-20, 15:56
Bez urazy Choynka, ale skoro miałaś dość "współpracy" z Xavem to mogłaś poprostu zrzec się moderatorstwa i zostać na forum jako zwykły user. Poza tym chyba nikomu nie podoba się w jakim kierunku zmierza to forum. Tak więc coś mi się zdaje, że za szybko się poddałaś, prawie bez walki o forum. ( Jeżeli się mylę to przepraszam, ale w czasie forumowej rewolucji nie miałem neta i nie widziałem waszych zachowań )
jestem tu nowa i może się wydawać, ze nie mam pojęcia co dzieje sią na tym forum. Może i tak jest... Ale zawsze warto wypowiedziec się.
Gdy czytałam postu z róznych tematów doszłam do wnisku, ze na forum są uzytkownicy, którzy nadawali by się na moderatorów. Moze kiedys juz wyszła w ich strone propozycja bycia modem ale niestety nie jestem zorjetowana w tych sprawach.
Może i uzytkownicy nie piszą dużo postów (tak mi sie przynajmniej wydaje) to i tak przeciez jest jeszcze potrzebny przynajmniej jeden aktywny mod. Gdy jeszcze nie byłam zalogowana na tym forum czytałam posty razem z moim kolegą i zauwazyłam, ze ostatnio na forum jest tylko jeden moderator a mianowicie MG. Może gdyby zrzeszyć jakiegoś uzytkownika do pełnienia tej funkcji forum by troszke odzyło. Może byłyby jakies ciekawe propozycje z jego strony, które mogły by wejśc w zycie, może jakies konkursy czy cos takiego. Może można by było zrobić coś takiego jak ankiete kto najbardziej nadawał by sie na moderatora forum. Słyszałam, ze nie dawno cos takiego było ale cześć z tych userów sie wykruszyła. Albo najaktywniejsi uzytkownicy dawali by swoje propozycje "kogo by tu dac na moda". Ja osobiście uważam, ze do tej funkcji nadawaliby się: Andrew, lajlaj, El Jacko. no chywa ze nie chcieli by podjąc sie tego zadania.
Może gdyby zrzeszyć jakiegoś uzytkownika do pełnienia tej funkcji forum by troszke odzyło. Może byłyby jakies ciekawe propozycje z jego strony, które mogły by wejśc w zycie, może jakies konkursy czy cos takiego.
Heh.... Przecież nikt wam nie broni organizować jakichś ciekawych konkursów... Ja jestem pod tym względem takim samym userem jak i wy... Jak macie jakiś ciekawy pomysł to realizujcie go, a jeśli będzie wam potrzebna jakaś pomoc to z chęcią pomogę Nie chodzi tu tylko o konkursy, ale wszelkie wasze pomysły i propozycje, które pozwolą forum odżyć. Bo to w końcu Wy zakładacie nowe tematy, Wy piszecie posty, Wy głosujecie w ankietach itp. Więc dlaczego tu miałby ktoś wam czegoś zabronić? Ja, jak już wspomniałem wcześniej, chętnie pomogę wam w realizacji waszych pomysłów.
Chciałbym jeszcze dodać, że jak będzie więcej modów to nie wpłynie to za bardzo na odżycie forum, ale powiem szczerze, że przydałaby mi się jakaś pomoc...
apocalypse starts...
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2007-02-20, 20:44
MG napisał/a:
Heh.... Przecież nikt wam nie broni organizować jakichś ciekawych konkursów...
Wydaje mi sie, ze fynny roller nie miała na mysli tego, ze ktos na tym forum zabrania robienie jakichkolwiek konkursów. Zeby zrobic jakiś konkurs to trzeba miec na niego pomysł, a z tym to juz sam wiesz, ze jest ciezko.
Mozna robic konkursy, ankiety itp. ale czy to pomoze. Jakos wydaje mi się, ze nie. Na forum zaglada zdecydowanie mniej uzytkowników więc gdyby zorganizowac jakis konkurs to przeciez oni i tak nie beda o nim wiedzieli. Jak ja wchodze na forum to jest max 5 userów a czasami jestem sama. Może to nie wina samych adminów, modów i userów, ze forum pustoszeje. Wydaje mi sie, ze LOST nie zanizył swojego poziomu tlko ludzi mają coraz mniej czasu.
Co do jeszcze jednego moda. Teraz, gdy forum nie jest juz tak oblegiwane jak kiedys zbytnio nie jest on potrzebny chociaz nigdy nie wiadomo.
Ostatnoi nawet zareklamowałam w szkolnej gazetce "nasze" forum...ale chyba nic z tego nie wyszło.
_________________ Bóg mnie stworzył a szatan opętał...
Na zawsze będę święta i przeklęta...
Zdradliwa i wierna...
Kochana i wredna...
Uważam iż Choynka, Muminek i ja gdyż tak można nazwać czynną cześć mod_teamu potrafili zadbać o forum
ale teraz jest tylko MG... a moje typy to tak jak w poście fynny roller: Andrew, El Jacko i dorzuciłbym jeszcze Tetlika. Fynny tez się wydaje dość fajna ale jest tylko 1 dzień. Może przyjdzie na nią czas.
XavierSS napisał/a:
Jestem zdziwiony decyzją o pozbawieniu mnie moderatorstwa.
To mi pewnie też V3 nie odpisze... a może ja cie o tym poinformuje dlaczego zostałeś "zwolniony"
XavierSS napisał/a:
MR.OTHER nasi admini mają w tym momencie na głowie maturę i to ich może usprawiedliwiać
nie skojarzyłem faktów-ich wieku z tym że są tak rzadko. Ale ze mnie gapa...
XavierSS napisał/a:
Uważam że od kiedy tu byłem wszystkim traktowałem sprawiedliwie
To chyba najważniejsze zdanie... Czy byłeś sprawiedliwy?? Hmm... nie uwazam że choynka jakoś Cię obrzuca błotem itp. bo ją lubię i żałuje jej odejścia ale moze i ma trochę racji. Chociaż inaczej-jesteś SPRAWIEDLIWy ale też OSTRY. Taki jaki powinien być wg mnie prawdziwy, sumienny mod (argumenty zostawię w tajemnicy bo mnie wyśmiejecie). Tak jak ja, przynajmniej na innych forach myślą userzy (dowody? Podobnie jak z argumentami ). Choynka i Mumin też byli super modami ale nie mogli się pogodzić jak ktoś może być tak ostry jak ty... i szkoda, że się swoją drogą "obrazili" na Ciebie i... no właśnie... dlaczego od razu na całe forum oprócz paru userów? Mam nadzieję że tym postem nie "zakwalikowałem" się do tych "złych"?
Nie jestem po żadnej stronie bo chcę pokoju. Nie chcę abyście się nonstop obrażali. I Xav ma rację- Nomos powiedziała, że nawet ten warn był słuszny- i choynka ma rację- bo Xav lekko przesadził, mógł ją upomnieć, porozmawiać z Muminem na ten temat i wtedy gdyby Mumin czuła się obrażona wlepic warna. Sam już nie wiem czy lepiej tu zostać czy isć "pod skrzydła choynki". Bo chyba nie mogę tu i tu, zachowanie choynki przypomina mi zachowanie mojego kolegi z klasy i on na miejscu choynki by z powodu moje pozostania tu na swoim forum by mnie zbanował . Czy jednak się da was pogodzić??? Czy każeciie to forum na śmierć??? Ja czuję się przywiązany do forum-do Jacko, Andrewa, Tetlika... Mimo iż mam wrogów-np. testa. Myślałem że tak samo jest z wami...
Kazanie, że głowa boli.
Pozdrawiam all bez wyjątku. Wasz /jak mnie tam chcecie nazywać/
[ Dodano: 2007-02-20, 21:45 ]
aha zapomniałem o czymś:
MG napisał/a:
Bo to w końcu Wy zakładacie nowe tematy, Wy piszecie posty, Wy głosujecie w ankietach itp. Więc dlaczego tu miałby ktoś wam czegoś zabronić?
Jestem zwykłym userem więc nie wypada mi zaczynać konkursu na moda więc skoro MG wyrażasz chęć pomocy to napisz do V3 na PW z prośbą by taki mkonkurs ruszył. Sam:
-nie jesteś cały dzień na forum
-nie ogarniesz całego forum swoją opieką i np. nie zedtujesz błędów otro. (wszystkich)
DLATEGO PROSZĘ O ROZPOCZĘCIE KONKURSU NA MODA!!!
Ostatnio zmieniony przez mr.OTHER 2007-02-24, 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Nareszcie jakiś obiektywnie myślący user na tym forum. Na prawdę nie spodziewałem się po Tobie takiej wypowiedzi patrząc na Twój wiek... Mnóstwo argumentów, wyjaśnień, a nie tylko obrzucanie błotem. Na prawdę zaimponowałeś mi...
apocalypse starts...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum